Château de la Muetten työllisyysrosolli

OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development, eli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö, perustettiin vuonna 1961 tavoitteena lähentää ja kehittää jäsenmaiden talouksia sekä edistää talouskasvua, lisätä yleistä hyvinvointia ja auttaa kehittyviä maita näiden taloudellisissa pyrkimyksissä.

OECD on taas laittanut ohjeet työllisyyden parantamiseksi Suomessa, en ala niitä toistamaan, mutta sanon, että vitsi mikä rosolli, eikä viipalettakaan kinkusta. Ei eläkeputken lakkauttaminen tuo yhtään työpaikkaa, vaikka se on asetettu nyt ykkösprioriteetiksi.

”Muihin OECD-maihin verrattuna suuri osa Suomen työttömistä ilmoittaa huonon terveyden olevan este työllistymiselle. Työtä on jatkettava tilanteen purkamiseksi erityisesti mielenterveyden osalta”, sanoo OECD:n ekonomisti ja tutkija Emily Farchy. (HS)

Sama henkilö Emily Farchy kertoo ruotsalaisille näin: ”Kun otetaan huomioon maahanmuuttajien suuri ja kasvava osuus ja väestön ikääntymiseen liittyvät haasteet, Ruotsilla ei ole varaa tuhlata maahanmuuttajajien ja heidän lapsensa taitoja.”

OECD:n Emily Farchy on kuin peili tai pikemminkin kaiku joka kertoo meille sen jonka me jo tiesimmekin. Mihin me tuollaista kaikua tarvitsemme?

Hienossa OECD:n kartanossa kirjoitellaan ohjeita, joita me täällä sitten hämmennämme kuin rosollia jouluna, mutta kinkku, missä se on?

Onko näin, että kun suomalainen pääministeri ei uskalla sanoa suoraan äänestäjilleen, että mistä se kana pissii, niin hän soittaa Emily Farchylle ja tilaa nootin OECD:ltä.

Emily sitten kirjoittaa sekametelisoppaa, eli kaikkille jotain, ja niin SAK ja EK saavat jotain omaa josta sitten taittaa peistä, mutta eihän tuollaisesta munkkilatinasta sitten yhdenkään pääministerin vaalikaudella mitään takkia tule, mutta tuleehan taas uusi hallitus, joka tilaa Emilyn peedeeäffän, joka sitten monistetaan joka medialle.

Meillä Suomessa joka joulu syödään saman kaavan mukaan joululounas ja niin tekee Suomen hallituskin, jolla on joka vaalikausi sama ruletti pyörimässä, mutta valmista ei tule. Kinkku ostetaan OECD:ltä, mutta sieltä toimiteaan sitä iankaikkista rosollia.

Punajuurella värjätty kermavaahto lienee ollutkin paras keino myydä työllisyysrosolli SAK:lle. Mutta kuka tekisi jo vihdoin jotain, mitä pitää tehdä!!!

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu