Hyi, hyi, hyi ja vielä kerran hyi!

Ulkoministeri Pekka Haavisto on toiminut samalla tavalla kuin Sirpa Paatero, eli hallituksen selän takana. Ministeri tietysti toimii omassa vastuualueensa ministeriössä kuten haluaa, mutta onko ulkoministeri aivan oikealla asialla, kun painostaa virkamiehen toimimaan virkamiehen ”omissa nimissään”? Ja kun virkamies ei alistu toimimaan vastoin hallituksen linjaa sekä eikä virkamiehenä voi omissa nimissään ottaa vastuuta pyydetystä asiasta saa hän sanktion.

Ja mihin ulkoministeri tällä toiminnallaan pyrki?

Syyrian viranomaisten mielestä lapsia ei erikseen saa sieltä viedä ja Suomen hallitus ei ole palauttamassa omissa nimissään sieltä yhtään ketään. Minusta hallitus voisi tuoda lapset ja äidit tai vaikkapa pelkät lapset, jos se on lähtömaan politiikan mukaan mahdollista. Mutta hallituksella ei taida olla virallista kantaa tästä asiasta, ei lapsista tai äideistä lapsineen. En ainakaan ole sellaista viime päivinä mistään kuullut tai lukenut. Tai ainakin eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vaatii ulkoministeri Haavistolta asiasta pikaista selvitystä.

En tiedä mitä on ulkoministerin mielessä liikkunut, kun on tämän aivopierunsa virkamiehelle esittänyt?

Tulee väkisinkin eräs blondivitsi mieleen, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Jos saan neuvoa, niin ensiksi tulee tehdä jossain päätös, niin kyllä virkamiehet sen sitten toimeen panevat. Eikö ulkoministerillä ole alkeellistakaan käsitystä siitä miten virkamiehet toimivat. He eivät voi toimia rikollisesti ja salakähmäisesti.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu