Euroopan on tehtävä pesäero jenkkeihin

Eurooppa ui liian syvällä amerikkalaisten vanavedessä. Kun setä Samuli sanoo, että teitä tarvitaan Afganistanissa, niin me pösilöt kannamme kortemme setä Samulin kekoon. Me eurooppalaiset olimme siellä vain joojoo miehinä ja yesyes naisina.

Nyt Joe Biden sanoo, että olisimme voineet jäädäkin sinne.

Jos olisimme eurooppalaisina enemmän itsellisä ja unohtaisimme alemmuuskompleksimme jenkkejä kohtaan, voisimme saavuttaa jotain omaa. Nyt on tämä Afganistanin häpeä langennut meidän niskaamme. Kaksikymmentä vuotta olemme eläneet harhassa, myt talibanit saivat meidät naurunalaisiksi, mutta emme ymmärrä hävetä mitään.

Suomessa kansallismieliset eivät halua olla eurooppalaisia, vaan kokevat olevansa perussuomalaisia, mutta juurikin meitä suomalaisia vietiin kuin litran mittaa. Olemme syytäneet lähes miljardin saamatta palkaksi mitään. Nyt uskottelemme, että kyllä me jotain saatiin, mutta keisarilla ei taida olla vaatteita tässäkään sadussa.

Tukemalla mieluummin eurooppalaista teollisuutta, kuin amerikkalaista aseteollisuutta voisimme olla enemmän yhtenäinen Eurooppa. Kehittämällä omaa eurooppalaista teollisuutta yhdessä ja yhtenäisinä, voisimme tuottaa mahdollisimman suuren ja parhaan tuloksen omalta kannaltamme. Ei siis jenkkien taskuun pelaaminen tuota meille mitään hyvää. Annetaan jenkkien nyt hoitaa jatkossa omat seteliselkärankaiset sotansa itse.

Me rahoitimme miljardilla ”sotaa” joka ei tuottanut meille mitään. Tai tuottihan se meille sen, että saamme lopun ikäämme pyöriskellä itsesäälissä, kun emme pystyneet pelastamaan meitä kuusi kertaa väkirikkaampaa valtiota lukutaitoiseksi ja säälliseksi tasa-arvomaaksi. Mitä me oikein ajattelimme sotaan lähtiessämme? Ja mitä ajattelemme nyt, kun lähetämme aseistettuja sotilaita vieraalle maaperälle, kun siviilipalvelusmies niin määrää?

Onko meiltä jäänyt joku asia huomioimatta, kun koko media ja eduskunta on viimeisen viikon toitottanut niiden ihmisten puolesta joita olemme auttaneet 20 vuotta ilman tulosta. Miksi emme olisi autaneet itseämme tuolla kapisella miljardilla? Ei ole ihme, että perussuomalaisten kannatus on korkealla, kun he ainakin pyrkivät ajattelemaan toisin.

Tosin heidän ajattelutapansa on ääripäistä, eli kultainen keskitie ei heille käy.

Jenkit mokasivat täydellisesti, mutta outoa kyllä emme halua nähdä, että siinä samassa tuli itsekin mokattua. Olemmehan täysin jenkkien vietävissä. Miksi Eurooppa ei osaa ottaa omaa paikkaansa, vaan kyyristelee esimerkiksi puolustuksessaan täysin Naton varassa. Ei Suomen puolueettomuuskaan ole kuin sananhelinää, keino jolla pidetään kieltä keskellä suuta. Suomi ei jotenkin nyt tiedä, että kusettaako, vaiko paskattaako? Olemme täysin ulkopuolisten manipulaatioiden armoillla, meillä ei ole mitään muuta kuin puolueettomuus johon tarraudumme, kuin hukkuvat oljenkorsiinsa.

On katkaistava napanuora ”suureen länteen”. Länsi ei ole enää se jota kannattaa kumartaa, länsi mokasi Afganistanissa itsensä niin häpeällisesti, että siitä ei kannata enää lännen kanssa nousta. On noustava omille jaloilleen. Suomi nousee omille jaloilleen, vain jonkun kumppanin kanssa, yksin Suomi ei ole tarpeeksi vahva tai väkirikas kilpailemaan taloudessa. Mutta eurooppalaisena valtiona yhdessä muun Euroopan kanssa olisimme jo nyt maailman talousmahti, jos emme vain peesailisi muita. Kumarramme jenkkejä, uhoamme venäläisille ja pelkäämme Kiinaa. Mutta selkärnkamme ei kestä sanoa jenkeille, että pysykää kotonannne.

Me hipsimme sinne rukousaamiaisille ja olemme niin nöyrää, että ostamme sieltä seuraavatkin hävittjämme kiltisti, kun ne ovat ”maailman parhaat” aseet, ja olemmehan niitä ihailleet aina.Eurooppa vuotaa jenkeille eurooppalaista rahaa syleilemme Natoa ja ostamme jenkkien tekosia, koska olemme alemmuuskompleksissa. Ostamme aseet Amerikasta ja autot Japanista ja kodinkoneet Etelä-Koreasta.

Lähetämme kehitysapua meitä rikkaammille valtiolle ja pesemme näin käsiämme, vaikka niiden ei pitäisi likaisia edes olla. Olisi jo aika Pekankin tulla pois Kabulista, ja pyyhkiä ”kakka pebulista”!

+4
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu