Irtopisteiden keruu ja rajalaki

Oikeasti oikeusvaltio tarkoittanee sitä, että kaikki julkinen valta toimii lainsäädännön asettamissa rajoissa, kunnioittaa demokratiaa ja perusoikeuksia sekä on riippumattomien ja puolueettomien tuomioistuinten valvonnassa. Nyt ollaan säätämässä lakia lainsäädännön asettamissa rajoissa. MUTTA!

Muutamat haluavat tehdä politiikkaa irrottautumalla näkyvästi rajalain hyväksymisestä.

Suomalaisessa oikeusvaltiossa lakien valmistelu, säätäminen ja täytäntöönpano ovat aina oikeudenmukaisia, avoimen ja hyvän hallinnon mukaisia sekä tehokkaita. MUTTA! Nyt halutaan tehdä taktisesti oikein, eli vedotaan kansainvälisiin lakeihin, mutta ei kyetä erottelemaan miten itse hoidettaisiin homma ns. kotiin. Jokaisella on tietysti oikeus olla omaa mieltänsä, mutta olisihan se liikaa pyydetty jos erimielinen vaivautuisi selittämään kantansa omin perusteluin.

Oikeusvaltiossa jokainen pääsee julkisiin palveluihin, korruptiota ja vallanväärinkäytöksiä estetään ja ihmiset luottavat viranomaistoimintaan. Oikeusvaltioon kuuluu oikeuksien rinnalla myös yksilöiden velvollisuudet toisiaan sekä yhteiskuntaa kohtaan. MUTTA! Nyt napinkiillottajapoliitikot, jotka haluavat olla niin tyylipuhtaita, että vetoavat kansainvälisiin lakeihin, vaikka eivät osaa selittää mikä on niiden oikea tulkinta. Niin nämä patsastelevat nyt otsikoissa ja kertovat muiden olevan väärässä.

Minä en oikeasti ymmärrä, mitä he voittavat tuolla elämöinnillään? No Suomen eduskunta ja sen hallintovaliokunta ovat ilmeisesti väärässä tämän pienen ryhmän mielestä, heidän vastustus perustuu siihen, että se on mahdollista, ei siihen että heillä olisi joku vaihtoehto asiaan.

Hallintovaliokunta katsoo, että Suomen on varauduttava siihen, että maahantulon välineellistämisellä painostaminen jatkuu pitkäaikaisesti ja että se saa aiempaa laajempia ja vakavampia muotoja. Keskeinen varautumiskeino on lainsäädäntö, joka saattaa itsessään toimia ennalta ehkäisevästi ja johon sisältyy viranomaisille riittävät toimivaltuudet, jotka mahdollistavat toimimisen ennalta ja tehokkaasti. Hallintovaliokunta pitää välttämättömänä, että ulkoisten toimijoiden mahdollisuudet käyttää muuttoliikettä Suomeen ja Euroopan unioniin kohdistuvan vihamielisen vaikuttamisen välineenä kyetään mahdollisimman tehokkaasti estämään.

Mikä tässä sitten rikkoo kansainvälisiä lakeja on jäänyt muutaman ärripurrin älämölöstä huolimatta selkeytymättä. Demarit jopa vaativat rajalakiin muutoksia ja saivat haluamansa. Se oli kunniakasta toimintaa. MUTTA! Osa demareista ei hyväksy omaa päätöksentekoaan, eli asetetaan ehto ja se ehto saadaan täytettyä. Nyt anotaan ryhmältä oikeutta olla eri mieltä. Demaripuolue tekee itsensä naurettavaksi ja puheenjohtajan arvovalta (jos sitä koskaan on ollutkaan) valuu pöksyihin. Ennustan, että laki menee huomenna läpi äänestyksessä ja irtopisteiden kerääjät jatkava kapinaansa ja nappinsa kiilloittamista. Heistä on tullut julkkiksia, mutta negatiivisia sellaisia.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu