Eduskuntaryhmän pj:n aivopieru

Kokoomuksen Kai Mykkänen väläyttää, että 10 000 uutta työllistä pelastaa koko systeemin. Kuinka monta vuosikymmentä tuota vanhaa virttä on jo veisattu, että tukia on liikaa ja niiden piirissä on liian hyvä notkua. No mutta hyvä Kaitsu, kun meillä on tämä hyvinvointivaltio, niin minkäs teet. Ensin on saatava vaalivoitto ja pääministerin paikka kokoomukseen, niin sitten vasta voi toivoa uudistuksia.

Ja sellainen myös on jo tapahtunut, jos Mykkänen muistaa, Jyrki Katainen sen teki, ratsasti kannatuksen aallonharjalla vuosikausia ja oli pääministerinä, mutta loikkasi ”länteen”, eli jätti laivan. Muistaako Mykkänen, vai eikö Mykkänen vaan ymmärrä, että puheet vaalien alla ovat vain puheita.

Ei 10 000 työttömän työllistäminen ole tässä nyt se päällimmäinen ongelma, joten voisiko toveri Mykkänen hieman ajatella suurempia kokonaisuuksia. Eikö eduskuntaryhmillä ole muuta tekemistä, kuin pureutua työttömien tukiviidakon purkamiseen. Hyvinvointivaltiosta pitää siis ensimmäiseksi karsia työttömien hyvinvointi. Samaan aikaan, kun pörssi lihoo elvytyspaketin rahavirroilla ja niitä uusia monopolirahoja odotellessa, Mykkänen taittaa peistä 10 tuhannen työttömän tukirahojen leikkauksesta. Kas kun ei esitä erillistä työttömyysveroa työttömille.

Jos olet työtön niin ei sinun pidä tukia nauttiman. Kuole pois kurja, kun et töihin kykene.

Minulla on parempi konsti, lakkautetaan eduskunta ja eduskuntaryhmät. Lopetetaan puoluetuet ja perutaan diplomaattipassit. Hienosäädetään joskus myös yläkertalaisten palkkatasosta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö taisi olla ainoa, joka jäädytti palkkatasoaan männävuosina, mutta kansankynttilät eivät seuranneet Saulin esimerkkiä, vaan kehittelivät erilaisia aktiivimallejaan työttömien saamiseksi töihin. Sekin energia jos olisi laitettu markkinointiin, niin työpaikkoja olisi syntynyt uusien tilausten kautta ja näin tukien määrä olisi puoliintunut itsestään, kun jengi olisi joukolla hipsinyt töihin niihin uusiin työpaikkoihin.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu