Hylkäys oli väistämätön
Medialiitto siis hylkäsi sopimuksen jonka osapuolena se ei alunperin edes ollut. Äkämä oli noussut Postin (virhe)siirrosta ja Postin hallituksen on siitä myös vastattava, yritys vyöryttää syy nyt Medialiitolle on kömpelö.
Jos Medialiitto olisi hyväksynyt sopimuksen olisi ”riita” siirtynyt vain eteenpäin, mutta ”riita” olisi ollut maton alle lakaistuna seuraavaan sopimuskiertoon saakka. Kun Medialiitto ei voinut asiaa nyt hyväksyä, pelasi se samalla peliä nimeltä Musta-Pekka ja ottamalla itse syyt lakon jatkumisesta niskoilleen se siirsi samalla Mustan-Pekan Postin hallituksen eli Antti Rinteen ja Sirpa Paateron kännyyn.
Antti Rinteen on nyt kerrottava Postin hallitukselle virallisesti mitä mieltä Suomen hallitus on työehtosopimussoppailusta. Jos Medialiitto olisi myöntynyt ”riita” olisi poistunut toistaiseksi otsikoista. Siksi Medialiitto oli pakotettu hylkäämään esityksen, koska se ei olisi ratkaissut ongelmaa, mutta olisi vesittänyt Medialiiton uskottavuuden jäsenyrityksiinsä nähden. Medialiitto saa ainakin minulta siis puhtaat paperit ryhdikkäästä toiminnasta.
Postin on nyt kannettava vastuunsa yhtä ryhdikkäästi, sen on joko palattava lähtöruutuun tai jatkettava neuvotteluja ilman muiden apuja.
Postin hallituksen on nyt tultava esiin, tai sitten Suomen hallituksen on se tehtävä, piiloutuminen yksittäisen liiton taakse asiassa jonka on itse omilla toimillaan saattanut alulle on tuomittavaa.
Kun huomenna Suomi lamaantuu lakkojen alle, niin Antti Rinne voi katsoa omia toimiaan kriittisesti, hän on vastuuttomasti yrittänyt luikerrella omasta vastuustaan ja tarkoitus oli kampittaa Medialiitto kantamaan se vastuu kaikkien osapuolten edestä, vaikka Medialiitto on vähiten vastuusssa tästä Postilakosta kuin kukaan siihen sotkeutunut osapuoli.
Nyt on ilman viisaiden ryhmääkin ollut koko ajan selvää, että on kaksi vaihtoehtoa sopimukseen pääsemiseksi, eli PAU hyväksyy 700 työntekijän siirron tai Postin hallitus perääntyy ja hakee 700 henkilöä takaisin alkuperäiseen tessiin.
Nyt teatteri konkarineuvottelijoilta on loppunut ja se riita joka on alusta saakka ollut vain kahden kauppa on pakotettu Medialiiton häpeäksi. Asian ydin Medialiiton kieltäytymiseen on se, että se ei voi hyväksyä PAU:n sanelevan Medialiiton tessiä, koska PAU ei ole Medialiiton sopijapuoli.
Tukilakot siis valtaava maan. Sananmuunnoksena ”tukilakko” on lakitukko, nyt Suomen hallituksen on peruttava tuo lakitukko.
Liitot näyttävät hallitukselle kellä täällä valta on.
Ilmoita asiaton viesti
Niin voidaan sanoa. Löysän hallituksen yli kävellään, mutta Postin hallituksen yli ei vielä ole kävelty.
Ilmoita asiaton viesti
Joku huumoriveikko voisi tehdä tästä pelin, ”Afrikan tähden”, ja laittaa myyntiin joulupukin konttiin.
Lähdet Kairosta tai Tangerista, eikun Pausta tai Paltasta, ja yrität vältellä tulemasta ryöstetyksi, ennen kuin voitat Afrikan tähden, eli työrauhan.
Ilmoita asiaton viesti
Postin henkilöstöjohtaja tuumi haastattelun lopuksi että heillä on vapaus valita työnantajaliittonsa ja he eivät tätä vapauttaan aio käyttää. Ok. Onko nyt sitten takana EK ja Häkämies joka janoaa lakkoja ja varsinkin kun heillä on poliittinen motiivi kaataa hallitus. Poliittisia lakkoja työnantajaleirin masimoimana siis. On aikoihin eletty.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän kyseessä ole Postin myyminen.
Normaali käytäntö, ensin laitetaan yhteiskunnan omistama laitos/yhtiö taloudellisesti hyvään kuntoon ja sitten se myydään.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin Antti Rinne ainakaan on Postia myymässä. Mutta on kiva katsella kun lakko kiemuretelee ja yrittää etsiä ratkaisuja mitä ihmeellismmistäpaikoista. Postin hallitus on siirtänyt 700 työntekijäänsä, nyt sitten katsotaan nieleekö PAU sen vai perääntyykö Postin hallitus.
Ilmoita asiaton viesti
No halllitusohjelmassa on kai valtion omaisuuden myyntiä mukana?
Ilmoita asiaton viesti
Olisivat aloittaneet säästämisen johtajien palkoista että jäis enemmän viivan alle.
Kannattaako mennä pörssiin jos palkkoja joudutaan laskemaan?
Kuka on kiinostunut ostamaan hanttifirman jonka henkilöstön vaihtuvuus on nopeampaa kuin ehtivät perehdyttää?
Ilmoita asiaton viesti
Postin pakettijakelu on kriisiytyvä yhtiö. Sen kilpailukyky on olematon, logistiikka-alan isot toimijat ovat jo paljon edellä toimitusvarmuudessa, nopeudessa ja ninnassa.
Posti rimpuilee kilpailutilanteessa laskemalla henkilöstön palkkoja.
Pakettihenkilöstön on oikeasti mietittävä, haluavatko päätyä ostajan syliin kriisiytyneenä vai kilpailukykyisenä yhtiönä. Kriisiyhtiönä henkilöstöä uhkaa irtisanominen ja yhtiön pilkkominen. Kilpailukykyisenä ja toimivana henkilöstö saa jatkaa uuden omistajan palveluksessa.
Postijakelua hallitus ei tietenkään myy. Siitä tulee lopulta meidän veronmaksajien tukema yritys, joka hoitaa syrjäseutujen kirje- ja pakettijakelua.
Ilmoita asiaton viesti
Siispä pakettijakelua laitetaan myyntikuntoon.
Noista hinnoista en tiedä.
Lähetin paketin Italiaan, normaalilähetyksenä, ei siis kiire. 13 kg. DHL ja UPS 110 -125 €.
Posti vajaat 40 €.
Meni perille ajoissa.
Kilpailukykyisenä, siis alennetuilla palkoilla? Lisää työntekijöitä jotka eivät elä palkallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kai on tapansa mukaisesti oikealla tiellä ja noin se varmaan on.
Ilmoita asiaton viesti
Häkämies ei tietääkseni janoa lakkoja, mutta jos Martti löytää jonkun asiaa tukevan linkin asiasta, niin olisi kiva yllätys.
On aika räävitöntä väittää Häkämiehen janoavan lakkoja, jos ei ole mitään perustetta väitteelle esittää.
Ilmoita asiaton viesti
Kohdasta 1.18.45 https://yle.fi/uutiset/3-11084476
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tuossa koko pätkässä näy koko Häkämiestä missään kohdassa. Joten höpö höpö…
Ilmoita asiaton viesti
Käytä hyvä ihminen mielikuvitusta tai mieluummin etsi syy-seuraussuhteita ja kuka kon kenenkin kamu ja samassa asukasyhdistyksessä ja leijonissa ja…
Ongelmat on tiedetty Postin johdossa alusta saakka. Mieli ei muutu vaikka koko Suomi kaatuisi tämän pienen periaatteellisen (ennakkotapaus) riidan takia vaikka heillä on ollut ratkaisun avaimet taskussaan koko ajan, mihin PAU:n Nieminen on aiemminkin viitannut.
Asia on ennakkotapauksen luontoinen ja sen tähden Postin johdolla on jotain taustatukea tässä ja mistäpä muualta kuin EK:sta.
Ammattijärjestöiltä on kuulunut jo aiemmin, että työnantajapuolen heikennysesitykset ovat kirjoitusvirheitä myöten yhteneväiset ja ne on laadittu siis EK:ssa. Poliittisen manööveristä tekee se, että meillä on Rinteen Hallitus ja jotkun haluavat sen kaatuvan lakkojen myötä.
Ilmoita asiaton viesti
Mielikuvitusta? Tosiasiat sivuutetaan vasemmistossa mielikuvituksen avulla. HURRAA!
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin hieman lisää…
Ilmoita asiaton viesti
Lisää lööperiä.
Ilmoita asiaton viesti
Martti yrittää tehdä Häkämiehestä ja Medialiitosta, sekä EK:sta syntipukkia, vaikka lähtökohtaisesti Postin hallitus ja PAU ovat nokat vastakkain. Joka syyttää Medialiittoa unohtaa sen, että tukilakot ovat vapaaehtoisia, eikä Medialiitto ole Suomen tukilakkoaaltoa masinoinut tai ollut yhdestäkään tukilakosta päättämässä.
Ilmoita asiaton viesti
En minä Medialiitosta ole tässä yhteydessä virkkanut mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus se että ei mainitse on kantaa ottava hiljaisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Muistellaan hieman viime hallituskautta. Sipilän hallituksen hallitusohjelma laadittiin pitkälti EK:n tahdon mukaisesti, tavoitteena saada ay-liike polvilleen, hanke kuitenkin epäonnistui joukkojen lahtiessä kaduille. Häkämiehen ja EK:n edun mukaista olisi, että Rinteen hallitus kaatuisi ja edessä olisi todennäköisesti uudet vaalit ja Kokoomuksen ja persujen varaan rakennettu hallitus ja näin Häkämies ja EK saisi revanssin ja uuden yrityksen saada ay-liikke polvilleen.
Ilmoita asiaton viesti
– Muistellaan hieman viime hallituskautta.
Nyt elämme uuden hallituksen aikaa, kuka vanhoja muistaa on ikuisesti elävä menneisyydessä. Kyseessä on ensisijaisesti Postin hallituksen ja PAU:n välinen kiista, eli koetetaan nyt pysyä siinä eikä anneta mielikuvituksen tai historian sotkea tätäkin kiistaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ei tunnista asioiden taustoja, on historiaton hepsankeikka!
Tuosta olemme samaa mieltä, että neuvottelujen osapuolet ovat PAU ja Postin johto. Miksi sitten Postin johto ei toimi omistajaohjaus-tahon tahdon mukaisesti vaan muistelee kaihoisasti Bernerin aikoja?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt olemme samalla aaltopituudella, mutta en osaa sanoa miksi, ehkä sitä voisi kysyä Postin hallituksen jäseneltä Suvi-Anne Siimekseltä???
Ilmoita asiaton viesti
Onko se sama Siimes, joka myi Lipposen pistooli ohimollaan Suomen velkaiset entiset yrittäjät sille Hansalle?
Ilmoita asiaton viesti
Taitaapi olla sama nainen, joka oli Vasemmistoliiton puheenjohtajanakin useamman vuoden.
Ilmoita asiaton viesti
Tekivät ansan tytönheitukalle VM:n virkamiehet, Sale ja Lipponen. Palkkioksi sai sitten monta tointa ja virkaa rahavallan liepeiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Ansan tekivät, voi voi…
Ilmoita asiaton viesti
… niin ei siltä ainakaan kantsi mitään kysellä.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan niitä mielipiteitä ennenkin ostettu.
Ilmoita asiaton viesti
Syyllisten etsintä ei tässä auta. Pitää löytää keino. Ainakin yksi mahdollisuus on, että Teollisuusliitto ja Medialiitto sopivat siitä, että 700 siirretyn työntekijän osalta noudatetaan sopimuskauden ajan PAU:n ja Postin välillä sovittuja työehtoja. Kyllä siinä se tilanne syntyisi, että saman työnantajan palveluksessa silloin olisi samaa työta tekevillä työntekijöillä erilaiset työehdot sen perusteella, ovatko he siirrettyjä vai suoraan töihin tulleita. Tasa-arvoista se ei olisi, mutta se vaihtoehto, että kaikkien muiden palkkoja korotettaisiin PAU:n sopimuksen tasolle, taitaa olla liian kallis.
Ilmoita asiaton viesti
Olisihan tuo vaihtoehto, mutta kovin keinotekoinen ja olisi luonut eriarvoisen aseman muutamille yhdeksi sopimuskaudeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeus ratkaiskoon mitä TES:ta Posti Palvelut Oy:n tulee noudattaa paketinjakelijoihin. Se on keino millä oikeusvaltiossa kiistat ratkaistaan. Kellään ei liene sitä vastaan mitään.
Mitä tulee Posti Palvelut Oy:n eroamiseen Medialiitosta, niin po. liiton sääntöjen mukaan ero astuisi voimaan 1.7.2020, jos eroilmoitus jätetään ennen 1.1.2020. Siihen asti Posti palvelut Oy olisi po. liiton jäsen. Lisäksi lain mukaan Posti Palvelut Oy:n tulee noudattaa sopimuskauden loppuun Medialiiton TES:ta, 31.1.2021 asti.
Ilmoita asiaton viesti
Esitykseni on jokseenkin sama, johon neljän viisaan ryhmä oli päätynyt ja jota Laatunen tämän aamun TV-lähetyksessä selvensi. Pitäisi nähdä kokonaisuus. Eilen Laatusen mielestä oli tämän työriidan sininen hetki, jolloin riita olisi voitu ratkaista. Kaikki muut sen hyväksyivätkin, mutta Medialiitto ei. On harvinaista, että liitto kaataa sopimuksen ja aiheuttaa edustamalleen työnantajalle lisää vaikeuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Ratkaisuhan vesitti täysin tes-shoppailun vaikutukset ja olisi saanut muut medialiiton vastapelurit vaatimaan samanlaisia sopimuksia, mitä Postin työntekijöillä on. Medialiiton tavoitteet ovat huomattavasti merkittävämpiä. 700 henkilön ei anneta liiton tavoitteita vaarantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Postin johdolla on ollut ratkaisun avaimet. Se on se yhdistymisvapaus liittää Postipalvelut Oy Paltan jäsenyritykseksi. Yksinkertainen juttu, mutta ei haluta tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Koko rakennelmahan on pystytetty työntekijöiden palkkojen alentamiseksi. Siitä tavoitteesta Medialiitto nyt pitää kiinni maksoi mitä maksoi. Edustamalleen työnantajalle Medialiitto teki varsinaisen karhupalveluksen.
Ilmoita asiaton viesti
YLEn puoli yhdeksän televisiouutisissa mainittiin, että Medialiiton säännöt estäisivät kahden työehtosopimuksen noudattamisen. Jos pitää paikkansa, sopimusesityksen hylkääminen ei ole ihme.
https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/559153/ef2893881a
Kas kun ei ole millään tiedotusvälineellä ollut hoksottimia tarkistaa asiaa.
X
Ilmoita asiaton viesti
Tai niillä ”viisailla”?
Ilmoita asiaton viesti
No niinpä.
X
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on hiukan enempi pohdintaa asiasta, vaan ei lopullista viisautta:
”–Jos päätös koetaan huonoksi, sen voivat purkaa vain sen tekijät. Postin johdon, hallituksen ja valtio-omistajan on kannettava nyt itse vastuu päätöksistään. Postilakon ratkaisut on haettava sieltä, missä ongelmat ovat syntyneetkin, Medialiiton toimitusjohtaja Mikael Holmberg tiedotti sunnuntaina.
Sunnuntaina tihkuneiden tietojen mukaan Medialiitto olisi halutessaan voinut hyväksyä sopimuksen. Posti Palvelun pakettityöntekijöiden sopimuksesta olisi tehty erikseen räätälöity sopimus yhtiön ja työntekijöiden välillä. Kyseessä ei olisi ollut rinnakkaissopimus, jollaista Medialiitto ei voi sääntöjensä mukaan tehdä.
Medialiiton päätöksen taustalla täytyy siis olla muitakin syitä kuin sieltä sunnuntaina julkisuuteen kerrottiin. Kovaa peliä joka tapauksessa, sen seurauksena Postin lakko paisuu kuin pullataikina.”
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/51f6efc3-c050-4763-913d-e22c37d24576
X
Ilmoita asiaton viesti
Postilakko paisuu aivan Medialiitosta huolimatta, eli Medialiitto on aika pieni tekijä tässä sodassa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos olen oikein ymmärtänyt, niin siellä Suomessa menee lakkoon myös monen ison teollisuusyrityksen henkilökuntaa ja jopa ylemmät toimihenkilöt.
Onneksi olemme täällä ilamstopakolaisina vielä muutaman kuukauden, niin mm. lentolakot saattavat loppua ennen paluutamme.
Ilmoita asiaton viesti
Lakkoja on runsaaasti, mutta hillasadosta ei ole tietoa.
Ilmoita asiaton viesti
Alipalkattua työvoimaa riistävät sanomalehdet ovat pitäneet kovaa meteliä lakon haittavaikutuksista, nyt sitten kaatavat sovun, jolla lakko olisi lopetettu. Erikoista.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät menneet halpaan, vaan katsovat kortit loppuun ensin.
Ilmoita asiaton viesti
Ari, on kohtalaisen naivia kuvitella etteikö työantajapuolella ole EK:n tuki takana, mikäli ei olisi lakko olisi loppunut ja tukilakot peruuttu.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten voinee sanoa, että tälle on myös omistajaohjausministeri Paateron tuki takana:
””Posti on informoinut minua asiaa koskevista suunnitelmista valmistelun aikana. Olen siis tiennyt teemasta, mutta yhtiön hallituksen päätöksestä ja sen sisällöstä minua informoitiin päätöksenteon jälkeen”, Paatero selittää.”
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/2c5e2626-0acb-4c5e-8015-6270f8cf11a5?ref=ampparit:698b
Jos vastuuministeri tietää teemasta, hän voinee myös asiaan vaikuttaa tai jättää vaikuttamatta. Tai sitten on valtiollisessa omistajaohjausjärjestelmässä jotain pahasti vialla.
X
Ilmoita asiaton viesti
Ministeri näytti ajatukselle vihreää, mutta päätökselle punaista, tulos on sekamelska.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei kiistä EK voimaa.
Ilmoita asiaton viesti
Posti on vain yksi palanen isommassa pelissä.
Ilmoita asiaton viesti
Päänavaajaksi on Posti kuitenkin lähtenyt ja taitaa pitääkin päänsä.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi hyvä aivan oikeasti tietää, lähtikö vai joutuiko Posti päänavaajaksi. Peli näyttää ylhäältä johdetuksi. Posti on siinä pelissä vain yksi nappuloista, vaikka iso onkin.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin alkaa tuntumaan mukavalta tämä eläkkeellä olo.
Tarvittaessa kai eläkeläinen saa tehdä töitä, vaikka ei kuuluisikaan mihinkään liittoon. Palkkaakin saa pyytää niin paljon kuin haluaa. Oikein mukavasta työstä voi vaikka maksaakin…
Taitaa hiljalleen postilta loppua niin paketit kuin lajittelijatkin.
Ilmoita asiaton viesti
Laitanpa minäkin lusikkani tähän kiehuvaan soppaan ja varon polttamasta suutani.
Jos kyseessä on vain 700 henkilön tessi, niin, onko järkeä, että siitä kärsii nyt koko yhteiskunta ja erityisesti kansalaiset.
Eli, johtopäätös; kyse on nyt paljon isommasta vallanjaosta/-janosta, jossa työmarkkinaosapuolet tietoisesti lisäävät öljyä tuleen, ettei keitto jäähdy.
Hallituksemme pääministeri on nyt Venäjän Medvedevin hellässä huomassa. Puhuvat siellä hieman isommista asioista, kuin meidän postilakkomme.
Kuka mahtaa toimia pääministerin sijaisena?
Nyt on jo kiire, sillä soppa kiehuu pian yli. Mitenkäs sitten suu pannaan?
Ilmoita asiaton viesti
Ensinnäkin medialiiton solmimassa sopimuksessa eivät ole mukana pakettilajittelijat, eikä kyllä muunkaan postin lajitteluun osallistuvat, sillä mainitun medialiiton työehtosopimuksen piiriin kuuluvat ”Tämä työehtosopimus koskee Medialiiton jäsenyritysten palveluksessa olevia jakajia ja heidän työehtojaan.”
https://www.medialiitto.fi/files/4388/Jakajat_TES_2018-2021.pdf
https://www.medialiitto.fi/mita_teemme/tyoehtosopimukset
Onko kuitenkin niin, että tuon sopimuksen päätyttyä vuonna 2021 olisi medialiiton neuvoteltava sopimuksen piiriin myös pakettien lajittelijat ja heitä koskevat palkkaus- ja muut ehdot (kts linkin sopimuksen kohta 2.3)? Mikäli näin katsottaisiin, niin kyllähän Medialiitto on yksi sopimuskiistan osapuoli. Se kun voisi kertoa työehtosopimuksen laajenevan koskemaan uutta palkansaajaryhmää seuraavissa neuvotteluissa. Eri asia onkin se hyväksyykö PAU siirron ylipäänsä toiseen liittoon jolla ei ole voimassa olevaa palkansaajaryhmää koskevaa sopimusta. Meillä pitää olla valintamahdollisuus niin palkansaajilla kuin työnantajilla kuulua haluamaansa ammattijärjestöön.
Mielenkiintoista on nähdä Antti Rinteen toimet tässä geississä jatkossa. Erotetaanko Postin hallitus ylimääräisessä yhtiökokouksessa vai miten umpikuja ylipäänsä ratkaistaan. Muistelen vain kuinka Rinne ja kumpp. oppositiossa huutelivat mm. kikystä ja nyt onkin tosipaikan edessä ex-ammattijyränä Postin työehtosopimuskiistassa ja mahdollisesta yleislakkoon päätymisestä. Voi olla, että kalikka kalhtaa omaan nilkkaan aina jossain vaiheessa, vaikka kuinka on yrittänyt muuta väittää oppositiosta käsin.
Ilmoita asiaton viesti
Neljän viisaan yksi jäsen, EK:n ex-johtajistosta Lasse Laatunen, oli Ylen aamussa. Hän totesi, että työmarkkinajärjestöillä olisi ollut nyt ’sininen hetkensä’, mutta toisin kävi.
Hänen mielestään konfliktin pitkittyessä ratkaisut ovat entistä vaikeammin löydettävissä.
Yleislakko, jota monissakin puheenvuoroissa väläytellään, olisi kaikkein huonoin vaihtoehto.
Toivottavasti tästä maasta löytyy vielä järkeä ja sovitteluhalukkuutta. Harvemmin nuo riidat tapellen saadaan pysähtymään.
Kannattaa katsoa maailman tilannetta. Monissa maissa kansat hakevat nyt oikeutta mielenosoituksin ja jälki on useimmiten rumaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tottahan Medialiitto olisi voinut ottaa sopimuksen vastuulleen , onhn paljon muitakin asioita joita sivulliset voivat ottaa kantaakseen. EK:n rooliakaan ei voida kiistää, sillä tokihan se on jäsenliittonsa takana.
Ilmoita asiaton viesti
Medialiitto olisi aivan hyvin voinut osoittaa myös alkeellista vastuullisuutta – sellaista jota varsinaiset osapuolet osoittivat.
Mutta totta on se, että ellei hallitus nyt osoita johtajuutta ja peru vaikka mahtikäskyllä paketinlajittelijoiden siirtoa Medialiiton armoille, varsinkin demarien syöksykierre jatkuu ja uskottavuus romahtaa.
Odottelemme Rinteen puhaltavan pilliin, mikä tietysti lyhyellä tähtäimellä antaa oppositiolle hetkellisesti räyhäämisen aihetta, mutta pidemmällä tähtäimellä sataa demareiden laariin.
Ei kannattaisi pitää jääräpäisesti kiinni siitä, ettei valtiovallan pidä puuttua työmarkkinoihin. Jos työmarkkinat ovat sekaisin kuin seinäkello, ainoa mahdollinen tuomari asiassa on maan hallitus ja eduskunta.
Ilmoita asiaton viesti
– Mutta totta on se, että ellei hallitus nyt osoita johtajuutta ja peru vaikka mahtikäskyllä paketinlajittelijoiden siirtoa Medialiiton armoille, varsinkin demarien syöksykierre jatkuu ja uskottavuus romahtaa.
Onhan tuo totta ja se osattiin myös EK:ssa nähdä, mutta ryhmä viisaat yritti sitä kuitenkin kun mitään muutakaan ratkaisua ei löytynyt. Vaikka sellainen on koko ajan roikkunut ilmassa, eli hallitus sekä Postin, että Suomen hallitukset kantavat vastuun työehtoshoppailun puliveivaamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös riita olisi helpoin ratkaista siirtämällä nuo 700 takaisin vanhaan yhtiöön, antaa tunteiden rauhoittua ja lähestyä ongelmaa uusilla ratkaisuilla?
Ilmoita asiaton viesti
Tätä olen tässä ajanut kuin kissa kuumaa puuroa kiertänyt.
Ilmoita asiaton viesti