Jauhojengi on teflonia

Suomen hallitus on antanut vaalipuheensa kuulua, eli nyt joka tuutista tulee, että sähköä alkaa tulvimalla tulvimaan ja sähkön hinta tulee putoamaan muutaman vuoden päästä taas 4-5 sentin kantturoihin. Mikä uutinen se nyt on jos kolmen vuoden kuluttua laskee? Tuulivoimaa rakennetaan kyllä vauhdilla, mutta tulevatko runkolinjat valmiiksi ihan heti?

Sitten on tuo toinen juttu, joka perustuu inflaatioon, eli BKT nousee, kun kaikki kallistuu ja siitä voidaan laskea tekopyhästi, että valtion velka suhteessa laskee. Tätä uutisoidaan sitten irroitettuna asiasta, eli inflaatio auttaa hallitusta kehumaan itseään, mutta hallitus unohtaa inflaation ikävät puolet.

No kun tuli laitettua otsikooon ”jauhojengi”, niin selitetään sitäkin osaa hieman, eli inflaatio on nostanut jauhojen hintaa eniten. Mutta ei ne jauhot paljoa vieläkään maksa, eli 2 kg puolikarkeaa vehnäjauhoa maksaa nyt 1,69 euroa, eli 85 senttiä kilo. Joten inflaatio on kuulemma lähes 50 % jauhoissa, mutta esimerkkinä se on niin vähän, että ei tunnu missään. Tätäkin voi siis vähätellä, hinnat nousivat euroon siirryttäessä enemmän ja vauhdikkaasti, mutta silloin ei kukaan puhunut inflaatiosta mitään. Kehuttiin vain miten hyvä on kun EU kuristaa inflaation 2 %.

Nyt siis media hehkuttaa inflaation olevan 10 % luokkaa ja jauhoissa lähempänä 50%, mutta sähkö, joka on moninkertaistunut useimmilla halpenee reilusti kolmen vuoden kuluttua eikä sitä sen takia kannata nyt nostaa esiin. Varsinkin kun hallitus on hoitanut siihen uuden tuen. Sähkölaskujen hyvitys sattuu sopivasti vaalien aatoksi.

Nyt on siis kaikki taas helkatin hyvin, velat ovat muuttumassa saataviksi, kun inflaatio nostaa bruttokansantuotteen arvoa. Jauhoissa oleva inflaatio vaikka on prosentuaalisesti iso ei ole juuri mitään jne…

Demarit pesevät mustaa valkoiseksi nyt kovaa vauhtia. Valtion velkaantuminen on hoidossa työllisyystavoite on saavutettu, eli kun ihminen käy tunnin pari viikossa töissä on hän työllistynyt. Korona on demareiden ja Kiurun toimesta loppunut Suomessa kokonaan ja ainoastaan Kiinassa sitä enää esiintyy. Siksi Suomi vaatiikin nyt kiinalaisilta todistuksia, mitä ei aikoinaan meinattu millään saada kysyttyä ulkomaan eläviltä.

Somessa osui silmääni eräs keskustelu, jossa tätä Marinin kieltäytymistä hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa pohdittiin. Siellä joku totesi, että Marin hätäpäissään keksi tämän uhkauksen, kun gallup-kannatus laski. Johon eräs demari heti vastasi, että sehän nousee koko ajan. Eli tekipä demarit mitä tahansa niin heidän omat joukot sitä heti ovat valkopesemässä.

Minä muistan kuinka Marin kielsi laulaneensa ”jauhojengi” ja sanoi kuulevansa videolla aivan toista, mutta kun videon todettiin toistavan jauhojengi, niin Marin ei koskaan enää puuttunut asiaan, eli on asioita, joita on aika hoitaa ja sitten on asioita jotka aika hoitaa. Eli kun tarpeeksi kauan kielletään tosiasiat, niin tulee uusia kohuja jotka peittävät alleen menneet paheet.

Nyt vaalien alla, yritetään meille kertoa, että BKT:seen suhteutettu valtion velka pienenee, koska hallitus on niin hyvä. Mutta unohdetaan, että inflaatio sitä velkaa hoitaa eikä hallitus. Samoin kerrotaan kuinka valtio hallituksen toimesta tukee ylisuuria sähkölaskuja, mutta ei kerrota, että hallituksen heikkous on juuri syy siihen, että hallitus joutuu jakamaan tukea, kun eivät saaneet hommaa muuten aisoihin. Ja sen lisäksi on tulossa Suomeen sähkötsunami oikea sähkön hyökyaalto joskus kahden kolmen vuoden kuluttua. Ja Suomi voi tienata myymällä sähköä Ruotsiin, joka nyt jo myy meille ylijäämäsähköään. Miksi ihmeessä kukaan ostaisi Suomesta kolmen vuoden päästä sähköä, eiköhän joka maassa ole se sama sähkötulva odotettavissa???

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu