Hätävalhe

Poliittinen hätävale on hetkessä mediassa ja sen jälkeen lähes kaikki puolueet sitä jauhavat sinulle totuudeksi. Niin kävi taas nyt, kun kulttuuriministeri laski kulttuurin leikkauslistan julki.

Sehän on taktinen koepallo, eli nyt sitten kerätään pisteitä kun yksikin euro saada torjutuksi. Limingan kirjasto joutuisi peruuttamaan kolme lehtitilausta. MITÄ HÄ! Siihenkö nyt maailma kaatuu? Sitä varten kannattaakin valtion ottaa ulkolaista lainaa, että kirjastot voivat säilyttää ja lisätä kirjojaan entiseen malliin, vaikka takana on vuosikymmenen lama.

Kun valtiovarainministeri ”löysi” jostain rahat poliiseille, niin pitäähän se 30 milliä löytyä joka ikiselle sektorille. Poliisit ovat joka syksy vaatineet 30 miljoonaa lisää, nyt he saivat ja se johtaa lumivyöryyn.

Hallituksella on edelliseltä syksyltä selkeä päätös, että veikkauksen tuoton rajoissa liikutaan. Nyt se sama taho, joka suurella kohulla halusi poistaa peliautomaatit ja asettaa muita rajotteita Veikkaukselle, vaatii suurempia tuottoja.

Tähän saakka peliongelmaisten rahat ovat kelvanneet taiteelle ja urheilulle mukisematta, mutta kun sitä ei enää peliongelmaisilta heru, niin otetaan valtion lisätalousarviosta.

Valehtelu on mukavaa kun sen tekee taiten. Viisikko pohtii, viisikko miettii, mutta kun rahaa ei ole niin sitä otetaan taikaseinästä lisää, koska jotain pitää kansalle jakaa. Pitää lahjoa äänestäjät, järjestää humppafestivalit Kesärantaan ja paukutella siellä olemattomia rintsikoiden henkseleitä. Kun arki koittaa ei olla enää mukavia kavereita. Valtion taloudessa käsitellään niin isoja lukuja, että 18,5 miljoonaa menee silakoina sormien läpi, mutta kun pitää laskea kaikki 18,5 miljoonat yhteen jostain on karsittava.

Jos Limingan kirjasto ei saa niitä kolmea lehteä ensi vuonna, niin muualta ei tarvitse tinkiä, jos rahaa päätetään antaa kuten tehtiin poliiseille, niin iltalypsäjien määrä on loputon.

Kun täältä pelikentän äärilaidalta olkapäiden takaa katselee tätä touhua alkaa oksettaa.

Miksi media myötäilee aina valtaa? Eikä Suomessa ole lainkaan vapaata lehdistöä? Samaa valetta työnnetään joka tuutista ja poliitikot itsekin alkavat uskoa hätävalheisiinsa.

Poliisilta puuttui 30 ja kulttuurilta 18,5 ja heti ollaan jo lähes viidessä kympissä. No sitten vanhustenhoidosta ja sotesta puuttuu, opetusministeriön laskelmat ei pidä alkuunkaan toisen asteen uudistuksen kanssa jne…

Viisikko on huomannut, että kun antaa niin SAA (kansalta anteeksi). Ja velaksihan sen voi tehdä vaivattomasti. Ennen sitä kutsuttiin toisen perseellä tuleen istumiseksi. Valtion velan kyseessä ollen niin se on lastemme perse joka siellä joskus palaa. Tai seuraava hallitus joka sitten haukutaan ilon pilaajaksi.

+26
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu