Eipä ole tarvinnut

Eipä ole tarvinnut koko viikolla käydä postilaatikolta noutamassa Postista. Postinen tuo Postin kosto maailmalle. Ilmeisesti tarkoitettu vaan työllistämään postiljoonia, jotta ei huomaisi, kirjeiden ja pakettien jo siirtyneen muiden kuljetettavaksi.

Surku vain Posti hyviä työntekijöitä, kun tuolla tavalla simputetaan työnanatajan toimesta. Vuokratyöläisiä käytetään yleisesti, mutta omille ei ole vara maksaa. Muutamia ihme sääntöjäkin on, jotta homma olisi varsin työntäyteistä. Koska silloin ei niin huomaa, että simputusta tämä kaikki onkin, eikä mitään palvelua viimeisen päälle.

Kun Posti alkoi siirtymään vakavissaan ruokakauppojen hoidettavaksi olisi pitänyt lopettaa koko homma siihen. Nyt Oulun pääpostikin on K-kauppa, eli miksi enää tarvitaan postia kun K-kaupan Väiski on oikeampi nimitys Kustille.

Postit ovat alennustilassa, mutta valtion yhtiön omistajaohjaus on tuuliajolla, ainakin jos kuuntelee ministeri Sirpa Paateron lausuntoja Postista ja Veikkauksesta.

Posti voisi lopettaa toiminnat kokonaan, mutta kun jossain on kirjoitettu paperille, että on lakisääteisiä asioita joita ei voi hoitaa kuin Posti niin sitten Posti hoidattaa ne ruokakaupoilla, mutta saa lain kirjaimen täytetyksi kun hoitaa vielä jakelua omissa nimissään, eikä ruokakauppiaat vielä sitäkin hommaa ole itselleen ostaneet.

Kummallista asiassa on se, että johtajat saavat valtavia bonuksia, sellaisesta asiasta, että ovat saattaneet Postin aivan rapakuntoon, sellaiseksi joka pelkää alta 10% osuudella olevaa kilpailijaa, kun oma markkinaosuus on yli 50%. Postihan voisi ostaa tuollaisen lilliputin pois markkinoilta vaihtamalla sen golf-osakkeisiinsa. Ihmettelen sellaista toimijaa joka tekee postinjakelun halvemmalla, mutta tyytyy alle 10 prosentin osuuteen. Jakeluhan on volyymilaji, eli Postilla on käytännössä monopoli, mutta sen johto on enemmän innostunut golffista kuin johtamisesta.

Posti on niin vanha konsepti, että johtajien määrää voisi vähentää lähes olemattomiin, automaatio ja konkarikantajat kantaisivat postin perille vaikka johtajia ei olisi noin tuhottomasti.

Harvaanasutulla alueella postinjakelija tekee perkeleen pitkää päivää, ajelee keli kuin keli pitkin saloa ja kiikuttaa onnetonta Postista, kun ei muuta kannettavaa taida enää sähköpostien aikakaudella ollakaan. Postin voisi jakaa kolmesti tai kahdesti viikossa, mutta kun se Postinen jaetaan joka ikinen kerta, eikä siinä ole kuin mainoksia. Jo ilmaston kannaltakin olisi suotavaa, että Postin lakko jatkuisi loputtomiin, eli loppuisi vasta sitten kun molemmat osapuolet tulevat järkiinsä. Sopivat, että postia kannetaan vain kahtena kolmena päivänä viikossa ja loppuaika kärrätään nettiostosten yhä kiihtyvällä tahdilla tuomaa pakettisumaa.

 

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu