Kasvisruoka ja hernekeitto

Viime vuosina on pidetty kovaa ääntä liharuokien haitallisuudesta mm. hömötiaisten normaaliin elämään. Eli luontokato on seurausta lihan syönnistä ym. ym.

Lyhyen ikäni aikana olen seurannut lukuisia ruokalautasten malleja. Kyllä ruokaohjeita on piisannut, välillä on suola myrkkyä ja sokeri myös. Voita ei saa syödä, mutta margariinit ovat suositeltavia korvikkeita. Itse en oikein koskaan ole digannut margariineista ja siksi syön yhä edelleen voita.

Monesti lihaa yritetään matkia, niin makunsa, kuin suutuntumansa puolesta, esimerkkinä härkäpavun eri lihamallinnukset. Nyhtökaura nimikin on kopioitu nyhtöpossusta. No mitä jos härkäpaputuote korvaisi hernekeiton sattumat, ei siinä keitossa varmaan mitään vikaa olisi, mutta kai pelkkä papuvelli ajaisi saman asian.

Jos oikeasti halutaan siirtyä kasvipohjaiseen ravintoon niin silloin mielestäni tulisi alkaa vauvasta saakka kasvattamaan uusia makuja aikuisuuteen saakka. Ei syyllistettäisi heitä, jotka lapsesta saakka ovat oppineet lihaan. Tuo siirtymä kestäisi noin sata vuotta, mutta sitten se olisi kaikkien mielestä normaalia. Uskon kuitenkin, että lihaa ei niin vaan tulla koskaan kokonaan korvaamaan, sillä riistaa juoksee metsät pullollaan, olisi aika tyhmää antaa esim. hirvieläinkantojen kasvaa rajattomasti.

Yhtä kaikki, ei kasvikset ja liha riitele keskenään, vaan luontouskovaiset ja lihaan rakastuneet nyt vain hiovat taktiikoitaan, eikä se johda yhtään mihinkään. Voimme jantella tästä asiasta sen sata vuotta, eikä ole päästy mihinkään lopputulemaan.

Nyt yritetään syyllistää maito- ja lihatuotteet tai kaikki eläinperäiset tuotteet syömäkelvottomiksi. Kuitenkin valtaosa ihmisistä on lapsesta saakka syönyt lihaa, eikä monikaan vapaaehtoisesti suostu ruokatottumuksiaan muuttamaan. Keskuuteemme ovat pesiytyneet kasvinatsit, jotka syyllistävät lihaa syövää kansanosaa minkä ennättävät.

Nautaeläinten röyhtäily ja piereskely on se syy jonka takia lihaa kammotaan. Pierussa; kun on kasvihuonekaasuja, mutta hernekeittopäivän rumpsuttelussa niitä ei muka ole. Kyllä herneen kaasuvaikutus on kasvissyjien tiedossa, on maa-artisokan pierutusvaikutus myös hyvin tiedossa, mutta kasviksia ei laiteta kaasunmuodostustaipumustensa takia kasvinatsien boikottilistalle.

Miten on, jos porsitustalous lopetetaan ja sika-nautajauheliha kielletään, broilerit laitetaan pannaan ja munituskanalat hävitetään. Mutta sen sijalle keksitään, vaikkapa luomuna kasvatettava lihakarja, hirvi-, poro, ja kauristalous metsiemme tuotteeksi. Maanviljelystä tehtäisiin kaikkialla luomutaloutta ja se perustuisi jatkossa vain kasviperäisten tuotteiden varaan. Kalat, lihat ja munat kerättäisiin ja metsästettäisiin luonnosta. Silloin elämästämme poistuisi maitotuotteet, eli maidot, piimät, viilit ja juustot ym. Pääsiäisenä ei syötäisi pashaa, karjalanpiirakan päälle ei levitetäisi munavoita, vaan harakan tai lokin pesistä kerätyistä munista tehtäisiin lokin- tai harakanmunamargariinia.

Eli mikä siinä voissa tai lihassa niin helvetin kauheaa on, jos kuitenkin ihmiset söisivät ja piereskelisivät jatkossakin?

Tässä oli välillä sellainen hyönteisbuumi, eli kotisirkkoja jauhettiin leivän jatkeeksi, nyt ei siitä ole kuulunut onneksi enää mitään. Meidänkö pitäisi syödä ennemmin koppakuoriaisia, kuin laittaa leikkeleitä tai juustoa sen ruisleipämme päälle.

Kun kissa nappaa hiiren, tai haukka varpusen, niin ihminen ei samalla oikeudella muka saisi lypsää lehmiään, kuin kusiainen kirvojaan.

+7
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu