Hallituksen ennätysmäiset savustajajoukot

Hallitus on nuori ja terhakka, mutta sitä yritetään savustaa kaikin keinoin. Onko opposition suurin tehtävä tuhota hallitus?

Suomessa opositiolla ei ole varjohallitusta, sillä on paimennuksessa se istuva hallitus, jota se yrittää nyt kaikin keinon kammeta pois valtaistuimeltaan.

Onko tässä mitään järkeä ja mihin tämä viisaus perustuu?

Opposition tehtävänä on vastustaa ja kyseenalaistaa hallituksen politiikkaa esittämällä sille vaihtoehtoja. Nyt kokoomuksen edustajien vaihtoehdot ovat ”käännä suuntaa tai eroa”. Varsin lapsellisia vaihtoehtoja, vaikkapa vanhustenhoitoon tai työllisyyteen. Miten suuntaa voi edes vaihtaa jos mitään suuntaa nykyhallituksella ei ole?

Eroaminen on sitten eri juttu, mutta miksi ihmeessä hallitus eroaisi, pelkkien salihuutojen perusteella? Eihän oppositiolla ole vaihtoehtoista toimintamallia. Koko oppositio on vieläpä kahdessa leirissa, niin että krisut eivät kuulu kumpaakaan puoliskoon. Krisulla ja persuilla on yhteistä vain viha kokoomusta kohtaan.

Nyt sitten jokainen oppositiopuolue omalla vuorollaan haluaa rökittää hallitusta, mutta heillä ei ole vaihtoehtoa, koska opposition puolueista ei ilman nyt hallituksessa istuvien puolueiden tukea tule uutta hallitusta. Oppositiossa on siis vain orpoja puolueita jotka haluavat hallitukseen jonkun jo hallituksessa nyt istuvan puolueen kanssa.

Suomessa on sanonta, että kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti. Tätä ei ainakaan Petteri Orpo tunnu ymmärtävän. Demarit nostivat keput hallitukseen ja pulinat pois. Kokoomuksen on siis oltava oppositiossa ja siellä voi toki tehdä muutakin kuin jankuttaa yhtä ja samaa katkeraa sävelmää.

On totta, että hallituksen työskentely valtavasta määrästä huippuavustajia on mateluakin hitaampaa. Hoitajamitoitus on nyt kirjattu, mutta sekin astuu voimaan vasta kolmen vuoden päästä, eli taakka kaatuu seuraavan hallituksen harteille. Mitä jos seuraava hallitus tekee samoin kuin nykyinen, että purkaa kaiken sen mitä edellinen on rakentanut. Sen logiikan mukaan hallitus ei ole saanut hoitajamitoitusta kirjattua, koska se ei koskaan astu voimaan aikuisten oikeasti.

Työllisyystoimet antavat odotuttaa ensi kesään, eli työttömien on odoteltava vuosi, ennen kuin edes aletaan työllisyysohjelmaa kokoamaan. He kaikki jotka äänestivät demareita tietysti jaksavat odottaa, mutta jaksavatko keskustalaisten kannattajat odotella on niin ja näin.

Vihreistä on tullut oudon hiljaista sakkia. Tämä siis välihuomautuksena, eli parempi että ovatkin hiljaa. Hiljaa voisi myös olla Mykkänen ja Orpo, jos ei ole mitään muuta keuhkottavaa, kuin hallituksen eron ajaminen. Tuskin nämä herrat kuitenkaan kykenevät rakentavaan kritiikkiin, joten ottaisivat vaikka hiihtoloman pariksi kuukaudeksi, kunnes hallituskin sitten taas on saanut jotain aikaan mitä arvostella.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu