Joka asiassa pitää olla ”tappamisen” meininki

Yrittäjänä tiedän, että joka asiassa pitää olla tuloshakuinen ja yrittää saada asioita valmiiksi ja sitä kautta tulosta aikaan. Urakkaan ei kannata ryhtyä, jos ajattelee sen valmistuvan itsekseen. Kauppiaan tärkein tehtävä on saada asiakkaan rahat itselleen, myymällä hänelle palvelua tai hyödykkeitä. Kaikessa pitää olla se tappamisen meininki.

Jos olet poliitikko, niin tärkein tehtävä sinulla on tehdä päätöksiä ja laittaa ne lait toimimaan ajatelulla tavalla. Valitettavan moni poliitikko on vain kahvittelemassa muiden mukana, eikä ymmärrä asioiden ajamisesta tuon taivaallista. He luulevat, että osallistuminen on tärkeintä ei tuottavuus tai asioiden maaliin saattaminen.

Jos olet yrittäjä, etkä sisäistä yrittäjyyden ideaa, pärjätä toisten rahoilla, et ole yrittäjä lainkaan.

Jos olet työtön ja et hae aktiivisesti työtä vaan laskelmoit, että pärjäät korvauksilla, niin pysytkin työttömänä, koska olet niin laskenut. Motivaatiosi puuttuu ja sitä kautta vapautat itsesi työttömyyteen.

Jos olet sairaanhoitaja ja tärkeimmäksi tehtäväksi olet ottanut palkkaseurannan, eli sinulle on tärkeämpää mitä toiset tienaa, kuin se, että millä tulet itse toimeen niin pieleen menee.

Joka hommassa on siis puutteita ja niitä asioita joista itse tykkää. Jos ei elämässä kuitenkaan ole suurta paloa saada asioita valmiiksi, niin asiat jäävät aina puolitiehen ja alkavat sairastaa mielessä. Hoitajien palkkakuoppa on ollut meillä puheenaiheena vuosikymmenet, siitä on tullut asia joka pitää korjata, mutta kukaan ei sitä korjaa. Sanotaan, että rahaa ei ole. No kyllä rahaa on ja keskuspankki voi kirjoittaa sitä lisääkin, mutta kun puuttuu se tahtotila. Sama asia on köyhyys, se on vielä vanhempi asia kuin hoitajien palkkakuoppa. Työväenliike puhuu aina köyhistä, mutta eivät tee mitään köyhyyden poistamiseksi, koska heiltä menisi hyvä vaalislogan.

Ihmisillä on tapana haluta jotain, mutta halun tyydyttäminen on paljon vaikeampi juttu. Monet naiset sanovat, että lasikatto estää heitä rikastumasta tai ylenemästä urallaan. Puhuvat naisen eurosta, mutta siihen se jääkin. Meillä on nyt pääministeri, joka saa siis huonompaa palkkaa kuin edellinen, joka oli mies??? Ei se naisen euro siis pitänytkään paikkaansa. Naisen euro johtuu siitä, että naiset hakeutuvat matalapalkkaisiin hommiin. Tulee mieleeni yksi keskustelu Rääkkylästä työmaakeskustelusta. Tulin erään romanin asuntoon asentamaan kylpyhuoneeseen uudet pinnat. Feija valitti, että työtuvan miehet eivät ole olleet kiireisiä. Kun hän oli kysynyt, miksi ette tee nopeammin, olivat vastannet, että ei näillä palkoilla pidä hötkyillä. Feija oli vastannut, miehille, että miksi hitossa olette sitten hakeutuneet työtuvalle töihin, lakitoimistossa ja lääkäriasemilla tienaisitte paremmin, eikä tarvitsisi palkoista valittaa.

No Feija itsekään ei saanut omaa kylppäriään saneerattua, vaan kunnan piti maksaa työtuvan ja minunkin palkat. Ei siis tarvita kaksisia leukaluita, kun voimme toisiamme arvostella. Meiltä on hiipunut tuo tappamisen tahto, eli työ pitää tappaa, eli saada valmiiksi, sitten voimme siirtyä tekmään jotain toista epäkohtaa valmiiksi.

Muistan kuinka 1980-luvulla nuorisolla oli valmiit laskelmat miten ja millä tukiviidakon teeseillä sai elämänsä kohtuulliseen talouskuntoon, vaikka ei niitä töitä niin tekisikään. Mutta elämä opetti 1990-luvun lamassa, että työtä pitää sinun tekemän. Nyt olemme luisumassa velkaantumisen auvoiseen harhaan, valtio velkaantuu puolestasi. Rahaa tulee elvytyksen kautta, mutta todellinen tappo eli työ ei enää tuota, koska siitä puuttuu panos. Mitä sitä turhia puskemaan hikeä, kun valtio lainaa ja sinä vain nautit elämästä. Olet tekevinäsi ja työnantaja on maksavinaan.

Ei poistu ongelmat lainaa ottamalla, mutta ongelmat poistuvat varmasti, kun lainaa joudut maksamaan takaisin. Nyt vain on liikkellä tieto, että lainaa ei koskaan tarvitsekaan maksaa takaisin ja siitä johtuu poliitikkojen laiskuus tehdä mitään päätöksiä paremmasta elämästä. Elämästä, jossa ei ole köyhiä, eikä kipeitä.

+3
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu