Ennallistamisesta poru

Nyt on noussut suuri haloo ennallistamisesta, nimenomaan metsien ennallistamisesta. Mitäpä jos entiset Helsingin kauppalan alueen metsät ennallistettaisiin ensimmäiseksi? Asfaltit ajettaisiin suuriin kasoihin ja rakennukset roudattaisiin veke.

Suomalaiset haluavat öykkäröinnillään yhä vain kalliimpaa energiaa? Ennallistaminen kun siirtäisi jopa viidenneksen metsistä pois talouskäytöstä. Se on vähintäin yksi miljardi vuodessa poissa suomalaisten käytöstä. Nurinkurista on sekin, että nämä ennallistajat vaativat samanaikaisesti voimakasta tuulisähkön rakentamista.

Heillä on haaveissaon yli 50 000 MW:n tuulipuiston rakentaminen. Suomen huippukulutus on noin 14 230 MW. Nämä myllyjen ja niiden vaatimien siirtolinjojen alta on hakattava 20 % Suomen metsäalasta.

Yhtä kaikki luontoarvojen vaalimisen alttarille ollaan valmiita uhraamaan maan metsäteollisuus, mutta tuulisähkön alta saa metsiä vapaasti parturoida. Eli nykyisten voimaloiden tehokkuudella tuulipuistojen alle jäisi 10 000 hehtaaria maata, tästä suurin osa metsämaata, joka parturoidaan ja pyhitetään tuulivoimalle, sen lisäksi tulee laskea myös huoltoteiden alle jäävät metsät ja sähkölinjat ym.

Nyt sitten eduskunta kohisee jostain aivan muusta, kuin ennallistamisesta. Varmasti puhutaan koko päivä suu vaahdossa kenen syy, mutta kukaan ei kerro mitä pitää tehdä. Kerrotaan vaan, että olisi pitänyt ja tulevaisuudessa pitäisi tehdä asioita paremmin, kuten muka seuraava hallitus, jos päästään valtaan jne…

Härmäläisellä jargonilla suomalainen varmasti pärjääkin maailman vihreimmän Euroopan komission viherkomissaareille;))).

+19
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu