Hiilinielumaaottelu Suomi/Kiina

Joku vihreistä esitti väitämän, että jos Kiina jaettaisiin yhtä pieniin osiin kuin Suomi, niin eikö sellaisessa lilliputti Kiinassa kannattaisi tehdä ilmastotekoja. No tottahan toki kannattaisi, kannattaisi tehdä siellä isossa Kiinassakin.

Jos Kiina jaetaan Suomen kokoiseksi tulee siitä 28 osavaltiota, joissa jokaisessa asuisi noin 49 miljoonaa asukasta.

Jos verrrataan sitten Kiinan ja Suomen hiilipäästöjä niin Kiinassa on päästö 12 000 000 000 000 kg ja päästöt ovat kasvamaan päin. Suomessa vastaava luku on aika paljon pienempi ja vähenemään päin 55 000 000 000 kg, kun supistetaan nollat pois niin suhdeluku on 12000/55, eli Jos Kiinan Suomen kokoiset osavaltiot pääsisivät tuohon 55 miljoonan tonnin lukuun. Tai se yksi osavaltio jota tämä vihreä ehdotti malliksi niin suhdeluku olisi 425/55.

Kiinalaisilla on siis matkaa Suomen päästötasolle, eikä suomalaisilla ole enää mitään hätää kiirehtiä mallimaaksi, sillä Suomi jo on mallimaa.

Toisaalta jos Suomi ottaisi pakolaisia 45 miljoonaa kappaletta niin silloin Suomi voisi olla vertailukelpoinen Kiinan kanssa suhteessa 1/28 osana Kiinan väestöstä ja pinta-alasta. Mitähän perussuomalaiset sanoisivat jos vihreät esittäisivät Suomeen 45 miljoonaa uutta pakolaista, ihan vain siksi, että Kiinakin pystyy asuttamaan tuollaisen määrän omalla Suomen kokoisella alueellaan.

Ja sitten vielä jos verrataan itseämme Intiaan, hohhoijaa…

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu