Eräs kommentti ja löydä oikeat vastaukset

Ote eräästä kommentista. Etsitään siihen nyt vastauksia porukalla.

– kuvastaa sitä, ettei oikeudenmukaisemmasta palkka- ja verotusuudistuksesta voi puhua, vaan syyllinen löytyy tilanteeseen suunnasta, josta köyhempää yritetään auttaa ja maailmaa muotoilla Suomen osalta oikeudenmukaisemmaksi. Olen tämän 60-vuotisen elämäni aikana nähnyt, ettei ahkeruus, rehellisyys, välittäminen ja toisen huomioon ottaminen ole arvostettua. Sen sijaan arvostetaan sairaalloista kilpailua oman edun tavoittelemiseksi, toisten pudottamista, itsekkyyttä, kovuutta, ahneutta keinoja kaihtamatta jne. Tarvitseeko ihmetellä nuorten pahoinvointia sellaisessa maailmassa? Ja kyllä tiedän mistä puhun ison perheen äitinä, naisvaltaisen matalapalkka-alan edustajana, sairaanhoitajana, monenlaisten murheellisten elämäntilanteiden seuraajana ja auttajana, naisena, siskona, jne.”

Onko missään havaintoa siitä, että oikeudenmukaisesta palkka- ja verouudistuksesta on esitetty kielteisiä kommentteja??? Pikemminkin on kyse siitä, että opikeudenmukaisuus tulkitaan ja katsotaan eri puolueissa eri kantilta. Jos kommentoija esittää ensin mikä on hänen mielestään oikeudenmukaista, eli sekö, kun rikkaalta otetaan, vai sekö, että köyhille annetaan vastikkeetta. Tuo, että köyhempää yritetään auttaa ontuu pahasti, koska köyhiä on ollut aina ja köyhien auttajia myös, mutta tilanne ei ole muuttunut yrityksistä huolimatta.

– Olen tämän 60-vuotisen elämäni aikana nähnyt, ettei ahkeruus, rehellisyys, välittäminen ja toisen huomioon ottaminen ole arvostettua.

Kyllä arvostus täytyy hankkia aikaisemmin kuin 60 vuotiaana höpöttää jostain, että ahkerus ja rehellisyys ei ole kannattavaa, eikä varsinkaan toisen huomioon ottaminen. Jeesustelua sanon minä. Minä olen saanut rehellisyydellä ja ahkeruudella paljon, mutta olen myös menettänyt epäörehellisille paljon. Ei rehellisyys tai sen puute ole syy, vaan se miten itse toimit miten itse arvostat rehellisyyttä ja miten itse välität.

– Sen sijaan arvostetaan sairaalloista kilpailua oman edun tavoittelemiseksi, toisten pudottamista, itsekkyyttä, kovuutta, ahneutta keinoja kaihtamatta jne.

Minä en ainakaan tuollaisia arvoja arvosta, enkä tunne ainoatakaan joka noin tekisi. Kovuus on avuksi, eikä täällä Telluksella ilman kovuutta pärjää, mutta että se olisi sairaalloista, niin sitä en allekirjoita.

– Ja kyllä tiedän mistä puhun ison perheen äitinä, naisvaltaisen matalapalkka-alan edustajana, sairaanhoitajana, monenlaisten murheellisten elämäntilanteiden seuraajana ja auttajana, naisena, siskona, jne.”

Ja sitten lopuksi kommentoija uhriutuu täysin ja vetoaa naisen heikkouteen ja siskoihin ym. Otetaanpa tuo matalapalkka-ala esimerkiksi. Kuka pakottaa menemään matalalla palkalla töihin, sehän on vapaaehtoista. Olisihan se ihmeellistä, jos ihminen ei olisi katkera yhteiskunnalle, kun on 40 vuotta puurtanut omasta mielestään liian pienellä palkalla. Mutta se katkeruus ei ole kylläkään menestyjien vika. Suomessa on ollut ay-liike vuosikymmeniä, joka on sopinut työehtosopimukset ja meillä on sopimukset yleensä pidetty. Miten joku voi sitten haukkua jotain näkymätöntä tahoa matalasta palkastaan. Ne on sovittu ja siihen on silloin tyytyminen.

Feministit aina puhuvat naisen eurosta, mutta kun ostan iltapäivälehden kioskista jota yrittäjänä pyörittää nainen, niin maksanko naisen euroilla hänelle? No en maksa! Alkakaa naiset yrittäjiksi ja määritekää oma palkkanne niin korkeaksi kuin haluatte, niin ei tarvitse aina valittaa.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu