Herkuttelua valheilla

Suomen Eduskunnassa on sana valhe kiellettyjen listalla, isossa salissa ei saa sanoa toista valehtelijaksi. Silti jopa pääministerin pallilta on pudottu valehtelun takia.

Valheilla on tapana sittemmin aina paljastua valheeksi, siten kun joku poliitikko kirjoittaa muistelmiaan.

Yleensä suuri yleisö tietää poliitikkojen puheet palturiksi reaaliajassa, mutta kun kaikki poliitiset tahot sen totuudeksi väittävät, niin uskottava on. Sitten lukijan syvä huokaisu, kun ex-poliitikko sen eläkepäivillään todeksi sanoo, valhetta se oli kumminkin.

Nyt joku eilispäivän kummajainen Timo Laanilla on paljastanut totuudeksi sen jonka jo tiesimme, että suuri joukko keskustalaisia tiesi Martti Mannisen fakseista jo kuukausia ennen kun Anneli Jääteenmäki siitä muodosti ”puhun niin totta kuin osaan- lauseen”, tai keskustalaiset kielsivät sen kuin Pietari Jeesuksen.

Minäkin tiesin siitä viikkoa ennen kyseisiä vaaleja, asian paljasti vahingossa rivienvälissä toimittaja Keimo Lehtiniemi Joensuun Tiedepuiston ruokalassa.

Timo Laaninen toimi Suomen Keskustan puoluesihteerinä varsin mallikkaasti ja sen pestin jälkeen hän valmistui teologian maisteriksi ja on varmasti saanut valheensa anteeksi, mutta onko Anneli Jäätteenmäen valhe pahempi, koska hän valehteli eduskunnalle pääministerinä? Eikös valhe ole valhe lausui sen kuka tahansa?

Nykyinen teologian maisteri paljastaa kirjassaan valehdelleensa, kun kielsi tietävänsä vaikka tiesi ja nyt se on UUTINEN, mutta silloin se olisi ollut VALHE, mutta kun sitä sanaa ei eduskunnassa saa käyttää.

Poliittisia muistelmia luetaan ilmeisesti vain siksi, että siellä on aina paljastuksia entisistä valheista joita kirjoissa pestään totuudeksi. Timo Soinikin paljasti erään ministerieron valheeksi ja oli hyvin pahoillaan tapahtuneesta. Valheilla ja niiden puhtaaksi pesemisillä tehdään uutta politiikkaa, ollaan niin rehellisiä että. Niin rehellisiä, että tavan ihmistä oikein sydämestä sieppaa. Pappikin viitsii moista asiaa muistelmissaan pöyhiä.

Kielletty valhe muuttuu sallituksi, kun sen kirjoittaa muistelmissa.

Jos ette usko niin valhettelen lisää, tai kirjoitan sitten totuuden joskus muistelmissani.

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu