Jos hallitus on puu

Jos hallitus on puu ja oppositio kuori, niin kokoomus on puun ja kuoren välissä. Eilen katselin hieman sekavaa keskustelua elvytyspaketista ja sen tehokkuudesta.

Perussuomalaisilla on selkeä kanta siihen, mutta muilla on hiukan luovimista asian kanssa. Jos kissalle yrittää syöttää sinappia kultalautasella, kuten hallitus tekee, eli kaikki mitä elvytyspaketista kerrotaan on hyvää ja hyväksyttyä, niin eihän se kissa sitä sinappia edes haista.

Jos taas perussuomalaisten mallilla kissalle ruokitaan sinappia väkisin, niin ei sekään toimi. Senhän kissanomistajat tietävät kun yrittävät kissoilleen matolääkettä väkisin antaa ei onnistu ei millään.

Pitää siis olla uusi asetelma elvytyksen suhteen. Hallituksen liirumlaarumit nyt tiedetään, ministerien ja hallituspuolueiden kansanedustajien on kehuttava elvytyspakettia minkä ennättävät, kun neuvotteluissa on luvatta yhtenä puuna muun Euroopan kanssa pysyä. Ei silloin voi muuta kuin pysyä omassa kannassaa, ei sellainen mitään keskustelua ole. Se on inttämistä ja jankkaamista.

Kokoomus piti Ilkka Kanervan suulla parhaat puheenvuorot. Elvytyspaketti on nieltävä, mutta sillä olisi pitänyt kiristää Suomelle jotain enemmän. Kokoomuksella ei ole helppo tehtävä, pitäisi olla oppositiossa, eikä halua riitä tukea hallitusta, vaikka lopulta hallituksen esitys tuleekin nieltäväksi. Mutta niin joutuvat persutkin sen hallituksen kannan nielemään. Eli kun kissalle sipasee sinapin sen persiiseen se kissa nuolee vapaaehtoisesti sen sinapin itse.

Demokratian enemmistön turvin EU saa rikkoa omia sääntöjään. Enemmistöhallitus enemmistön turvin pakottaa opposition jarruttelusta huolimatta suomalisten nielemään elvytyspaketin niillä reunaehdoilla jotka hallitus on neuvottelussa saanut tai joutunut hyväksymään.

Miksi sitten tuo arvoton keskustelu piti käydä? Kertokaa te! Minä en ymmärrä mitä hyötyä on noin laihoista hallituskysmyksistä? Sen ymmärrän, että keskustella pitää, mutta eikös se keskustelu olisi pitänyt käydä alussa, nyt kun paska on housussa on turha enää Halla-ahonkaan rypistellä otsaansa.

Meidän keskustelukulttuuri ei vain tunne sellaista käsitettä, kun strategian luonti yhdessä tuumin. Aina hallitus on neuvotellut jotain väärin ja oppositio yrittää kiillottaa omaa nappiaan hallituksen kompuroinnilla. Nyt olisi lähdettävä keskustelemaan siitä, miten tulevaisuudessa pitää nuo isot ja pienemmätkin asiat hoitaa Y H D E S S Ä !

Suomen mediat eivät myöskään puhu mitään muualla Euroopassa avoimesti käytävästä liittovaltioon kulkemisesta. Eivät ota puheeksi, koska Suomessa tulonsiirrot ja liittovaltio eivät saa kannatusta. Vaikka niistä ääneen puhuminen olisi juuri tuota etukäteen strategian luomista yhdessä keskustellen. Liitovaltiosta tulisi tehdä sellainen kysymys, jota ruodittaisiin nyt kaikessa rauhassa ja luotaisiin kanta eikä vain mututuntuman perusteella haukota ilmaa.

Siksi elvytämme Euroopan kanssa yhdessä, kun taloustietelijät suosittelevat, sanoi Eurooppa ministeri. Voi Herran isä, me teemme sitä mitä toiset ovat päättäneet ja mitä meille taloustieteilijät sanovat. Miksi me emme itse ota asioista ensin selvää ja mene sitten omalla kannalla neuvotteluihin. Yhdysvaltalaisiin talousneroihin en luottaisi eurooppalaisissa asioissa, koska hehän voivat juoksuttaa koko EKP:n harhapoluille neuvoillaan ja me luotamme kuin vuoreen ulkolaiseen viisauteen. Jenkit nauravat meille, kun olemme sellaisia perässä hinattavia tossukoita.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu