Hylkäys oli väistämätön

Medialiitto siis hylkäsi sopimuksen jonka osapuolena se ei alunperin edes ollut. Äkämä oli noussut Postin (virhe)siirrosta ja Postin hallituksen on siitä myös vastattava, yritys vyöryttää syy nyt Medialiitolle on kömpelö.

Jos Medialiitto olisi hyväksynyt sopimuksen olisi ”riita” siirtynyt vain eteenpäin, mutta ”riita” olisi ollut maton alle lakaistuna seuraavaan sopimuskiertoon saakka. Kun Medialiitto ei voinut asiaa nyt hyväksyä, pelasi se samalla peliä nimeltä Musta-Pekka ja ottamalla itse syyt lakon jatkumisesta niskoilleen se siirsi samalla Mustan-Pekan Postin hallituksen eli Antti Rinteen ja Sirpa Paateron kännyyn.

Antti Rinteen on nyt kerrottava Postin hallitukselle virallisesti mitä mieltä Suomen hallitus on työehtosopimussoppailusta. Jos Medialiitto olisi myöntynyt ”riita” olisi poistunut toistaiseksi otsikoista. Siksi Medialiitto oli pakotettu hylkäämään esityksen, koska se ei olisi ratkaissut ongelmaa, mutta olisi vesittänyt Medialiiton uskottavuuden jäsenyrityksiinsä nähden. Medialiitto saa ainakin minulta siis puhtaat paperit ryhdikkäästä toiminnasta.

Postin on nyt kannettava vastuunsa yhtä ryhdikkäästi, sen on joko palattava lähtöruutuun tai jatkettava neuvotteluja ilman muiden apuja.

Postin hallituksen on nyt tultava esiin, tai sitten Suomen hallituksen on se tehtävä, piiloutuminen yksittäisen liiton taakse asiassa jonka on itse omilla toimillaan saattanut alulle on tuomittavaa.

Kun huomenna Suomi lamaantuu lakkojen alle, niin Antti Rinne voi katsoa omia toimiaan kriittisesti, hän on vastuuttomasti yrittänyt luikerrella omasta vastuustaan ja tarkoitus oli kampittaa Medialiitto kantamaan se vastuu kaikkien osapuolten edestä, vaikka Medialiitto on vähiten vastuusssa tästä Postilakosta kuin kukaan siihen sotkeutunut osapuoli.

Nyt on ilman viisaiden ryhmääkin ollut koko ajan selvää, että on kaksi vaihtoehtoa sopimukseen pääsemiseksi, eli PAU hyväksyy 700 työntekijän siirron tai Postin hallitus perääntyy ja hakee 700 henkilöä takaisin alkuperäiseen tessiin.

Nyt teatteri konkarineuvottelijoilta on loppunut ja se riita joka on alusta saakka ollut vain kahden kauppa on pakotettu Medialiiton häpeäksi. Asian ydin Medialiiton kieltäytymiseen on se, että se ei voi hyväksyä PAU:n sanelevan Medialiiton tessiä, koska PAU ei ole Medialiiton sopijapuoli.

Tukilakot siis valtaava maan. Sananmuunnoksena ”tukilakko” on lakitukko, nyt Suomen hallituksen on peruttava tuo lakitukko.

+8
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu