Eija-Riitta Korhola erosi kokoomuksesta

Tämä maali on roikkunut ilmassa jo monta vuotta. Nyt Iltalehti kirjoittaa, että Eija-Riitta olisi kussut jotenkin kokoomuksen muroihin. Eihän se niin ole! Kokoomus vain ei koskaan taipunut Eija-Riitan mielen mukaiseksi. Itse erosin kokoomuksesta samasta syystä, eli Kataisen Jyrki lupasi minulle henkilökohtaisesti jotain, mitä ei sitten koskaan tapahtunut.

Kun Eija-Riitta loikkasi kristillisistä, vanhat peruskokoomuslaiset eivät häntä pitäneet missään arvossa. Kuin ihmeen kaupalla hän kuitenkin änkesi itsensä aina puheenjohtajistoon saakka. Hänelle lupailtiin ministerinpaikkaa jossain vaiheessa, mutta se taisikin lipashtaa muille.

Olin Eija-Riitan vaalitiimissä ja saimme hänet kaksi kertaa kokoomuksen riveistä mepiksi, kunnes kokoomus laittoi Henna Virkkusen Sirpa Pietikäisen Eija-Riitalle kiilaksi listalle ja Eija-Riitta jäi varapaikalle. Eija-Riitta oli kuitenkin lojaali kokoomukselle ja yritti vielä senkin jälkeen koota ääniä kokoomuksen laariin. Nyt sitten kerrotaan hänen kusseen kokoomuksen muroihin.

Minun tulkintani on, että kokoomuksen nykyjohto ei juuri piitannut mitä Eija-Riitalla oli sanottavaa. Hän menetti asemansa puolueessa hyvin nopeasti. Kokoomus vaihtoi turpeen puolesta puhuneen Eija-Riitan Sirpa Pietikäiseen, joka ei todellakaan ole mikään turpeen ystävä.

Asiapoliitkko ajettiin nurkkaan ja otettiin tilalle surffailu kannatusaalloilla. Petteri Orpon kaudella ei kokoomuksella ole ollut selkeää linjaa. On vain kuljettu gallup-suosion perässä kuin pässi narussa. On haisteltu tuulia, mitä mieltä kansalaiset kulloinkin ovat ja tehty kannanottoja suosion saamiseksi.

Mitään linjaa ei siis kokoomuksella enää ole. Kaukana on aika jolloin puhuttiin linjasta koti, uskonto ja isänmaa. Nyt on vain minä, minä ja minä.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu