Hallitusohjelma ontuu

– Julkisen talouden kestävyyden turvaaminen väestön ikääntyessä edellyttää nykyistä korkeampaa työllisyyttä 2020-luvulla ja sen jälkeen. (hallitusohjelma)

Hallitusohjelmassa rivien välit on kirjoitettu täyteen vastakkainasettelua. Tässä puhutaan nyt julkisen talouden kestävyyden turvaamisesta, eli kallista pyrokratiaa ei haluta purkaa vaan sitä halutaan vaalia. Julkisen talouden turvaaminen tarkoittaa työllisyysasteen nostamista, eli julkisen talouden kestävyys otetaan irti työläisen selkänahasta.

– Viennin kasvu luo tilaa kotimaisen kysynnän ja työllisyyden kestävälle kasvulle. Hallituksen tavoitteena on reaalisen kilpailukyvyn ja kustannuskilpailukyvyn turvaaminen, päätöksenteon vakaus ja ennakoitavuus sekä viennin pohjan laajeneminen uusiin yrityksiin, toimialoille ja markkinoille ja jalostusarvon nostaminen. (samasta hallitusohjelmasta)

Kun kauniisti kumarretaan kahteen eri suuntaan niin teksti on tämän kaltaista, eli ”viennin kasvu luo tilaa kotimaisen kysynnän ja työllisyyden kestävälle kasvulle”. Jokaista asiaa erikseen luvataan hoitaa kestävän kasvun ohjeistuksella, julkista taloutta kestävästi kasvatetaan, vientiä kestävästi lisätään. Jalostusarvoa kestävästi kasvatetaan ja ihmisten verotuskin siinä sivussa kestävästi kasvaa, koska vientiin ei ole nyt suuria odotuksia kaikista lupauksista huolimatta.

Työvoimakustannuksia alennetaan, sanoo viisaat, mutta kun ay-liike ei taivu tähän on se tietoista itselleen valehtelua edes esittää työvoimakustannusten alennusta.

Hallitusohjelmassa puhutaan 60 000 uuden työpaikan luonnista, mutta todellisuudessa luku on kovin alhainen , eli rima on valmiiksi asetettu turhan alas, eikä Antti Rinteen rintaäänellä lupaamat 30 000 uutta työpaikka toteutunutkaan tänä kesänä. Itse asiassa Sanna Marin siirtäisi tavoitetta vielä vuodella tai kahdella tulevaisuutta kohti.

Nyt puhutaan jo, miten säilytetään jo olemassa olevat työpaikat? Hallitusohjelma on kirjoitettu toiveiden ja vaalilupausten satukirjaksi, sekä omien joukkojen polittiseksi hämäykseksi.

Uskokoon kuka tahtoo tähän hallitusohjelmaan, mutta minä en usko.

Eläkeputki on aikoinaan tehty kaunistelemaan työttömyysprosenttia, eli työttömät siivottiin nätisti eläkeläisiksi. Se on ollut poliittinen päätös, ja nyt sitä sitten pidetään kiveen kirjoitettuna. Jos työtä on jokaiselle tarjota niin ihminen on ennemin töissä kuin eläkkeellä, joten työtä tarjolle ja poliittinen höpötys vähemmäksi.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu