Demaritko köyhyyttä poistaa, heko heko

Demarit ovat omien puheidensa mukaan aina pienemmän puolella ja köyhien asialla. Heko heko.

Enpä ole yhtään demaria tuntenut, joka olisi jakanut rahansa köyhien kanssa tasan. Ja mitä ansiosidonnaiseen tulee, niin sehän se varsin köyhien ystävä on. Mitä enemmän tienaat sen paremmin elät työttömänäkin. Varsinaista köyhien asialla olemista totta tosiaan.

Oikeasti demarit ovat johtaneet Suomen outoon tilaan, eli autio maaseutukin saa kiittää vahvaa ay-liikettä jolle ei mikään riitä. Ay- liikkeen ansiosta ovat Suomessa työn hinta karannut niin korkeaksi, että kukaan ei pysty maksamaan töistä joilla ennen elettiin, jos ei ruhtinaina niin kuitenkin elettiin. Vaikka työntekijän palkka olisikin aina ansaittu, niin ei se yrittäjän osaa silti kannattavaksi välttämättä tee.

Koneet ovat tulleet tilalle, koneista ei kerry niin paljoa veroa kuin ihmistyövoimasta ja siksi valtion pitää verottaa jostain muusta kuin palkkaveron tuotto koko ajan pienenee. Polttoaineet, tupakka, alkoholi, sokeri, eli kaikki mitä köyhäkin ostaa. Rikkailla on varaa maksaa 24 prosentin alvia, mutta köyhillä tekee tiukempaa.

Jos demarit eivät olisi ahnehtineet ja lakkojensa turvin kiristäneet liian korkeaa palkkatasoa Suomeen, eli työn hinnat olisi nousseet niin korkeaksi kun ne nyt Suomessa ovat. Demarit siis olivat aikeissaan ”hyvällä” asialla, mutta eivät köyhän asialla. Nykyinen kauppatiede on niin hyvää, että suuretkin palkankorotukset ulosmitataan alta aikayksikön kuluttajalta pois.

Palkkojen ja hintojen kilpajuoksu on vienyt Suomelta kilpailukyvyn ja se on yksin demareiden syytä, sillä he sanoivat olevansa ainoat kirkasotsaiset, jotka valtion taloudesta jotain ymmärtävät. Mutta eivät ymmärtäneet, että kauppiaat ovat heitäkin fiksumpia, kun palkka nousi nousi hinnat heti, se loi uuden palkankorotuspaineen ja oravanpyörä oli valmis.

Ja miten ay-liikkeen eri sektorit sitten poikkeavat niin paljon toisistaan, miksi Postin varhaiskannolla on pienemmät palkat kuin vaikkapa muilla aloilla. Mutta annas olla jos työnantajat käyttävät tätä alempaa palkkaluokkaa hyväkseen, niin nousee metakka, mutta ay- liike itse on ne yksikköhinnat yhdessä työnantajien kanssa aiemmin sopineet.

Työmiehen palkka oli silloin kun minä synnyin 205,00 vanhaa Suomen markkaa ja nyt se on 17,36 euroa.
Voi (500 g) maksoi yli yhden tuntipalkan verran eli 207,62 vanhaa Suomen markkaa ja nyt voi (500g) maksaa 3.00 euroa ja tarjoksessa paljon alle, eli meillä onkin lähes kuusinkertainen ostovoima syntymävuoteni tasoon. Mihin me sitä palkkaa nyt sitten hinaamassa, pitääkö tuntipalkalla saada vielä enemmän voita?

No otin tarkoituksella vertailuun juuri voin, joka ei ole hintansa juuri nostanut viimeisen 50 vuoden aikana.

No puolikkaan pöytäviinapullo maksoi silloin 50- luvulla 520,00 vanhaa markka eli yli kahden tunnin työmiehen palkka ja nyt pöytis maksaa vajaan tunnin palkan verran.

Työn tuottavuus on lisääntynyt noin 2,5 kertaisesti, mutta köyhyys on ja pysyy, demari ei ole koskaan tyytyväinen eikä pysty elämään niin pienellä palkalla mitä työnantaja ilman lakkoja tarjoaa.

Jos isälleni olisi silloin sanottu, että tuntipalkka nostetaan 512,50 vanhaan markkaan ja junalipun hinta sekä voin hinta ja kaikki muutkin hinnat pudotetaan kolmannekseen, ja silti demarit vain pyytää lisää. Ei olisi silloin kukaan sitä asiaa uskonut, eikä näytä uskovan vieläkään.

Demareille ei riitä, että heillä on kelvollinen elintaso, sen pitää olla sama kuin rikkaimmalla prosentilla, mikään muu ei riitä. Demareilla ei kantti riitä miettimään miten kokonaisuus pelataan kotiin, heille on vain tärkeintä oman lompakon paksuus. Jos joltakin löytyy paksumpi tilipussi, niin ei kun lakko päälle. Köyhistä ei niin väliä, kunhan demarit pärjää.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu