Bravo! Kuuden tunnin työpäivä on parasta Marinia

Kyllä minulle kelpaa Sanna Marinin kuusituntinen ja perustelunkin ymmärrän. Vertaamien kahdeksan tunnin työpäivän syntyyn on myös looginen. Sitten alkaakin jo ajatus puuroutua.

Ihmiskunta ei ole aikojen alussa tehnyt 24 tunnin työpäivää, jota sitten vasemmisto ja ay-liike on esityksillään lyhentänyt. Mutta aivan hyvin maailma pyörisi nykyisin jopa viiden tunnin työpäivällä, mutta kestääkö maapallo sitä?

Ei varmaa ole kiveen hakattu, että kahdeksan tuntia on optimi. Mutta kun kahdeksan munan kakusta leivotaan kuuden munan kakku niin, että kahdeksan munan kakun koko säilyy. Pitää kaikkia ainesosia suhteessa muuttaa. Esimerkiksi sokerin määrää on pienennettävä jos ja kun munien määrä vähenee.

No Juha Sipilälle sanottiin, että valtiota ei voi johtaa niin kuin yritystä, nyt tulisi vastaavasti Sanna Marinille kertoa, että yritystä ei voi johtaa niin kuin hän valtiota.

Yrittäjille ei ole mikään tuska maksaa kahdeksan tunnin palkkaa kuuden tunnin työstä. Jos koko maailma siirtyy samaan aikaan siihen järjestelmään ja yrittäjät sitten laittavat sen erotuksen hintoihin. Niinhän kahdeksaan tuntiin siirryttäessä tehtiin, eli hinnat nousivat, koska tuotantokustannukset lasketaan aina tuotteen tai palvelun hintaan.

Sitten on vielä tämä juttu, että kolmivuorotyöstä tulee 18 tuntia, eli muutetaako vuorokauden tunnitkin 24:stä 18:sta?

Jos ei muuteta, niin tarvitaan 4X6, eli neljäs vuoro. No ei ainakaan hoitajamitoitus muutu tällä systeemillä helpommaksi toteuttaa, mutta eihän se mahdoton toki ole.

Mutta suurin MUTTA on se mitä tämä kaikki kuluttajille maksaa. Sannan ajatus on upea, mutta onko se loppuun saakka ajateltu. Yksi nimittäin on varmaa, että yritykset eivät tätä ota omille niskoilleen vaan sen maksavat kuluttajat.

EU:n sanottiin nostaneen Suomessa kulttajahintoja euron tulon myötä niin, että euro muuttui markaksi aika nopeassa tahdissa. Eli kyllä kulut tulivat nopeasti maksajan kukkarolle. Sannan ehdotus on siis hyvin inflatorinen ja siksikin taas viisautta häneltä, sillä kun velkaa otetaan kuin viimeistä päivää elettäisiin, niin inflaatio syö sen velan nopeasti pois. Bravo! Velka on tapissa tehdään inflaatiokin tappiin ja eletään kuin Ellun kanat.

Mutta jos Suomi yksin tämän operaation toteuttaa, luulen, että Marinin suosio nopeasti laskee, työhenkilöillä, kun on ostoaikaa 2 tuntia enemmän mutta sama palkka. Kun annetaan lisää ostoaikaa pitää huolehtia samalla sille ajalle myös ostovoimaa, muutenhan sitä kutsutaan köyhtymiseksi.

Kuuden tunnin työpäivä pitää siis toteuttaa niin, että kahdeksan tuntinen päivä vaihtuu kuusituntiseksi ja tilipussi samalla kuusinumeroiseksi, silloin kansa on tyytyväistä.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu