Ei saa puhua kostosta

Kun Hamas iski kyntensä Israelin lihaan noin kuukausi sitten, minä itkin. Itkin itsekseni sitä tyhmyyttä. Tiesin, että siitä seuraa kosto. Kosto jota ei saa kostoksi kutsua.

Nyt sitten valitetaan, kun ei homma ollutkaan niin hyvä juttu. Turha katua, kun on tehty mikä on tehty. Kosto on suloinen sanotaan, mutta kostosta ei sa puhua tai kirjoittaa, koska se loukkaa joitain.

Selvä kostohan se on, ei ole mitään tekemistä laupeuden kanssa tai edes neutraali puolustus.

Niin inhottavaa kuin se onkin sanoa, niin ”Kosto on teko, jossa itseen kohdistuneeseen vääryyteen tai pahantekoon vastataan tekijään kohdistuvalla vastavuoroisella vahingonteolla”.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu