Demokratia on likasanko

Demokratia on viimeinen valtiomuotomme, maailmanloppu on siis lähellä. Yleisesti tosin ei ole tiedossamme hyväksyttyjä sääntöjä demokratialle, jokaisessa demokraattisessa maassa on omanlaisensa demokratia.

Demokratia on kuin likasanko johon heitämme kaiken vastuun kaikesta ja sinne se häviää, kukaan ei kanna vastuuta. Siksi demokratia on kaikista pahoista se paras, koska kukaan ei jää sille velkaa, demokratian vastuu on annettu hänelle, jonka kuuluisi olla se huuto yössä.

Toistelemme demokratian mantraa näkemättä yhtään mitään, koska emme halua vaivata päätämme, koska onhan meillä demokratia joka on laastari joka haavaan.

Demokratiaa on kiva leikkiä, koska mielikuvia riittää ja mielihaluja voidaan ruokkia jatkuvasti kertomalla, että tämä on kaikista valtiomuodoista se vähiten paha.

Demokratian tulee keskustella, eikä vain tyytyä olemaan passiivinen sekasikiö, joka lopulta hyväksyy mitä vain demokaratian nimissä. Päätösten missä tahansa valtiomuodossa tulee perustua järkeen, eikä vaalitulokseen. Syy ei ole demokratiassa sinänsä, vaan vika on meissä, me haluamme vain antaa poliitikkojen huseerata. Onhan se niin kiva sitten Esson baarissa heille naureskella.

Oikessa elämässä jossa johtajat ja kansalaiset miettivät samoja asioita yhdessä tai erikseen ja kaivavat järkisyyt juurimultineen pöydälle. Heillä on siis yhteinen päämäärä, ei ole erikseen vasemmistoa tai oikeistoa on vain asia jonka eteen kaikki ponnistelevat. Vaalit ovat ihan jees, mutta vaalien jälkeen politikointi on naurettavaa eikä vie asioita oikeille urilleen.

On muistettava että nykyisessä demokratiassa toimii useita demokratioita sisäkkäin. Onko tasa-arvoista, että joku iso liike tai järjestö tekee demokraattisen päätöksen vaikkapa äänestää seuraavissa vaaleissa määrätyllä tavalla? Voidaanko silloin puhua tasa-arvosta, kun vähemmistöt eivät saa ääntään kuuluviin, vaikka joutuvat vaaleista vaaleihin kantamaan samaa äänestäjän vastuuta?

Ja se poliittinen peli jota vaalituloksen selvittyä käydään onko se demokratiaa, että vaaleissa takkiinsa saanut puolue voi päästä hallitukseen vain siksi, että se sopii vaalivoittajan tarkoituksiin. Mitä demokraattista oli Jyrki Kataisen hallituksen kokoonpanossa, no se oli selkeä pakkoavioliitto, eikä mikään demokratian vaalitulos. Mitä järkeä on äänestää asiasta, jos demokratian nimissä vaalien jälkeen käydään puolueiden välillä kauppaa hallituspaikoista.

Demokratia on aika solmukkeinen juttu, mutta eniten ihmetyttää se, että kukaan ei oikeasti halua miettiä miten sen voisi harmonisoitua kansakunnan käyttöön paremmaksi, puolueet vain keskittyvät kehumaan itseään ja mollaamaan toisiaan. Ei se ole demokratiaa, mutta me uskottelemme itsellemme, että se on! Heitämme demokratian likasankoon tulevaisuutemme ja olemme kuin emme olisikaan.

+10
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu