Kolmen miljardin kysymys

Kolmen miljardin kysymys!?

Nyt puhutaan sopeutuksesta. Onko verojen korotus sopeutustoimi, mielestäni ei ole. Kun veroja kerätään niin sen tulee riittää, ilman että aina halutaan kiristää verotusta.

Eli kun valtio yrittää sopeuttaa omia menojaan, ei ne menot pienene yhtään jos veroja kiristetään. Menoja ei siis sopeuteta velkaantumalla, eli ottamalla lisää velkaa tai lisää verotuloja.

Tiedän että demareilla on tähän hyvä lääke ja heidän mielestään se on paras keino sopeutuksiin. Se keino on poliittinen lakko!!!

Minun konstini on jo yli viisitoistavuotta sitten esittämäni sopeutustoimi. Eduskunnan eri ryhmät (hallitus ja oppositio) nielevät ylpeytensä ja kokoontuvat valtion talousarvion äärelle ja selaavat pääkirjan lehti lehdeltä lävitse alusta lopuun. Ja yhdessä merkkaavat punakynällä sen kaiken mihin ei rahaa nyt riitä.

Meillä ei ole vara elää yli varojemme, pitää olla jokaisen mottona, vaikka se nyt tuntuukin jyrkältä. Jos olisimme jo viisitoistavuotta sitten aloittaneet sopeutuksen, sen sijasta että rallattelimme, että velka on halpaa eikä sitä koskaan tarvitse maksaa takaisin.

Nyt eivät korot ole vielä edes korkeita ja silti olemme kusessa. Olisi pitänyt aloittaa sopeutus ajoissa, mutta nyt se on viimeistään aloitettava. Ei päättäjät voi ikuisesti elää yli vero- ja lainavarojen, vaikka heidän kuinka tekisi mieli jakaa meille meidän omia rahojamme ja nimittää sitä hyvinvoinniksi. Jos verottaja kuivattaa oman kansan ostovoiman ylikireällä verotuksellaan ja sitten vielä tahtoo lisää verotuloja, kun talous ei noussutkaan veroja kiskomalla.

Jo Mauno Koivisto tapasi sanoa, että ”Tarttis tehrä jotain”! Miksi helevetissä sitten niin ei ole tehty?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu