Jumala vai demokratia?

Suomen nuorisosta (15-29) 34 prosenttia ei usko jumalaan ollenkaan, ei siis lainkaan. Entä jos prosenttiluku nousee yli 50, niin tappaako demokratia silloin enemistöpäätöksellään jumalan olemassaolon? Kun jumalaa ei ole enää kuin vähemmistön mielissä, onko jumala silloin missä? Tämä kaikki on siis voimassa silloin jos demokratia on jumala, kuten niin monet tuntuvat väittävän ja demokratiaan täysillä uskovan.

Entä jos demokratian on vallannut piru itse ja ihmiset vain elävät usvassa, kun eivät tiedä mitään parempaa kuin demokratia?

Demokratiassa voi joku huutaa ja kovaa, mutta hän ei ole olemassa, jos enemmistö ei häntä kuule.

Demokratiassa päätökset tehdään yleensä enemmistön voimilla, mutta silti päätökset ovat useimmiten kompromisseja. Miksi demokratia suosii kompromisseja, eihän enemmistön tarvitsisi taipua? Demokratia ostaa oppositiosta kannatusta kompromisseillään ja pysyy näin enemmistönä.

Onko demokratia vain harha? Sellainen unikuva, josta parempaa ei ole pystytty väsäämään, eikä ketään edes kiinnosta keksiä parempaa. Demokratisata on tullut meille uusi jumala, mutta nuorisosta 34 % ei enää usko siihen.

Meillä on siis toivoa, demokratia on kalkkiviivoilla ja vaihtuu kohta uuteen systeemiin. Sellaiseen järjestelmään johon enemmistö voi taas uskoa, on se vain niin demokraattista, eikö totta?

Demokratia on siis vaivainen kehäpäätelmä, eli kun demokratia kuolee syntyy enemmistö uudelleen ja yhä uudelleen… Mutta syntyykö jumala uudelleen kun enemmistö lakkaa uskomasta häneen? Demokratia on siksi ainoa vaihtoehto, että se takaa itse itsensä, jumalakaan ei näytä siihen samaan pystyvän.

Miksi näin vahva voima kuin demokratia sitten suostuu tekemään kompromisseja? No sehän jo selvisi, demokratia ostaa oikeutensa vähemmistöltä. Kotkat eivät kuitenkaan luonnossa pyydystä kärpäsiä, eikä jumala salli itseään pilkattavan, mutta demokratia on kuin rakkaus, kaiken se kestää ja kaiken se kärsii, – loukkaantumatta.

Silti minä olen sitä mieltä, että demokratia ei sittenkään ole parasta mitä olemme keksineet, koska demokratian sisällä voi kasvaa syöpä, eli demokratian voi ostaa. Ja selkeästi sanoen demokratia on jo myynyt itsensä, mutta me olemme sokeita demokratian edessä, kun emme näe demokratian alenustilaa vaikka se seisoo selkä suorana edessämme. Jumalan pilkastakin on ihmisiä tuomittu, mutta demokratiaa ei voi edes pilkata, koska demokratia kestää kaiken. Sen on pakko kestää ja sinnitellä, sillä jos demokratian takapirut älähtäisivät, demokratia paljastuisi mädännäisyydeksi.

Miksi siis on parempi, että me vain hymistelemme demokratian nimissä päätöksiä, jotka ei suinkaan aina ole demokraattisia.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu