Epämukavuusalueministeri

No niin nyt sekin on nähty, kun asiansa hyvin hoitanut ministeri pukataan puoleen edun nimissä epämukavuusalueministeriksi. Puolueen tai puoluejohtajan edun nimissä ympäristöministeri Krista Mikkonen siirrettiin sisäministeriksi tai siirretään sisäministeriksi vastoin hänen omaa innostustaan.

Eihän Krista Mikkonen ole ainoa, joka joutuu pokkaamaan juuri sen salkun jota ”kukaan” ei halua. Ilmastokriisin uhatessa kaikki haluavat olla ilmastoministeritä, kun sotea piti rakentaa kaikkien katseet olivat suunnattuna peruspalvelu- ja sosiaaliministeriöiden suuntaan.

Ministerin paikkoja jaettaessa yksi tärkeä näkökulma on alueellisuus, jos Krista Mikkonen olisi ollut Helsingistä, hänet olisi potkittu tässä lähdössä maitojunalla Pasilaan. Joensuu ja Pohjois-Karjala pelasti hänelle sisäministerin salkun, jota hän ei taida oikeasti edes haluta.

Krista Mikkosesta tulee tavallaan virkamiesministeri vailla minkäänlaista omaa halua tätä salkkua kohtaan, hänestä tehtiin puolueen edun nimissä ministeri. Mikään ei kuitenkaan viittaa että hän ei tehtävästä selviydy. Eihän Maria Ohisalollakaan ollut kokemusta sisäministerin hommista ja hän on selviytynyt hyvin.

Ministerit pitäisi valita intohimon ja perehtyneisyyden mukaan, eli Krista Mikkosen intohimo jäi nyt Pohjois-Karjalan alueen jyrän alle. Mutta eipä hänen enää tarvitse välittää valkoposkihanhista Kitee Tohmajärvi akselilla, riittää kun pitää poliisit tyytyväisinä.

Puolueen leivissä pitää olla ”Rokkahenkeä”, eli puheenjohtajalle pitää aina esittää, että ”Mis´ sie tarvitset oikein hyvvää henkilöä”? Vaikka ei koko homma pätkääkään innostaisi se on otettava hymyillen vastaan. Sitä on politiikka, puheenjohtajan saappaat pitää nuolla jos aikoo olla jatkossa jossain vielä ehdolla.

Pitää aina kysyä ja kyseenalaistaa, että voittiko nyt Suomen kansa vaiko eräs pienpuolue? Kumpaan vaakakuppiin tulisi enemmän tuijottaa, siihen onko kansakunnan etu, vaiko siihen puolueiden syvään kippoon, joka ei täyty koskaan.

Asiantuntemusvaade häviää, jos ehdokas tulee oikealta alueelta, eikä kaikki voi päästä haluamaansa hommaan. Kun on leikkiin lähtenyt pitää ottaa homma kuin homma hoitaakseen, mutta siinä ihmisestä tehdään leipäpappi yhdellä nuijan kopautuksella, äänestetään 33/27, että sinä olet sisäministeri.

Joskus joku viisas on sanonut, että jos luoja antaa pestin, antaa hän myös voimat hoitaa sitä kunnialla. Tämä on selvää pässinlihaa, nyt demokratia taas on voimansa näyttänyt. Suomessa olisi miljoona parempaa ehdokasta sisäministeriksi, mutta demokratia antoi meille Krista Mikkosen.

Lopuksi Kristan oma twiitti vuosien takaa:

Krista Mikkonen
@MikkonenKrista
Ennen sanottiin, jos herra antaa viran, antaa hän myös sen hoitoon tarvittavan järjen. Sitäkö siellä rukousaamiaisella rukoillaan? #trump
1.45 ip. · 31. tammik. 2017·Twitter for Android

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu