Kokoomus menossa hatelikkoon

Kuka ohjaa kokoomusvenettä? Petteri Orpon suosio laskee Iltalehden kyselyn mukaan, eikä viimeisin ulostulo anna aihetta ilonkiljahduksiin puolueessa. Kukaan ei edes halua haastaa puheenjohtajaa, koska uppoavan laivan kapteeniksi ei tunnetusti ole pyrkyä.

Silloin kun puolueessa on toimiva johto, eli puheenjohtaja ja puoluesihteeri joilla on aate kirkas, niin homman tulisi pelata.

Nyt ei edes strategia ole hallussa. Puheet perussuomalaisten kanssa samasta hallituksesta ovat kuin kuolevan hätähuuto. Lisäksi ne puheet ovat perussuomalaisia loukkaavia, eli kokoomus tahtoisi hallituksen pääministeriksi ja perussuomalaiset apupuolueekseen. Kaikki tämä tänään, kun perussuomalaisilla on useamman pykälän gallupjohto.

Jussi Halla-ahon puolueen on kyllä huomattu enemmänkin inhoavan kokoomuslaista politiikkaa, he eivät ole suostuneet edes yhteiseen oppositiopolitiikkaan. Miten ihmeessä kokoomuksessa voidaan edes ajatella, että, kun he nostavat peukalonsa ylös yhteisen hallitusyhteistyön merkeissä, niin perussuomalaiset olisivat siinä kiimassa mukana. Varsinkin, kun kokoomus sanoo sen nenänvarttaan pitkin.

Kuka onkaan kokoomuksen puoluesihteeri joka antaa tämmöisen kuvan tulla julkisuuteen, eli tänään kaksikin juttua Iltalehdessä. Toimittaja Karvala ja Nurmi antoivat vielä siloteltua kuvaa ulos, todellisuus on vielä pahempi, paljon pahempi.

– Puolueen linja vaatii selkiyttämistä ja politiikka uutta vaihdetta. Vähintään linjakeskustelu tarvitaan, ja siinä puheenjohtajavaali on hyväksi. On myös arvioitava nykyisen puoluejohdon motivaatio, sanoo piirihallituksen jäsen Kati Martinson Helsingistä. (Iltalehti)

Helsinki on vahva piiri, joten luulisi Orpon poskia kuumottavan tälläinen suora puhe.

– Pitää olla puheenjohtajakisa, jolla testataan nykyisen puheenjohtajamme Petteri Orpon luottamusta. Jos hän ei sitä saa, jonkun nimekkään ehdokkaan, kuten Antti Häkkäsen tai Elina Lepomäen tulee astua johtoon, Hämeenlinnan kokoomusnuorten puheenjohtaja Aapo Warjovaara kiteyttää pelin hengen.(Iltalehti)

Ainoa paha puoli asiassa on se, että haastajia ei löydy, Petteri jää yksin komentosillalle, kun pohjakosketus tulee.
Ei auta kokoomuslaisten tuudittautua galluptulosten kakkossijaan, se ei ole pysyvä olotila, siinä voi käydä samoin kun keskustalaisille ja pahemminkin.

– Kokoomuksen puheenjohtajaongelmat alkoivat, kun Jyrki Katainen siirtyi Brysseliin. Sen jälkeen roolitus ei ole toiminut. Oppositiopolitiikka ei ole lähtenyt vauhtiin: oma viesti ei kuulu, kun sitä ei oikein ole. (Iltalehti)

Minun mielestä kokoomuksen ongelmat alkoivat jo ennen Jyrki Kataisen puheenjohtajuutta, Itälähän oli aivan avuton ja siksi hänet vaihdettiin pikaisesti pois. Taru Tujunen piti Jyrkiä pystyssä, mutta se noste ei kestänyt, kun Jyrki teki sen mitä puheenjohtajan ei tulisi koskaan tehdä, eli häipyi kesken leikin Brysseliin. Katainen siis nosti ja laski kokoomuksen suosta suohon. Stubbille ei jäänyt mitään vaihtoehtoa, kuin tyytyä viemään Jyrkin hallitus finaaliin. Ja vihkoonhan se menikin.

Orpo tuli sitten pelastajaksi, nyt sitä Petterin hymyilyä on sitten katseltu tarpeeksi ja mies aiotaan vaihtaa, mutta kun tilanne on niin paha, että kukaan ei rupea itseään likoon laittamaan. Häkkänen ja Lepomäki eivät ole lähtemässä haastajiksi. Muut vaihtoehdot ovat siinä, että Orpo julistetaan yksimielisesti jatkamaan, vaikka kaikki tietävät, että aatteet ovat hakusessa ja hymy ei enää riitä.

Sanotaan, että Orpo hajoitti välikysymyksellään hallituksen. Hah hah sanon minä, hallitushan jatkoi vahvempana kuin koskaan ennen välikysymystä.

Kokoomus tekisi oikein kun kääriytyisi tuhkaan. Tai toinen vaihtoehto on, että vaihtaa koko johtonsa kerralla puoluesihteeriä myöten. Kyllä kykypuolueessa kykyä sen verran pitää vielä olla, että muutama innokas rehellinen periaatteen ihminen löytyy johtamaan kykypuoluetta uusin ottein. Ville Itälän jälkeensä jättämä sotku on vielä selvittämättä. Jyrkin, Alexin, Petterin tai Janin keinoin sitä ei ole selvitetty. Vaihtakaa johto, kyllä joku löytyy kunhan avataan peli rehelliseksi. Ei enää mitään vehkeilyjä tai asiakirjaväärennösten turvin pukattuja keulakuvia, vaan tulisieluisia taistelijoita, jotka eivät tarvitse pöhöttyneitä takapiruja suosionsa takuumieheksi.

Ilman aatteita olette vaeltaneet monta vaalikautta jo, mutta nyt siihen on tulossa mahalasku.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu