Iloa, valoa ja hauskuutta

Ilo ilman viinaa on teeskentelyä, vakuuttaa Sanna Marin ja etsii valoa videokameran silmästä. Mitä hauskuutta siinä hän näkee?

Ilo on kaupunki Perussa tai pääministeri pierussa. Ilo on myös myönteinen tunne, lapsenomaista iloa ei voi kokea jos sydän märkänee Uniperin ja Ukrainan uutisten runsaudesta. Eikö pääministerin työkaverit tuotakaan iloa, eikö ilo ole työskennellä ihmisten hyväksi. Miksi iloa pitää vuodattaa pullosta?

Minäkin olen ihminen, olen ryypännyt ja tuntenut iloa enemmän selvänä kuin kännissä.

Onko valo pimeän vastakohta? Eli jos etsii valoa yöllä pitää silmää kirkastaa ministeriviinoilla ja heilua musiikin tahdissa videokameralle poseeraten. Onko pääministerin työpäivät niin synkkiä, että valoa etsitään porukalla töiden jälkeen? Alkaako hallitusviisikon välit synkentyä ja pitää hakeutua erilaisten naisten seuraan?

Onko pimeys läpinäkyvää ainetta ilman värähdystä ja valo tuo siihen värinää ja muuttaa asiat näkyviksi?

Mitä hauskuus sisältää, eli mitä on elää hauskuudessa. Onko hauskuus sisäinen ilo joka hykertelee videokameralle? Hauskuus on jokaisen sisälle rakennettu komponentti joka pääsee irti ilolientä nauttimalla, vai onko hauskuus siinä, että kukaan ei tiedä, mitä ilkikurista me täällä yksityisbileissä teemmekään? Pussaillaan ja hierotaan tissejämme Finlandiakyltin takana. Minäkin olen ihminen, mutta en koe tuota asiaa kovin hauskana.

Ilo on uusi päivä,
ilo on pienikin hymyn häivä,
iloa tuottaa kun vasikoita juottaa,
ilo on työ, joka tuottaa hedelmää.

Valo on voima joka voittaa pimeyden,
valo on värähdys jota sokea ei näe,
valo on energiaa ja energian lähde.

Hauskuus on pieni ilo mukavassa seurassa,
hauska on pieni ilkikurinen vitsi joka koskettaa,
hauskuus piilee siinä, että osaa elää ja rakastaa.

Eikö iloa tuota myös se, että Uniper ei tuota tappioita suomalaisille,
se antaisi valoa myös kansalaisten elämään,
ja näin meillä kaikilla olisi hauskempaa yhdessä.

+14
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu