Itselleen valehteleminen ei kannata

Suomessa työllisiä oli vuoden 2020 elokuussa 2 501 000 mikä on lähes 100 000 vähemmän kuin vuosi sitten, kun työllisyystavoitteiksi asetettiin Suomen EU-tason työllisyysastetavoitteeksi 78 % ikäryhmässä 20–64-vuotiaat.
Työllisyysaste oli elokuussa 71,5 prosenttia, kun se vuotta aiemmin on ollut 73,5 prosenttia!

MUTTA!

Hallitusohjelma ja hallitus ajattelee näin:

– Viime vuosina työllisyys on kasvanut voimakkaasti. Vuonna 2019 20–64-vuotiaiden työllisyysaste oli 77,2 % (miehet 78,5 % ja naiset 75,8 %), kun se v. 2018 oli 76,3 %. Työttömyys Suomessa on edelleen vähentynyt ja työllisyysaste on kasvanut.

– Työllisyystavoitteen saavuttamista on tähän asti tukenut hyvänä säilynyt talouskasvu. Suhteellisesti kasvu oli suurinta alkutuotannossa. Työllisten määrä kääntyy selvään laskuun koronapandemian sulkiessa liiketoimintoja ja maiden välisiä rajoja. Mikäli pandemian rajoittamiseksi määrätyt toimenpiteet rajoittuvat vain kuluvan vuoden ensimmäiselle puoliskolle, talouden toimeliaisuuden nousu vuoden toisella puoliskolla voi pysäyttää työllisyyden laskun.

Nyt tiedämme että korona kiihdyttää otetaan ja työllisyyden kasvua ei todellakaan näy, mutta hallitus ei muuta strategiaansa.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu