Katso, täällähän on luontokato

Nyt meillä on luontokato, Helsingissä ei enää ole muuta kuin Keskuspuisto, kaikki muut alueet ovat kerrostaloja pullollaan. Malmin lentokenttäkin on valjastettava asfaltin ja kerrostalojen alle, ja talvella sitten ei ole lumenkaatopaikkoja, niin ne kipataan paskaiset lumet kaikkine roskineen surutta Itämereen.

Vihreät voisivat ottaa sänkynsä ja käydä luontoa kohti. Suomesta löytyy kyllä luontoa jos katselee vaikkapa ympärilleen missä tahansa maaseudulla.

Sanotaan, että pitää tehdä ötökkähotelli, tai olla raivaamatta turvepeltoa. Hyvä se on sieltä Helsingistä sanoa, miten maalla pitää elää.

Vihreiden vaatimus, että kaikki luonnontilaiset metsät on suojeltava on vain sanojen helinää ja kärpäsen surinaa. Heitto on tarkoitettu vain omille joukoille uhottavaksi, muuten tuolla vaateella ei ole pohjaa.

Vihreät ovat kuin ekaluokkalaiset ensimmäisen koulupäivän jälkeen, kun he silmät pyöreinä palaavat kotiin kertomaan äidille, että minusta tulee opettaja isona, kun hän on niin kiva. Vihreistäkin on gliffaa parantaa maailmaa betoniviidakon keskeltä. Betonilaatikon ikkunasta kun ei juuri näy kuin toisen kerrostalon harmaa seinä. Kyllä siellä väkisinkin alkaa ahdistaa.

Sitten vain Narinkkatorille uhoamaan, että pelastetaan maaseutu. Itse maaseudulle he eivät kuitenkaan uskalla tulla, kun täällä on sääskiä, hyttysiä, hiiriä, myyriä, susia, karhuja, käärmeitä ja niitä hotelleissaan asuvia öttiäisiä.

Voi vihreät mitä Helsinki ja Piritori voi meille maalaisille opettaa luonnossa liikkumisesta. Täällä ei tarvitse joka petäjän kohdalla odotella vihreän syttymistä. Täällä ei kulje joukkoliikenne vartin tai viiden minuutin välein. Siksi me liikumme omillamme, meillä on ympärillä se luonto kaikkine herkkuineen, eikä meidän tarvitse kiillottaa omaatuntoamme opettamalla city-vihreille heinäntekoa.

Pelastakaa vain ensin itsenne Helsingiltä ja tulkaa sitten neuvomaan maalaisia. Ottakaa se malka ensin omasta silmästä ja tulkaa sitten katsomaan miten oikea ihminen elää luonnon kanssa sopusoinnussa. Ei kun hyväää syksyä Emma Karille ja kumppaneille. Puhukaa läpiä päähänne, kyllä se kannatus siitä entisestään hiipuu.

+28
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu