Globalisaatio vaatii yhtenäiset säännöt

Kun meillä hifistellään ilmastoahdingon kanssa, niin Intiassa poltetaan lähes mitä tahansa, jotta saadaan tupa lämpimäksi. Delhin kaasukupolissa ihmiset käyttävät hengityssuojia ja vaikka miljoonille lapsille on jo jaettu ilmaiseksi hengityssuojat. Ei se auta jatkossa yhtään mitään!

Katsotaanpas hiukan mikä hengityssuojassa on oleellisinta. Eli suojan olisi oltava kasvoille passeli, muuten suojaimen teho heikkenee huomattavasti. Jos suojassa on aktiivihiili suodatus, se kykenee eliminoimaan hajuhaittaa, mutta vaarallisia kaasuja ei edes aktiivihiilisuodatin estä keuhkoihin hengittämästä.

Lapsille olisi pitänyt jakaa 5 miljoonaa puolinaamaria ja siltikin niitä pitäisi olla A-,B-, E- tai K-tyyppiä, jotta suoja olisi aina asian mukainen, ja sen lisäksi tulisi tietää mitä myrkkyjä ja kaasuja on suodatettava kulloinkin.

Minä luulen kuitenkin, että kyseessä ovat aivaan höpöhöpö suodattimet joista meillä Suomessakin myydään ”oikeiden” suodattamien kanssa samoilla hyllyillä,

Nämä halpissuodattimet eivät täytä suojaavien hengityssuojien standardeja, eli ne ovat yhtä tyhjän kanssa ja aiheuttavat sitten niihin uskoville saman haitan kuin käyttäjä saisi joka tapauksessa ilman suojanta.

 

Oikeissa henkilönsuojaimissa tulee kuitenkin olla CE-merkintä.

CE-merkintää tuskin noista lapsille annetutista suojista löytyy. Intiassa värjätään kankaita ja vaateteollisuus käyttää kovia myrkkyjä jatkuvasti, maajussit polttavat pelloiltaan rikkakasveja ja naatteja mitä lie. Savusumu seisoo miljoonakaupungin yllä kuin päättäjien järki. Paljonko tuossa tilanteessa on enää tehtävissä? Hiukkasten määrä on monikymmenkertainen suosituksiin nähden, sitten hallinto jakaa lapsille höpöhöpö suodattimet ja kaikki on hyvin.

Mistä nousee nyt uusi Greta Thunberg ja alkaa vaatimaan myrkkypäästöjen pienentämistä, että miljoonat ihmiset eivät altistu vaarallisillle myrkkykaasuille ja pienhiukkasille?

Onko globaalissa maailmassa jokaisen maan järjestettävä vain omat asiat kuntoon, vai mitenkä on kukeutuuko hiukkaset ja myrkkykaasut maailman tullien ja rajojen yli luvallisesti vaiko ihan vain vapaasti kenenkään niihn puuttumatta.

Muistan kun rakennettiin Suomen ja Venäjän rajalle Värtsilän tulliasemaa. Venäläiset rakensivat siellä asbestista kuin mitään asbetoosia ei olisikaan. Miehet Venäjällä ilman suojaimia katkoivat rälläkällä asbestirakenteita ja tuuli kuljetti pölypilven suoraan Suomeen eli Suomen Värtsilään. Näin tapahtui ja tapahtuu yhä monissa eri maissa on aivan eri säädökset ja eri ohjeistukset.

Olisiko jo ihmiskunta sen verta valistunuttta jo, että säädöksiä synkronisoitaisiin lähemmäksi toisiaan, silloin olisimme oikealla tiellä. Ei ole onnistunutta politiikkaa, että muutamissa maissa säännöt ja eläminen on niin kontroloitua, että työ pakenee maihin joissa ei välitetä työoloista tuon taivaallista.

Suomen kilpailukyky paranisi huomattavasti jos Suomi veisi ay-liikkeensä Intiaan ja Kiinaan ja samalla voisi myös viedä vihreiden äärilaidan vaikka Venäjälle.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu