Hiukkanen ja ennenaikainen kuolema

Nyt suomalaistutkijat ovat soutaneet laivojen perässä ja laskeneet hiukkasia. Laskennallisesti on tultu siihen lopputulokseen, että hiukkasia on ja runsaasti. Niitä ei vain voi verrata lentoliikenteen hiukkasiin, kun kukaan ei ole riippuliitänyt suihkukoneiden perässä niitä hiukkasia laskien.

No onneksi maaliikenteen hiukkaset ovat laskijoiden tiedossa, eli vesiliikenne ja maaliikenne tuottavat suurin piirtein saman määrän hiukkasia. Nämä liikenteen hiukkaset ovat tappavaa sorttia ja tuottavat ennenaikaisia kuolemia ihmisille ja eläimille. No minua kiinnostaa mistä tutkija tietää, että jonkun eliön kuolema on ennenaikainen? Kristinuskossa kun väitetään kuoleman olevan jokaiselle ennalta määrätty.

Ihmisen elämää pidetään jotenkin ylikorostuneen ihmeellisenä asiana aina silloin kun hiukkaset ihmisen elämää on uhkaamssa, mutta kun ihminen lojuu vanhustenhuollossa, niin hänen elämänsä ei ole kovin arvokas ja häntä ei suostuta ilman eri korvausta nostamaan edes takaisin sänkyynsä jos sattuu unissaan sieltä sängystään putoamaan lattialle.

No hiukkaset ovatkin paljon vartijoina, koska ilman hiukkaspäästöjä maailman liikenne pysähtyisi totaalisesti, onko laskettu kuinka paljon ennenaikaisia kuolemia tästä johtuisi? Afrikassa ihmiset kuolisivat, kun kehittyneistä maista ei saapuisi meritse tai lentoteitse kehitysapua tai lähetyssaarnaajia ja keittyneissä maissa raaka-aineiden paikallinen puute tappaisi ennenaikaisesti paljon ihmisiä. Maapallon 7 miljardista ihmisestä jopa kaksi kolmannesta kuolisi ennenaikaisesti. Jos ennenaikainen kuolema sattuisi juuri hiukkastutkijoiden kohdalle, emme jatkossa tietäisi enää mihin me ennenaikisesti kuolemme.

Kuolema on minulle syntymälahja, jota minä en voi vaihtaa, tai antaa pois, mutta tutkijoiden mukaan minä voin tukehtua hiukkaseen ennenaikaisesti, eli kuolema lunastaa minulle antamansa syntymäpäivälahjansa etuajassa. Miksiköhän minun kuolema jotain tutkijaa niin virallisesti kiinnostaa, eihän yksikään tutkija tutki miksi minä elän niin kuin elän. Tai en ainakaan ole huomannut perässäni kulkevia tutkijoita, jotka tutkisivat kuinka paljon hiukkasia päästäni irtoaa ja kuinka monta ennenaikaista kuolemaa hilseeni mahdollisesti tuottaa.

Ja onko puhtaampi kehitys aina niin parasta ihmisille tai luonnolle? Silloin kun ihmiset kuolivat etuennenaikaisesti, eli elivät vain alle viisikymppisiksi, niin siihen verrattuna kuolemme hiukkasista huolimatta ennemminkin jälkijättöisesti kuin ennenaikaisesti. Joskus silloin kun ihmiset juhlivat 5o vuoden etappiaan jonkinlaisena suurena saavutuksena ei meriliikenne tai ainakaan lentoliikenne ollut hiukkasineen aiheuttamassa heidän lyhyeksi jäämänsä elämän kuolinhetkeä.

https://yle.fi/uutiset/3-11731045

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu