Ihmeellinen ajojahti

Turpeen ihmeellinen ajojahti saa koomisia piirteitä. Turve on vihreille se punainen vaate jota kannattaa ajaa alas, vaikka siinä ei enää olisi mitään tolkkua.

Jos kuvitellaan, että turpeen poltto kiellettäisiin totaalisesti ja samalla myös ruskohiili ja kivihiili, niin jäljelle jää turpeen hyödyntäminen monessa muussa asiassa. Mutakylpy esimerkiksi, turvenaamiot ym. Myös karjan kuivikkeina turvetta on menestyksellä käytetty ja kasvimailla maanparannukseen jne…

Miksi? Niin miksi vihreät ovat panostaneet kaiken turpeen nuijimiseen, mutta heitä ei hetkauta pätkääkään, jos peruskalliosta murskataan pyöräteille asfalttipintaa. Kallio on paljon hitaammin uusiutuvaa tuotetta kuin turve, miksi vihreät siis sallivat kallion murskaamista vaikkapa Helsingin katujen päällystämiseen?

Samoin vesi on heille luvallinen tuote tuhlaukseen, useat vihreät kun paskovat ja kusevat puhtaaseen juomaveteen ja vetävät sitten lastinsa viemäriin. Vihreä saa siis paskoa juomaveteen, mutta turvetta ei saa käyttää eläinten kuivittamiseen. Vihreät siis kusevat juomaveteen, mutta turvetta ei saa käyttää porkkanoiden tai tomaattien kasvattamiseen.

Vihreät etsivät kuumeisesti vaihtoehtoa turpeelle kuivituskäytössä ja maanparannusaineena, mutta missä on heidän vaihtoehtoinen etsintä kallioille tai juomavedelle wc-käytössä? On hieman kakofonista lukea turpeen kimppuun hyökkäävää viestintää, kun sama taho samalla unohtaa soraharjut, peruskalliot ja juomavetemme.

Miksi ihmeessä turvetta ei voisi käyttää kasvihuoneissa tai kasvihuoneiden ulkopuolella maanparannusaineena tai kasvualustana.

Turve on paljon parempi kasvualusta tai kuivike kuin moni uskookaan. Turve on myös vientituote, sillä laivalasteittain turvetta viedään ulkomaille nimenomaan kasvuturpeena. Mikä ihmeen kiima vihreillä on ajaa Suomen kaikki omat toiminnat nolliin ja sitten samalla sallia turpeen ja hakkeen tuonti Venäjältä tai muista maista. Tekeekö se globaalin maailman yhtään paremmaksi, että me suomalaiset kusemme omiin muroihimme?

+25
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu