EU:n strategista hölönpölöä huumeista

Strateginen prioriteetti 9:

Vahvistetaan kansainvälistä yhteistyötä kolmansien maiden, alueiden sekä kansainvälisten ja alueellisten järjestöjen kanssa ja monenvälisellä tasolla strategian toimintamallin noudattamiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi, myös kehitysyhteistyön alalla. Tehostetaan EU:n roolia ihmiskeskeisen ja ihmisoikeuksiin suuntautuneen huumausainepolitiikan kansainvälisenä välittäjänä.”

Miten tuollaisesta strategiasta saa ketään vastuuseen jos se ei toteudu, kuten ei ole toteutunut. Vuosikymmeniä olemme taistelleet huumeita vastaan, mutta laihoin tuloksin.

Kyllä nämä toimet ovat paljolti silmänlumetta:

Toimi 1:

”Tehostetaan edelleen EMPACTia (Euroopan monialainen rikosuhkien torjuntafoorumi) i) sen vuoden 2020 riippumattoman arvioinnin perusteella ja ottaen huomioon vakavaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta koskeva EU:n uhkakuva-arvio 2021 (EU SOCTA 2021); ii) EMCDDA:n vuotuisten EU:n huumeraporttien sekä EMCDDA:n ja Europolin EU:n huumausainemarkkinoita koskevan raportin havaintojen ja suositusten perusteella; ja iii) koronaviruspandemian vaikutuksista huumausainemarkkinoihin saatujen kokemusten pohjalta. Kaikkien sidosryhmien olisi pyrittävä sovittamaan EMPACT ja EU:n huumausainestrategia ja -toimintasuunnitelma yhteen mahdollisimman hyvin sekä prosessin että sisällön puolesta. Lisätään koordinointia ja yhteistyötä sekä lainvalvonnan että oikeuslaitoksen tasolla, jotta rikostutkinnassa saadaan entistä konkreettisempia tuloksia, muun muassa EMPACTin avulla, lisätään tietojen vaihtoa huumausaineisiin liittyvistä EU:n ja kansainvälisistä rikollisjärjestöistä, sekä lisätään suojatun tiedonvaihdon verkkosovelluksen (SIENA) käyttöä”.

EU:n virkahenkilöstön aika menee kirjoittaessa näitä korulauseita, kukaan ei ole vastuussa loppukädessä.

Olisiko aika tehdä muutos EU:n strategiaan hoitaa asioita. Huumeet eivät ole poistuneet mihinkään. Päinvastoin huumeet ovat valloittaneet yhä laajemmin otettaan. Me ”taistelemme” kaikin keinoin huumeita vastaan, mutta mitään ei tapahdu. Olisiko aika muuttaa toimintatapoja?

LUKEKAA ihmeessä mitä kaikkea virkahenkilöstö on saanut asioita paperille.

Näistä ja monista muista asioista vastaa meille 720 meppiä, mutta kuka mepeistämme saadaan vastuuseen yhtään mistään? Kenen vastuulla on huumeiden kitkeminen? Juu hommia on otettu niin paljon tehtäväksi, että itse asiat unohtuvat, kun pelkkä ruletin pyörittäminen vie kaiken ajan.

EU:ssa toimii täysipäiväisesti 720 meppiä ja noin 60 000 virkahenkilöä, mutta yhtäkään ei voida nimetä vastuuseen yhtään mistään.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu