Demarit onnensa kukkuloilla Eurooppa -päivänä

Ylen gallup antaa demareille uskoa meppivaaleihin, sehän tarkoittaa takuuvarmasti kolmea meppiä ja mahdollisuutta jopa neljään. Demareilla ei vain ole ehdokkaissa neljää varteenotettavaa ehdokasta. Tästä johtuen ennustan vain ja ainoastaan kolmea meppiä demareille.

Kokoomukselle ennustan kolmea myös, myös kokoomuksella ehdokkaissa epätasapainoa hyvien ja huonojen kanssa. Siksi äänestäjät valitsevat samoja vuodesta toiseen, nyt sitten Sarvamaan tilalle hetkeksi nouseva Eija-Riitta Korhola onkin sitoutumattomana KD:n listoilla vailla mahdollisuuksia. Ei auta tekninen vaaliliittokaan Liike Nytin kanssa, ainostaan vannoutuneet Korhola -fanit voivat hyvässä lykyssä auttaa.

Perussuomalaisille käy varmasti hyvin, jos saavat pitää nuo kaksi paikkaansa, joista ei Vornas -viikon jälkeen voi enää olla niistäkään sataprosenttisen varma.

Vihreillä on nykyiseen kannatukseensa nähden yliedustus, eli turha heidän on kolmea enää odotella kaksikin on siinä ja siinä.

Enää olisi neljä tai viisi jäljellä.

Suomen Keskusta pitänee kaksi paikkaansa, joten pari paikkaa jää vasemmistoliiton ja muiden jaettavaksi, jos kokoomus ja demarit eivät vie niitäkin.

Veikkaan, että isot rohmuavat ja lilliputit jäävät mopen osaan. RKP:n osa on kaikkein katalin, nykyinen 3 prosentin kannatus ei vain riitä. Anna-Maja Henriksson yrittää uhrautua, mutta nou hätä mepin paikka jäänee saamatta.

Tämä peli kun pelataan prosenteilla on pienille armoton, kun kokoomus ei sulanut ja demareiden kannatus suorastaan hyppäsi ylös, niin pienille tuli noutaja.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu