Demokratian kukkanen jonka lehmä eilen jo söi

Demokratia on ihmeellinen peli jossa voittaja voi olla se, joka on vastustanut koko taistelua. Eli kokoomus on voittamassa aluevaaleissa, vaikka vastustaa koko vaaleja. Voittamalla vaalit kokoomuslaiset alkavat toimia demarikepunvihreävassarihurrien pillin mukaisesti. Ei edes Pyrrhoksen voitto ollut näin kimurantti.

Kokoomuksen ei pitäisi osallistua näihin vaaleihin lainkaan, koska ei hyväksy sotea tässä muodossa, mutta kun kannatusmittaus ennustaa voittoa, menee kokoomus siihen halpaan, mitä demokratia raadollisesti heille tarjoilee.

Kokoomus niukasti edellisten vaailen kakkosena saa nyt syödä hatullisen paskaa ja tekee sen vieläpä mielellään, vaalien jälkeen jopa röyhtäilee sillä, että toimii voittajana vastustamansa asian puolesta. Oikeasti se on kokoomuksen heikkous, koska ei ole ollut vahva oppositiossa. Kokoomus ei ole saanut sanoomaansa lainkaan lävitse ja ajautuu näin ansiottaman gallup-kannatuksensa turvin menemäöän vaaleihin, joita tosiasiallisesti vastustaa jyrkästi.

Tätä on demokratia, edellisten vaalien kakkosesta tulee voittaja seuraavissa vaaleissa, mutta joutuu nielemään sen, että toimii edellisten vaalien höviäjän konseptin toimeenpanijana. Kokoomus on vaalivoittaja kepun maakuntamallin vaaleissa, ei muuta asiaa se, että nimike on nykyisin demareiden viekastelu, eli hyvinvointialue. (Miten esimerkiksi Kainuu josta on sote-väännön aikana muuttotappio vienyt lähes 10 000 asukasta, voi muuttua hyvinvointialueeksi nimikettä muuttamalla, mitään muuta muutostahan ei Kainuussa aluevaaleista huolimatta tapahdu).

Tämä on inhottava demokratian ristiriita, jota vaalijoittajanälkä sokaisee puolueissa. Kannatuksen aaltoliikkeessa hävinneet voittavat ja kukaan ei tule ajatelleeksi mitä oikeasti tapahtuu? Edellisten vaalien voittaja ja häviäjä voivat liittoutua muodostamalla yhteisen hallituksen. Tämä hallitus sitten vie voittoon hävinneen puolueen teeman josta muodostuu seuraavien vaalien asia. Näin edellisen vaalien niukka kakkonen joutuu nielemään demokratian nimissä Pyrrhoksen voiton, eli tappiot tulevat olemaan suuremmat kuin tuleva voitto aluevaaleissa. (He hävisivät soten, mutta voittavat nyt kilpailijan hyväksi alueet)

Voittajat, kun joutuvat tulevaisuudessa toimimaan vastustamansa asian voittajina, edellisten vaalien luuseri nujersi voittajan polvilleen jo ennen kuin tämä oli mitään voittanutkaan. Ja sitten jatkoss nämä omahyväiset voittajat palvelevat kiitollisina luuseriden linjaa.

Voiko enää naurettavampaa vaalia kokoomuksen osalle kuvitella kuin tulevat aluevaalit. Kokoomus on tässä asiassa ollut kuin ajelehtiva uppotukki, mutta kannatusta on vielä sen verta, että ei ole gallupeissa uponnut kovin syvälle. Melko varmasti kokoomus voittaa tulevat aluevaalitkin, mutta mitä puolue silloin voittaa?

Kokoomus on ollut oppositiossa, kuin litran mitta, jota demarit ja kepu on vienyt. Kokoomus tietää, mitä on astian maku, mutta lähtee riemurinnoin voittamaan vaalit joka toteaa sen täydellisen mahalaskun. He voittavat sen keskustalle ja demareille aloittamalla aluevaalien enemmistönä toimia niitä periaatteita vastaan joita vielä tänään ovat kovasti vastustavinaan.

Demarijohtoinen kepuliittouma on sipaissut maakuntasinappia kokoomuskissan persauksiin ja kokoomus nuolee sen inhoamansa maakuntamallin nieluunsa oman ahterinsa kautta. Juhliipa sitten mahdollisena voittajana omasta mielestään mahdottoman asian puolesta. Näin demokratiassa voi kukkasesta tulla paskaa yksissä vaaleissa. Ja kääntäen paskasta tulee kukkanen joka sitten voidaan oppositiokarjalle syöttää.

Aluevaaleista jätetään ulkopuolelle 2,2 miljoonaa suomalaista, eli lähes puolet koko kansasta. Loppu jaetaan 21 osaan, ei tasapuolisesti silloinkaan, sillä pienimmät ovat jopa 30 kertaa pienempiä kuin ulos jätetty HUS-osa. Käytännössä tämä merkitsee, että oikeasti mikään ei terveydenhuollossa muutu, ainoastaan hallinnon kulut kasvavat. Siinä missä Helsinki pärjää ja hoitaa lähes puoli valtakuntaa 106 valtuutetulla tarvitsee loppu Suomi 1724 valtuutettua.

Ja mitä tekee perustuslakivaliokunta, no näyttää vihreöää valoa. Asiassa ei siis ole mitään perustuslain vastaista. Vaikka se on täysin järjen vastaista, niin kokoomus lähtee liput liehuen voittamaan nämä vaalit. Onneksi en ole tuota häpeää heille tuottamassa.

Kun kokoomukselta kysytään ottavatko he ”Totuus vai tehtävä” – leikkiin osaa, vastaa kokoomus, kun totuutta emme pystyneet puolustamaan teemme kepun valmisteleman tehtävän mielellämme. (Ja unohdamme totuuden;p)

+7
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu