Eija-Riitta Korhola erosi kokoomuksesta
Tämä maali on roikkunut ilmassa jo monta vuotta. Nyt Iltalehti kirjoittaa, että Eija-Riitta olisi kussut jotenkin kokoomuksen muroihin. Eihän se niin ole! Kokoomus vain ei koskaan taipunut Eija-Riitan mielen mukaiseksi. Itse erosin kokoomuksesta samasta syystä, eli Kataisen Jyrki lupasi minulle henkilökohtaisesti jotain, mitä ei sitten koskaan tapahtunut.
Kun Eija-Riitta loikkasi kristillisistä, vanhat peruskokoomuslaiset eivät häntä pitäneet missään arvossa. Kuin ihmeen kaupalla hän kuitenkin änkesi itsensä aina puheenjohtajistoon saakka. Hänelle lupailtiin ministerinpaikkaa jossain vaiheessa, mutta se taisikin lipashtaa muille.
Olin Eija-Riitan vaalitiimissä ja saimme hänet kaksi kertaa kokoomuksen riveistä mepiksi, kunnes kokoomus laittoi Henna Virkkusen Sirpa Pietikäisen Eija-Riitalle kiilaksi listalle ja Eija-Riitta jäi varapaikalle. Eija-Riitta oli kuitenkin lojaali kokoomukselle ja yritti vielä senkin jälkeen koota ääniä kokoomuksen laariin. Nyt sitten kerrotaan hänen kusseen kokoomuksen muroihin.
Minun tulkintani on, että kokoomuksen nykyjohto ei juuri piitannut mitä Eija-Riitalla oli sanottavaa. Hän menetti asemansa puolueessa hyvin nopeasti. Kokoomus vaihtoi turpeen puolesta puhuneen Eija-Riitan Sirpa Pietikäiseen, joka ei todellakaan ole mikään turpeen ystävä.
Asiapoliitkko ajettiin nurkkaan ja otettiin tilalle surffailu kannatusaalloilla. Petteri Orpon kaudella ei kokoomuksella ole ollut selkeää linjaa. On vain kuljettu gallup-suosion perässä kuin pässi narussa. On haisteltu tuulia, mitä mieltä kansalaiset kulloinkin ovat ja tehty kannanottoja suosion saamiseksi.
Mitään linjaa ei siis kokoomuksella enää ole. Kaukana on aika jolloin puhuttiin linjasta koti, uskonto ja isänmaa. Nyt on vain minä, minä ja minä.
Vaikka itse olen kokoomus-kriittinen, väitteesi että ”mitään linjaa ei ole”, ei blogin esilletuomien faktojen perusteella pidä paikkaansa.
Päinvastoin: tuostahan piirtyy melko selkeä profiili.
Eija-Riitta on fiksu nainen mutta viimeisen 5 vuoden aikana julkituomiltaan ajatuksiltaan lähempänä PS:ää kuin kokoomusta.
Ilmoita asiaton viesti
Kerro siitä linjasta tarkemmin. Minä en voi perustella sellaista jota ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitään linjaa ei siis kokoomuksella enää ole. Kaukana on aika jolloin puhuttiin linjasta koti, uskonto ja isänmaa. Nyt on vain minä, minä ja minä.”
Tarkoittanee, että linja on vain selkiytynyt ja naamarit on poistettu.
”Nyt on vain minä, minä ja minä.”
Ilmoita asiaton viesti
Mietippä sitä, minä vain kerron mitä minä ajattelen. En ole puolueiden asialla, ainoastaan omilta jaloiltani otan kantaa ja kirjoittelen. Petteri Orpon linjaa en minä ainakaan ole löytänyt, muuta kuin sen, että pysytään kansan suosiossa tuulia haistellen. Kokoomuksen Eurooppa linja, on sitä, että ollaan Euroopan puolella, mutta mitä se tarkoittaa suomeksi? Kehitetäänkö Eurooppaa vai taannutetaanko sitä, vai ollaanko pysähtyneisyyden tilassa. Kerro sinä jos tiedät?
Ilmoita asiaton viesti
”Kokoomuksen Eurooppa linja, on sitä, että ollaan Euroopan puolella, mutta mitä se tarkoittaa suomeksi? Kehitetäänkö Eurooppaa vai taannutetaanko sitä, vai ollaanko pysähtyneisyyden tilassa. Kerro sinä jos tiedät?”
Uutta suomettumista ilmeisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Eli et tiennyt!
Ilmoita asiaton viesti
Saivartelen, mutta tarkoitatko EU-linjaa vai koko Eurooppa-linjaa? Mielestäni ovat koko lailla eri asioita. Suomelle edullisia linjoja eivät ole välttämättä kumpikaan, ainakaan nykyinen apupaketti-jees-jees-EU-linja.
Ilmoita asiaton viesti
”Puoluetoimistoissaan sekä Kokoomuksen Petteri Orpo että Keskustan Katri Kulmuni jo valmistelevat B-suunnitelmaa vuoden 2023 eduskuntavaalien tulosta ajatellen: miten päästä mukaan toiseksi suureksi puolueeksi Perussuomalaisten johtamaan hallitukseen, kasvoja menettämättä”. (Harri Erämetsä joskus vuonna 2019)
Tarkoititko tätä linjaksi, että ollaan piikkipaikalla sitten seuraavissa vaaleissa? No sen toki itsekin tuolla avauksessa kerron.
– Asiapoliitkko ajettiin nurkkaan ja otettiin tilalle surffailu kannatusaalloilla. Petteri Orpon kaudella ei kokoomuksella ole ollut selkeää linjaa. On vain kuljettu gallup-suosion perässä kuin pässi narussa. On haisteltu tuulia, mitä mieltä kansalaiset kulloinkin ovat ja tehty kannaottoja suosion saamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tosi menetys kokoomuksen ”järkilinjalle” ja Häkkäsen kaltaisille.
Nyt pian poimimaan Eija-Riitta omiin riveihin. Ehtii vielä ehdokkaaksi vaaleihin.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkemmin asiasta täällä:
http://www.korhola.com/lang/fi/2023/02/johtopaatos/?fbclid=IwAR28cS7ZViyhi3hCpLp7b6rK662qAIAGp2PrCk1ua0kwMnpECdG4hj2tltA
Ilmoita asiaton viesti
Linkistä kopioituna kokoomuksen linjattomuus näkyy esimerkiksi hyvin konkreettisesti tällä tavalla ”Mikä logiikka on vaatia talouskuria jäsenmaatasolla, jos samaan aikaan hyväksyy yhteisvastuullisen velkaantumisen unionitasolla? ”
Lissä on tulossa, sillä kokoomus on hyväksymässä ennaltamisasetuksen, vaikkakin vain muutettuna, mutta yhteisvelka jälleen kasvaa.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin! Kokoomus on unioni-rakkaudessaan pääsemttömissä juuri näissä EU:n elämän ja kuoleman kysymyksissä.
Ei yksinkertaisesti voi olla kahta yhtäaikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo mainitsemasi seikka on juuri se jonka vuoksi ihmettelen kokoomusta kannattavien ajatusmaailmaa. Vai ovatko niin rikkaita ettei heitä hetkauta sinne tai tänne. Köyhien ja muiden vähäosaisten toimeentulo tai huolet pärjäämisestä ei geitä hetkauta mitenkään, vaikka on selvää leikkausten kohdistuvan myös em. joukkoa suomalaisista. Kaikki lisä velka EU:lle on pois oman kansalaisten toimeentulosta tai sitte eletään kuin ”porsaat” velaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Perussuomalaiset on kirosana?.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus ajaa päihde myönteistä politiikkaa. Arvopohja heiluu jauhomaisessa usvassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on populistinen puuhapuolue
Ilmoita asiaton viesti
SDP on populistien puuhapuolue.
RKP on populistien puuhapuolue.
Kepu on populistien puuhapuolue.
Vihreät on populistien puuhapuolue.
Vasemmistoliitto on populistien puuhapuolue.
PS on populistien puuhapuolue.
LiikeNyt on populistien puuhapuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Demarit on aikaansaamispuolue
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin velkaa saavat aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, SDP on kuin firman typerys joka on eniten hyödyksi kun ei tee yhtään mitään. Mitä enemmän demarit puuhailevat, sitä enemmän ne aikaansaavat maalle vahinkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Pahin vaihtoehto on kun joku on tyhmä ja ahkera tai ylimielinen pääministeripuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta, kun tuo alkaa pätemään kaikkiin ”kansanedustajiimme”. Vaalilupaukset ja korulauseet muuttuvat heti vaalituloksen julkaisemisen jälkeen. En ihmettele, jos ihmiset karttavat äänestämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin kirjoitettu, näinhän se on, mutta kun julkinen talous on mennyt kuralle, silti kovat palkat maksetaan tekemättömästä työstä, osalle jopa vahingollisesta työstä.
Ilmoita asiaton viesti
Joko unohdit ne edelliset ja nykyiset kriisit, jolloin oli ihan pakko alkaa tukemaan vähän kaikkea, kun laidasta laitaan kaikki huusivat valtiota apuun? Edellisellä hallituksella ei moisia kriisejä ole ollutkaan. Silloin kun korona ryhtyi vierailemaan oikein kunnolla kotomaassamme, niin siinä syntyi piikki 2020 keväällä. Työttömiä ja lomautettuja 200 000 ja olisi voinut olla pysyväkin sekä mukaan lisätään konkurssiin menneiden yrityksien lukumäärä, jos valtio ei olisi tukenut.
Kokoomus ja PS sekä joku muu olisi vain sanonut kylmästi, että antaa mennä vaan, kaikki kumoon.
Raimo Sailas sanoi ennen lusikkansa nurkkaan heittämistään, että Suomella on hyvin varaa ottaa velkaa 20-30 mrd. ja ei se tunnu missään, kun vertailee monia maita, mitkä ovat ottaneet paljon enemmän velkaa ihan tolkuttomasti. Nämä erilaiset kriisit eivät ole vielä missään vaiheessa ohi kuten moni kuvittelevat ja ne vaativat muutaman vuoden aikaa järjestäytyä.
https://www.iltalehti.fi/talous/a/a9543281-9a39-4608-85c8-16426e1b3b87
Ilmoita asiaton viesti
Nykyvelasta Kokoomuksen ottamaa on 100 mrd. euroa. Nyt, kun kuuntelee Kokoomuksen vaalilupauksia, velkaantuminen tulee jatkumaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eli jäljelle jää vain VKK. Oikealla asialla ovat, valta kuuluu kansalle ja mielummin suoraan ilman politrukkeja.
Ilmoita asiaton viesti
Väitän, että kaikkien puolueiden ”linja” on kyllä vaikeasti hahmotettavissa. Tästä syystä ihmisiä seilaa puolueista toisiin ja vaaleista toisiin äänestyskäyttäytymisellään.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin, siksi Eija-Riitta ilmoittaa nyt olevansa sitoutumaton eurooppalainen kristillisdemokraatti. Samasta syystä olen jo yli 10 vuotta ollut sitoutumaton. Harri Erämetsä on toista mieltä, mutta ei hänkään kerro siitä linjasta enempää.
Ilmoita asiaton viesti
Sitoutumaton on sekin ongelmallinen sana, koska kuitenkin ihminen on sitoutunut joihinkin arvoihin, joita on valmis puolustamaan. Se, että ei maksa rahaa puolueille, ei ole ainoa merkki sitoutumattomuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Totta sitoutumaton on tylsä sana ja tylsää olla sitoutumaton, mutta kun vaihtoehtoja ei juuri ole. Ei tulisi mieleenkään liittyä esimerkiksi Suomen Keskustaan tai Liike Nyttiin, demareista tai vassareista puhumattakaan, ja sitten nämä krisut ja persut, voi herran pieksut.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueet eivät tarjoa kotia äänestäjille. Puolueiden pitää itse tajuta, että tilanne on hankala. Eniten hukassa on Keskusta, joka näkyy mittauksissa. Tosin, kaikki muutkin ovat hukassa ”linjoineen”, joita edes omat eivät osta.
Ilmoita asiaton viesti
On vihersekoomuksella linja, ilmastotoimissa ei pakiteta. Vihersekoomuslaiset ei taida tykätä ilmastorealisteista.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt jopa EK on vaatimassa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja luontokadon estämistä. Toivoo tulevalta hallitukselta keppiä ja porkkanaa kirittämiseksi. Kannattaa kuunnella tuoreehko politiikkaradio.
Eija-Riitta, blogisti ja kommentaattori elävät menneisyydessä.
Ilmoita asiaton viesti
Harri Mularin vihreä kauna ei asioita muuta. Tulevaisuus näyttää kuka ati ketkä täällä ovat menneisyyden vankina olleet.
Ilmoita asiaton viesti
Kuuntelen yt ensin se politiikkaradio ja puhu sitten kaunasta. Maanantai 30.1.2023 julkaistu. Alla insertti:
…
Miten Suomesta tehdään vihreän siirtymän kärkimaa?
Haastateltavana EK:n vihreän kasvun yksikön johtaja Ulla Heinonen.
Miksi elinkeinoelämä suhtautuu nyt niin optimistisesti vihreään kasvuun?
Heinonen korostaa, että vihreissä innovaatioissa, kuten kestävissä materiaaleissa, ruuantuotannossa, fosiilittomassa teräksessä on valtava vientipotentiaali.
Lisäksi painetta ottaa huomioon ilmasto- ja ympäristökysymyksiin tulee ulkopuolelta.
”Tässä on vahva paine kuluttajilta, rahoittajilta ja lainsäädännön puolelta siihen, että tehdään vähähiilisiä ratkaisuja”, Heinonen kertoo.
Sään ääri-ilmiöt ja luontokato ovat myös suurimpia riskejä liiketoiminnalle.
Viimeisen 10 vuoden aikana lähes kaikki puolueet ja hallitukset ovat ottaneet ilmastonmuutoksen huomioon jo hallitusohjelmissaan. Nyt kun Suomen hiilinielut ovat romahtaneet, seuraavilla hallituksilla on kovat paineet tehdä selvästi enemmän ilmasto- ja ympäristötoimia.
Heinosen mielestä ympäristötavoitteista on tärkeä pitää kiinni, vaikka niihin on ollut vaikea päästä.
Koska moni yritys haluaisi tehdä vihreämpää tuotanota, pitäisi Heinosen mielestä ensimmäisenä nopeuttaa hidasta luvitusjärjstelmää. Pitäisi saada yksi lupaprosessi ja yksi valituskierros monien peräkkäisten prosessien sijaan. Tällainen malli on käytössä esimerkiksi Hollannissa.
”Ei yritys voi odottaa lupaa neljää vuotta. Siinä vaiheessa teknologiakin on vanhentunut, ja rahoittajat lähtevät”, Heinonen kertoo.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kommenttisi ei pysy lainkaan enää avauksen aiheessa, eli tulitko tänne vain riehumaan omia asioitasi? Kirjoita oma avaus jos sinulla on tuollaiset paineet kirjoitella asian vierestä.
Ilmoita asiaton viesti
Itse nostit turpeenpolton esille Korholan ansiona ja Pietikäisen heikkoutena. Mutta joo, kaltaisiisi luddiitteihin nyt ei tämän enempää kannata käyttää aikaa. Terveisiä sinne menneisyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Eli mitä vallankumosta vastustan, kun kerron Eija-Riitta Korholan eronneen kokoomuksesta?
Ilmoita asiaton viesti
EK luulee sillä pääsevänsä veronmaksajien kukkarolle ja pääseekin.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin ja kun ovelasti mainitsevat riittävän usein sanan vihreä niin punaviheriäiset on näiden kapitalistien edessä polvillaan.
Ilmoita asiaton viesti
No varmasti pääsee, koska Orpokin on niin tyhmä, että sanoi, että ei hän ole ainoa, joka halpatyövoiman maahanmuuttoa vaatii, vaan EK: pojat vaativat.
Tottakai vaativat, että saavat veronmaksajat maksamaan osan heidän työntekijöidensä palkoista.
Ilmoita asiaton viesti
Naispappeus, kokoomuksen ”pojat” pettivät tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettäessä ja nyt vielä translaista äänestettäessä-oppositiosta!
– Eivätkä usko ilmasto-skeptikkoa, eikä vihreän siirtymän vastustajaa.
Kyllä silloin on parasta siirtyä, mm. Räsäsen ja Soinin rinnalle, taistelemaan ”tuulimyllyjä vastaan…?!”
Ilmoita asiaton viesti
Sekä kokoomuksen että persujen keskimääräinen älykkyys nousi kun Rydman ja Eija-Riitta loikkasivat persuihin. Saa nähdä joko ne pian poseeraavat tihutyömies Putkosen groomaustunnilla.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin Eija-Riitta on persuihin loikannut?
Ilmoita asiaton viesti
Ai eikö se vielä tehnyt sitä? Se on niin suosittu täällä puheenvuorossa ja puhuu niin pehmeitä että tuumin sen olevan vain ajan kysymys. Tulihan hourulan väen ilmastoprofeetta, omakustannekirjailija Mikko Pauniokin lopulta PS-kaapista ulos, vaikka oli ennen demari.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan järkeähän hän on puhunut. Tuskin hänen ajatusmaailmansa istuu perussuomalaisten kantoihin. Vihreiden ideana näyttää olevan kustannusten nosto tappiin ja sitten ihmisten arjen tukeminen velaksi niin meillä kuin muualla.
Ilmoita asiaton viesti
minkä, esim. puolueen ajatusmaailmaan hänen ajatusmaailmansa uskot istuvan, siten,että sillä olisi laajempaa yhteiskunnallista vaikutusta…?
”Opetuslapsia” hänellä on näissäkin kommenteissa ollut enemmän kuin Jeesuksella, mutta riittääkö se ja mihin?
Ilmoita asiaton viesti
Onhan minulla oma ajatukseni, mutta en lähde sijoittamaan häntä mihinkään vaan annan hänen itsensä tehdä se. Anne Bernerillä oli yhteiskunnallista vaikutusta, valitettavasti. Lisää vastaavaa en kaipaa.
Jos puhuu asiaa, niin saa opetuslapsia. Jos ei puhu asiaa, niin saa kuulla kunniansa.
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten tajua vihreitten ideasta mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä ideasta?
Ilmoita asiaton viesti
MOT
Ilmoita asiaton viesti
Eija-Riitta patavanhoillisineen mielipiteineen sopii paremmin sieltä mistä Kokoomukseen lähti, kristillisiin, persuihin tuskin sentään.
Ilmoita asiaton viesti
Vai onko loikannut Anon puolueeseen? Eikös tuo sinne sopisi 😀 ?
Ilmoita asiaton viesti
Valta Qluu Kremlille?
Ilmoita asiaton viesti
”nykyjohto ei juuri piitannut mitä Eija-Riitalla oli sanottavaa. Hän menetti asemansa puolueessa hyvin nopeasti. Kokoomus vaihtoi turpeen puolesta puhuneen Eija-Riitan Sirpa Pietikäiseen, joka ei todellakaan ole mikään turpeen ystävä.”
Eikös Eija-Riitta ollut ehdolla ja äänestäjät tekivät valinnan. Mitäpäs kokoomus sille valinnalle olisi mahtanut, paitsi että jos Eija Riitta olisi ollut ainut ehdokas, mutta silloinhan kokoomuksen äänestäjillä ei olisi ollut valinnan mahdollisuutta.
Itse olen ollut ainakin Henna Virkkusen ajatusksiin varsin tyytyväinen ja hyvältä maistuivat hänen tarjoamansa kahvit, tässä jokin aikaa sitten.
Kerran kauniina kesäpäivänä olin sellaisessa tilaisuudessa missä Eija-Riitta painoi jotain kolikoita kadulla ja jakoi niitä, minäkin sain yhden. En muista missä se kolikko mahtaa nyt olla, mutta en oikein pidä siitä poliittisesta linjasta mitä Eija-Riitta täällä nykyisin blogeissaan esittelee. Sopii paremmin persuihin kuin kokoomukseen.
Olen kyllä sitä mieltä että persuilla on nykyisin, Halla-ahon jälkeen, varsin järkevä ja järkevästi toimiva johto, niin järkevästi toimiva kuin miten se persuille on yleensä mahdollista, niin että tuskin sielläkään on Eija-Riitalle nyt mitään paikkaa jaossa. .
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas pidän Jussi Halla-ahoa huomattavasti fiksumpana kuin Riikka Purraa.
Ilmoita asiaton viesti
En tarkoita pelkästään Riikka Purraa, vaan koko sitä konkkaronkkaa jota nykyisin pidetään mediassa esillä, se on huomattavasti vahvempi kokoonpano kuin mitä aiemmin on ollust, oikeastaan ihan järkiporukkaa. Riikka Purrakin parantaa koko ajan esityksiään.
Halla-ahokin esiintyy välillä, mutta ne on sen tyylisiä esityksiä että hävettää.
Se että pidän nykyjohdon tyylistä esiintyä ja esitellä politiikkaansa ei tietenkään tarkoita että olisin asioista samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Halla-aho ei ole juurikaan puheenjohtajuudesta luopumisensa jälkeen ottanut kantaa päivänpolitiikkaan, mutta on ottanut ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana selkeän kannan roistovaltio Venäjään. Siitä Jussille pisteet.
Ilmoita asiaton viesti
Juu Arto, minä jätin tuossa hiukan avaamatta tarkemmin, eli puolue teki Sirpa Pietikäisen eteen hartiavoimin vaalityötä ja Eija-Riittaa selän takana painettiin alas, eli ei se ihan tasapuolista vaalitaktiikkaa ollut. Jo ensimmäisissä meppivaaleissa missä Sirpa ei ollut vielä mukana ( kun oli tämä rattijuttu) painettiin Eija-Riittaa kovasti, mutta hänet valittiin siitä huolimatta. Yksi painajista oli Jari Vilen. Siitä minulla on oma kokemus, joten jos Arto haluat kaivella tätä tarkemmin, niin pengo ihmeessä. Minä en en tähän aiheeseen palaa. Ne kolikot olivat ostoskärreihin sopivia poletteja.
Ilmoita asiaton viesti
”jos Arto haluat kaivella tätä tarkemmin, niin pengo ihmeessä.”
En minä halua sitä sen kummemmin penkoa, enkä halua sanoa mitään Sirpa Pietikäisestä, haluan vain sanoa että minä kannatan Helena Virkkusta, joka on täälläkin joskus kirjoittelemassa aina välillä.
Juonitteluista minulla ei ole mitään tietoa eikä käsitystä, joten en siitäkään halua mitään sanoa. Ikävää jos sellaista on, mutta kai siihenkin on jotkut motiivit olemassa niillä jotka siihen syyllistyvät.
Ilmoita asiaton viesti
Hennassa ei mitään vikaa ole. En ole Hennaa haukkunut koskaan, enkä hauku. Henna on kuin yksi yhteen itseni kanssa jos vaalikoneita uskotaan. Hän siis tulee minulle vaalikoneessa aina kärkeen, olipa kyseessä minkä median vaalikone tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Ari, tuohon kaima Sirpaa koskien kuuntelin eduskuntakeskustelua hiljattain ja kuulin kuinka Marin kehotti kokoomusta ja Orpoa ottamaan Pietikäisen puolueessa puhuttelun kohteeksi, sillä hän ei edusta kokoomuksen nyt esittämää kantaa oikein missään kohtaa Brysselissä meppinä. (Ei ole sanatarkka ilmaisu tuossa, mutta pääpiirteissään noin.)
Ilmoita asiaton viesti
Noinhan se on, mutta puolueen kannatuksen vuoksi hän on hyvä imuroimaan vihreiden ääniä kokoomukselle.
Ilmoita asiaton viesti
Naurattaa Pietikäisen dissaaminen. Ai oikein laitettiin kiilaaman Korhola varapaikalle? Neljäs kausihan se vasta onkin menossa. Äänestäjät äänestävät ja kun eurovaaleissa vaalipiirinä on lisäksi koko maa niin pulinat pois.
Ilmoita asiaton viesti
Voithan sinä naureskella, se ei vain totuutta tai tapahtunutta miksikään muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Eli äänestäjät äänestivät vääri?. Kas kun et vaalivilpistä syytä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos et tiedä asiasta niin miksi vouhkaat? Minä tiedän , olin silloin kokoomuksessa jonkinlaisessa asemassa jopa ja omin korvin ja silmin olen nähnyt ja kuullut mitä tapahtui ja mitä tehtiin. Voitko sinä sanoa samaa?
Ilmoita asiaton viesti
Aivan mahdollista että Eija-Riitasta ei piitattu. Ei se äänestystulosta muuta. Vai mitä ihmettä yrität sanoa?
Ilmoita asiaton viesti
Sitä, että jos puolue ei tue kaikkia tasapuolisesti niin se johtaa jossain vaiheessa epäluottamukseen. Tämän kerroin jo avauksessani. joten mikä nyt tässä on epäselvää???
Ilmoita asiaton viesti
Se vähän kiinnostaisi, että millä mekanismilla kaikki (iso osa) Suomen mahdollisista Korholan äänestäjistä saatiin käännytettyä heppatytön kannalle?
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti sinua kiinnostaa, mutta en aio tässä kertoa niitä juttuja mitä verhojen takana tapahtui. Turha luulla, että alkaisin juoruilemaan enempää. Haluan elää rauhassa omaa elämääni, sanotaanhan sitä, että tikku voi tulla silmääni jos vanhoja asioita alan kelata.
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Kärryiltä ovat nyt pudonneet niin Harkimo, Rydman kuin Korholakin. Kaikkien ura- ja ministerihaaveet eivät toteutuneet ja on koston aika.
Se mikä minua kiinnosti edellisessä kysymyksessäni oli se, miten kokoomus pyrki vaikuttamaan kaikkiin Suomen äänestäjiin, jotka koko maassa pystyivät äänestämään esim. Korholaa? Verhon taakse ei tosiaan kannata vilkuilla.
Ilmoita asiaton viesti
Niin Korhola ei puhu kylläkään kostosta, joten siitä se.
Et ilmeisesti tiedä miten paljon pohjatyöllä on voimaa äänestyskäyttäytymisessä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kukaan puhu kostosta, mutta eroilmoitus lähtee ja joko oma puolue tai liittyminen toiseen ryhmään. Pohjatyöllä on merkitystä vaalipiireissä ek- ja kuntavaaleissa (nythän on niitä aluevaalejakin), mutta valtakunnallisissa vaaleissa vähemmän. Pohjatyö on varmoja äänestäjiä varten.
Ilmoita asiaton viesti
Miten valtakunnaliset vaalit pohjatyön osalta poikkeavat toisitaan, samaa verkostoa ja mediaa puolueet voivat käyttää. Itse olen ollut meppivaalien yhdyshenkilö Pohjois-Karjalassa silloin, kun Stubb oli eka kertaa vaaleissa. Kyllä läpi maan pidettiin sähköposteilla ja muilla välineillä yhteyttä. Media kertoo koko vaalikierroksen ajan omia juttujaan, ja kerro minulle joku puolueeton media. Joku ne sinun asiasi aina tietää paremmin kuin sinä itse. Ei ehdokas itse pysty kuin tekemään kaikkensa. Puoluekoneistolla on iso asia jokaisen ehdokkaan takana. Jos puolue ei osoita luottamusta jollekin ehdokkaalle, niin kyllä se näkyy vaalituloksessa. Jos toista ehdokasta tuetaan kaikin tavoin ja jopa rahallisesti kymmenillä tuhansilla euroilla ja toinen saa tulla omillaan toimeen on se jo suuri asia, mutta jos sen lisäksi vielä mollaataan joka käänteessä puolueen sisäisessä infossa, niin miten luulet erojen syntyneen???
Ilmoita asiaton viesti
Ja kukaan ei puhu kostosta???
”Kaikkien ura- ja ministerihaaveet eivät toteutuneet ja on koston aika”.
Ilmoita asiaton viesti
Eija-Riitan ero on suuri vahinko sekä Kokoomukselle, että Suomelle. Eija-Riitta on todellinen asiantuntija, sekä järjen ääni, ilmasto- ja energiapolitiikassa.
Eija-Riittaa olisi kannattanut tukea.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastonmuutoksen ja vireän siirtymän skeptikko, taistelija myös Raamatun vastaista ja muita tuulimyllyjä vastaan-Räsäsen ja Soinin tavoin.
– Hengellinen koti on ilm. olemassa, mutta poliittisesti nyt koditon…?
Ilmoita asiaton viesti
”Ilmastonmuutoksen ja vireän siirtymän skeptikko”
Ei skeptikko vaan todellinen asiantuntija – väitellyt tohtoriksikin aiheesta.
Eija-Riitta tietää, että tuulivoima on haitallista sattumavoimaa ja sähköomavaraisuuteen tarvitaan mm. ydinvoimaa.
Eija-Riitta ymmärtää, että on idioottimaista viedä Suomesta puhdasta teollisuutta muualle, jossa tuotteet tehdään saastuttavammin – ja tuodaan Suomeen työttömyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus lähtenee hallitusneuvotteluihin suurten sopeuttamispuheiden sijaan vasemmistotripletin kanssa, joka on jo nyt selvästi havaittavissa. Lieneekö asia jo sovittu.
Nyt siis pukkaa Orpon sateenkaarta Kataisen suorituksesta seuraavaksi tästä keväästä alkaen.
Äänestäjän kuluttajansuojaa tai käsitystä kansan mielialoista ei siinä murehdita Kokoomuksen vallanjanossa.
Ilmoita asiaton viesti
Kataisen sixpack, eli historia toistaa itseään???
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on linjannut että ilmastotavoitteista ei tingitä. Siinä onkin sitten sovittelemista persujen kanssa jotka vielä EU-erostakin haaveilevat.
Neljä hyvää olisi Kokoomus, SDP, Vihreät ja RKP. Katse kohti integroituvaa Eurooppaa ja vihreämpää tulevaisuutta.
Vasemmistoliitto ja KD jätettävä tällä kertaa ulos.
Ilmoita asiaton viesti
Talouden kurjaa kehitystä ei tulla korjaamaan ainakaan tuolla kokoonpanolla. Tölkkiä vain potkitaan edespäin yhä syvemmälle suohon velkaantumisvaran puitteissa.
Suomen pelastaa nyt vain ja ainoastaan reipas talouden ja tuottavuuden kasvu rakenneuudistuksin, joita on turha odotella aina niin kauan, kun demarit ja muu vasemmisto punavihreineen ovat kynsin hampain jarruttamassa kaikkea muutosta.
Demareiden vaalitavoitteet ja lupaukset ovat pelkkä suuri vitsi: Täystyöllisyys ja jatkuva yli 3 % talouskasvu seuraavina vuosina. Millä ihmeen resurssein ?
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliittoa ei niin vain jätetä ulos hallituksesta, johon SDP on menossa; tästä on jo vahvat näytöt, ja tuntien sen ideologisen triangelin, jonka SDP, Vihr. ja Vas. jo hyvän aikaa on muodostanut, kummallakaan ensinmainituista ei ole varaa jättää Vas. kasvamaan opopositioon sillä siellä rajat näiden kesken ovat niin matalat ja väki liikkuvaa, että melkoiset humpsaukset ovat mahdollisia. Etenkin kun seuraava hallitus joutuu niukentamaan budjettipolitiikkaansa. Ei tietenkään omasta halustaan vaan olosuhteiden pakosta.
Etenkin SDP tulee hinnoittelemaan hallituksen muodostajalle oman hintansa ja ehdot sille tasolle, että ota tai jätä: siis koko tripla tai nolla.
Ilmoita asiaton viesti
Olet valitettavasti Veikko oikeassa. Kokoomus haluaa tasapainoksi KD:n mukaan kuten 2011 ja taas mennään. Mutta persuista ei hallitukseen ole jos Kokoomus on aidosti tosissaan EU- ja ilmastopolitiikassaan.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa juuri nykyisillä kannatusluvuilla vasemmistoliitto on hyvin helppo jättää hallituksesta pois. Jos kokoomuksesta tulee pääministeripuolue, se voi valita sinipunahallituksen vihreillä vahvistettuna tai sitten PersKeKo kakkosen. Mutta jälkimmäinen on jo testattu ja huonoksi havaittu.
Jos SDP on pääministeripuolue, se voi vaatia vasemmistoliittoa mukaan. Mihinkään muuhun kokoonpanoon vassarit ei mahdu.
Ilmoita asiaton viesti
Niin minäkin 2019 luulin ja pidin hallituskaavailuissa vain yhtä varmaa asiaa selviönä, nimittäin että Vas. jäisi ilman muuta ulos, mistä tahansa hallituspohjasta, koska sen ohjelma ja esiintyminen oli niin ”toisesta maailmasta” kuin muilla kellään.
Mutta niin vain Vas. mukaan hallituspöytään tuli. Ja oppositioon melko varmana tapauksena ajateltu Kesk. samaan hallitukseen! Myönnän että uskomattomalta tuntui, mutta mitä siinä. Kukin vastaa ratkaisuistaan.
Mutta kyllä vain myötätunnolla nytkin ajattelen keskustaväkeä, kun Sipilän-Bernerin johdolla sitä höykytettiin milteipä Kok. oikealta puolelta virtaviivaisen markkinatalousmeiningin merkeissä, taksiuudistukset sun muut. Ja nyt sitten punavihervassari-porukan hännänheittona ja panttivankina 4 vuotta. Herra siunaa.
Ja jatkoa seuraa…?
Ilmoita asiaton viesti
2019 luulin että hallituksessa olisivat Sdp, kokoomus, vihreät ja vasemmistoliitto. Loppusuoraa kohden on näyttänyt siltä että se olisi ehdottomasti ollut toimivampi. Kepuhan tekee omantunnon kysymyksen melkein kaikesta, ei se saa joukkojaan järjestykseen missään, Orpo pelasi silloin kokoomuksen ulos kun luuli olevansa siinä asemassa että voi sanella että vasemmistoliitto ei käy. Ei Rinne voinut ottaa sitä riskiä että Sdp:n vasen laita alkaa vuotamaan vasemmistoliittoon päin kun kolmen suuren erot olivat niin pienet. No ovat nytkin, mutta jos kokoomus voittaa, se on siinä asemassa että voi sanella kuka jätetään rannalle.
Ilmoita asiaton viesti
Vaihdetaan kepun tilalle vasemmistoliitto, niin tulee järjellisempi lyhenne.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Marin on pragmatikko, joka on valmis jättämään VL:n oppositioon jos aihetta on, aika jolloin demarit pelkäsivät vasemman laidan vuotavan vasemmalle on auttamattomasti ohi.
Ilmoita asiaton viesti
”..aika jolloin demarit pelkäsivät vasemman laidan vuotavan vasemmalle on auttamattomasti ohi.”
Tämä on mielenkiintoinen kysymys, paljon monitahoisempi, kuin että onko joku valmis jättämään jonkun oppositioon. Monimuuttujapeli, jossa tämän asettamuksen voi tiivistää vaikkapa näin:
Sanna Marin on valmis jättämään VL:n oppisitioon”, mutta joutuu asiaa harkitessaan huomioimaan hallituskumppanit, hallitusohjleman ja ympäristön tilanteen ja siinä varmudella 4-vuoden aikana tapahtuvat muutokset, jotka ovat mitä ilmeisimmin pääosin negatiivisia:
Seuraus VL:n oppisitioasetelmasta mitä todennäköisemmin:
SDP joutuu toimimaan ”tyhjän kassan diktatuurin” olosuhteissa ja vetämään kireämpää talous- ja elvytyspolitiikkaa kuin ikinä halusia,
josta seuraa, että VL:lla oppositiossa on helppoa jatkaa ”hyväksi havaitulla” väljän talous- ja yhteiskuntapolitiikan linjalla.
Seuraus: SDP maksaa hallituksessaolostaa ja VL voittaa ja pulskistuu oppositiossa.
Mikä on Sannan arvioiden loppusumma: Voinko mennä hallitukseen ilman VL:oa?
Lisäksi vielä perusseikka: ihmisten poliittinen asemoituminen politiikanteon realismiin ja ”arvokenttään” ei ole yksiulotteinen vaan moniulotteinen, mukaanlukien miltä se tuntuu ja miltä se näyttää, niinpä kannatusvaihtelut ovat samalla suunnalla olevien ryhmittymien välillä nopeita ja joukkooistuneina jyrkkiä.
Marinin hallitustaival kriiseineen ja Keskusta-ongelmineen on lisännyt koheesiota kolmen punaviher-puolueen kesken, arvopohjaisuus ja henkilöityminen nain kertauttaa tätä ”vuotamisen” vuolautta.
PS. Monikaan ei ota laskelmissa huomioon, että Sanna saattaa siirtyä Brysseliin tai liike-elämään, ihan yks kaks! Mitä sitten: Antti L. tulee puheenjohtajaksi, kannattajien magneettikenttä muuttuu yhdessä tiedotustilaisuudessa. Voi, että Li nauraa koko matkan seuraaviin vaaleihin (v. 2027, viimeistään).
Ilmoita asiaton viesti
Asioista olen Eija Riitta Korholan kanssa samaa mieltä. Sirpa Pietikäinen ja vihreitten poliitikot mm Satu Hassi ovat tulleet suomalaisille kalliiksi.
Saksalaiset moittikoot omansa.
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa Pietikäinen on eniten arvostamani kokoomuslainen. Vihreät ovat kuitenkin Suomen paras puolue.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen vähäisellä vihreällä laidalla oman tiensä kulkija ja niin fiksu, ettei häntä puheenjohtajien ole tarvinnut yrittää ainakaan julkisesti ”harjata.?”
Ilmoita asiaton viesti
Tuo lause kertoo lamminpäästä kaiken oleellisen…
Ilmoita asiaton viesti