Demareille muutama fakta

Jos Postin toiseen ammattiliittoon siirrettyjen työntekijöiden palkka voi laskea jopa 50 prosenttia, niin silloin heidän nykyinen palkkansa on 100 prosenttia parempi kuin Teollisuusliiton alaisessa tessissä.

Nyt demarit, jotka aina yrittävät olla heikomman puolella lakkoilevatkin 100 prosenttia parempaa palkkaa nauttivien puolesta, eikä heidän heikkojen, jotka työskentelevät laillisen tessin alaisena 50 % huonommalla palkalla, kuin he jotka lakkolemalla valittavat tylyä kohtaloaan.

Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Antti Rinne julisti, että demarit ovat arvopuolue, eli heidän arvonsa on olla 100% paremman tessin puolella, mutta demarit eivät tunne mitään empatiaa huonompaa tessiä ja sen alaisen työntekijöiden perheille.

Puhutaan shoppailusta, kun pitää puhua työehtosopimusten tasa-vertaisuudesta. Vai onko niin, että heikompia ei noteerata, kun parempiosaiset puhuvat?

Minun mielestä lakko olisi pitänyt muodostaa sen varaan, että Teollisuusliiton tessiä olisi yritetty nostaa Paun tasoon, eikä niin, että parempi osaiset lakkoilevat ja samalla hylkivät sellaista liittoa joka kuitenkin toimii laillisen tessin pohjalla. Onko demareiden mielestä siis oikein, että eri tessien välinen ero samasta työstä voi olla jopa 100 prosenttia?

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu