Hurraa Posti

Posti on suomalaiselle tuttu laitos. Kukapa ei muistaisi joskus jotain toimittaneensa Postiin. Itsekin sain aamulla ilmoituksen, että Turusta lähtee paketti kohti Arkalaa, tai paremminkin on jo lähtenyt tänä aamuna.

Lakon tiimellyksessä sai osumia moni taho syystä tai syyttä, mutta kun lakko on ohitse kaikki unohtuu.

Lakoista tulee kuitenkin ottaa opiksi, sillä seuraavat lakot ovat jo nurkan takana.

Lakko on järjestelmänä vanhentunut, eikä Postin lakkokaan mikään järkevä lakko ollut, vaikka nyt kaikki hurraavatkin.

Lakko on työtaistelutoimi kun muu ei auta, mutta lakkoherkkyys on Suomessa sellaista luokkaa, että hävetä pitää. Neuvottelutaito on valahatnut housun punttiin, lakko on joillekin historian toistamista, eli halutaan lakkoon, että ei oltaisi nössöjä. Lakko on ikäänkuin työmiehen kunnia, vaikka typeryys on kaukana kunniasta.

Perseet penkkiin huudot auttavat ehkä joidenkin harvojen itsetuntoa pönkittämään, mutta heillä ei kai ole kykyä ajatella asioita puhki asti.

Nyt päättynyt lakko on esimerkki siitä miten tyhmä lakko perimmiltään on. Varsinaiset neuvottelut käynnistyivät vasta sitten kun Medialiitto tyrmäsi sopimusehdotuksen, jossa ei edes tainnut itse olla osapuolena.

Vasta silloin Posti ja PAU kohtasivat tosiasian. PAU oli kyllä oivaltanut alusta saakka mistä on kysymys, mutta Postin hallitus taitaa vieläkin olla hakoteillä siitä mitä se tahtoo.

Lakoissa on inhottavinta se, että se kohdistuu paineena aivan eri suuntaan missä neuvottelijat istuvat. Tukilakkojen myötä asiat vain entisestään aiheuttavat päänvaivaa täysin asian ulkopuolisille.

Lakot ovat syntyneet ajassa jolloin ei ollut lakkoavustuksia eikä lakkokassoja. Silloin lakot koskettivat jokaista lakkoilijaa perskohtaisesti. Lakkotekniikkaa pitääkin muuttaa niin, että lakko syö ensialkuun osapuolten kassavaroja eikä aiheuta haittaa ulkopuoliselle, sitten kun osapuolten rahat on syöty, niin vasta sitten voidaan käynnistää tukilakkoja.

Maailma on muuttunut lennättimen keksimsen ajoista, miksi lakotkin eivät voisi muuttua?

Hurraa Heidi Nieminen, mutta pah Postin hallitus. Postin hallitus piileskeli koko lakon ajan jossain näkymättömissä. Osumia ottivat pääministeri ja omistajanohjausministeri sekä Medialiittokin, mutta Postin hallitus on kyyristynyt siilipuolustukseen, eikä kellään heistä ole munaa nousta ylös kertomaan miksi vi*ussa tämä puliveivaus piti järjestää, kun lopputulos on nyt se mistä on liikkeelle lähdettykin???

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu