Demokratia on seestä

Demokratia on rikki sanoo joku, mutta minusta se on ihan seestä. Demokratia filosofisesti oikein, mutta käytännössä ei toimi lainkaan. Ajatellaanpa hetki, että kohtaus menee ohitse.

No demokratiassa on vapaat vaalit, se on hyvä asia ja OK. Mutta vaalien jälkeen demokratia menee nukkumaan, koska eniten ääniä saanut joukkue on saanut totuuden avaimet itselleen, tai sitten ei sittenkään, vaan on voinut käydä niin hassusti, että pieni joukkue on saavuttanut vaa`ankieliaseman itselleen ja täysin vahingossa ja näin kaikki muut menettävät pelinsä.

Se joukkue jolla on demokratia ja vapaiden vaalien suoma ”valta”, joko enemmistö tai tuo pirullinen vaa`ankieliasema niin saa muodostaa demokratian luvalla virallisen totuuden. Ja tätä totuudenmuodostamista se joukkue saa käyttää koko vaalikauden ajan surutta ja murheetta. Me olemme antaneet tälle väärinkäytökselle luvan vaalisalaisuuden ja vapauden nimissä.

Politiikassa siis enemmistö muodostaa itselleen totuuden ja syöttää sen sitten lusikalla vähemmistölle ja näin saadaan yhteinen päätös aikaan. Me äänestäjät olemme toisista tietämättä antaneet yhteisen luvan enemmistölle päättää totuudesta. Mutta joskus sattuma puuttuu peliin ja antaa sirpalejoukkiolle pelimerkit vaa`ankieliaseman turvin tehdä mitä milloinkin huvittaa.

Demokratiaa voidaan myös ohjailla helposti muokkaamlla yleistä mielipidettä. Siksi demokratia on mielestäni ihan seestä. keksitään parempi yhteiskuntajärjestelmä nyt eikä joskus. Kuka alkaa ajatella jotain muuta kuin kaikista huonoista parasta järjestelmää, kuka keksii sen kaikista parhaista parhaan järjestelmän?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu