Kotisairaanhoito on aivan ihana asia

Nyt puhutaan kotisairaanhoidosta ja sehän on asiaa. Kun vuodepaikkoja ei ole kuitenkaan kaikille, niin on järkevää ”hoitaa” kotona. Varsinaiseksi hoidoksi sitä ei ajanpuutteen vuoksi voida sanoa, mutta vanhukselle hyvin tärkeä on käydä edes hetkisen hänen luonaan.

Kotisairaanhoidon tarkoituksena on tarjota kiireetöntä ja aidosti välittävää hoitopalvelua asiakkaan kotona. Kotisairaanhoito säästää asiakkaan aikaa ja vaivaa rutiininomaisissa toimenpiteissä, joita varten on muutoin lähdettävä terveyskeskukseen. Kotisairaanhoidon peruspalveluita ovat muun muassa verikokeiden ottaminen, tikkien poisto, verenpaineen ja verensokerin seurannat ym.

Ainoa haittapuoli näissä palveluissa on se alituinen kiire. Nämä palvelut ovat hyvät, mutta kiireiset. Vanhusten mielestä henkilöt vaihtuvat usein, eikä heillä ole aikaa koskaan tarpeeksi. No mitään seurapalvelua ei kotihoido tule ollakaan, mutta kun potilaita on paljon niin kiireiseksi vetää.

Kun Suomeen saatiin uusi hoitajamitoitus, niin koskeeko se myös kotisairaanhoitajia, eli tuleeko kotisairaanhoitoonkin uusi mitoitus, sellainen jossa on aikaa enemmän hoitaa potilasta, eikä vaan kiiruhtaa paikasta toiseen?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu