Antti Rinne ja hallitus onnensa kukkuloilla

Sitä saa mitä tilaa, eli hallitus keikkuu nyt onnensa kukkuloilla. Hallituksella on nyt imua ja nousu jo huonompia hirvittää.

– Kolmanneksi demareiden ohi kiivennyt vihreät onkin tällä hetkellä suosituin hallituspuolue. (lainaus YLE uutiset)

Vihreät ovat siis kiivenneet kannatuksessaan yli pääministeripuolue demareiden, näin uutisoi Suomen Yleisradio, joka on täysin puolueeton uutisten kylväjä.

Puolueeton taho ja uutisguru Yle voi siis nähdä vihreiden kiipeävän, vaikka gallup-kannatus on laskenut -0,3 yksikköä.

Vihreät ovat nyt suosituin hallituspuolue Ylen mukaan ja sehän on kiva uutinen vihreille, – paitsi että kannatus oikeasti laskee.

RKP on hallituksen suosituin puolue oikeasti, sillä sen kannatus nousi 0,4 yksikköä. Toisena on Suomen Keskusta 0,1 yksikön nousullaan. Vihreät on vasta neljänneksi suosituin hallituspuolue, koska vassarit polkivat kannatuksessa paikoillaan. Tämä minun mielipide perustuu matematiikkaan, eikä Ylen puolueettomaan poliittiseen mutu mölinään.

Tänään monet ovat uutisoineet suurista muutoksista, mutta eihän muutos ole kuin alta 3 prosentin luokkaa, eli perussuomalaiset ovat nousseet 2,1 yksikköä, RKP 0,4 yksikköä, kokoomuslaiset juhlivat 0,2 yksikön nousustaan ja keskustalaisillekin nousua 0,1 yksikköä. Yhteensä siis 2,8 prosenttia nousua neljällä eri puolueella. Suurimmat muutokset edelliseen ovat siis +2,1 ja -1,7, eli ei  minun mielestä kovinkaan radikaalit muutokset. Mutta jostainhan sitä on poliittisten toimittajien otsikot revittävä.

Demarit jatkavat valumista persuihin, Hjallis polkee monen muun puolueen kanssa paikoillaan, keskustalaiset lievääkin lievemmässä nousussa yhdessä kokoomuksen kannattajien kanssa.

Onnea vain uutistoimituksiin, olette tehneet kärpäsestä otsikkohärkäsen.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu