Kuka nyt on menossa Bilderbergin kokoukseen

Bildenberg-ryhmä on tarkoitettu vain pohjoisamerikkalaisille ja eurooppalaisille, mutta tämä väite on vain kirjoittamaton totuus. Koronan takia kokoontumisilla on parin vuoden tauko ja edellisen kerran Bildenberg-ryhmä kokoontui Sveitsissä 2019.

Usein tämä kokous herättää intohimoja, ja varsinkin silloin jos kokoukseen osallistuu Jyrki Katainen tai joku kuka tahansa kokoomuslainen. Sitten kun kutsuttujen vuoro siirtyy demareihin ollaan ihan hissukseen. Eli tästä ole vetänyt johtopäätöksen, että demarikannattajien joukosta löytyy suurin Bildenberg-ryhmää vihaava joukkko. He yrittävät kovasti mustamaalata bildenbergryhmäläisiä ja suomalaisia poliitikkoja jos he vain kuuluvat muihin puolueisiin kuin demareihin.

No poikkeus vahvistaa säännön, myös Paavo Lipposta moitittiin. Mutta Ulf Sundqvist ja Martti Ahtisaari olivat myös kutsuttujen ja käviöiden joukossa. Nyt sinne on menossa Sanna Marin. Ja kas kummaa likasankojournalistit ovat taas hiljaa.

Demareista ainakin Erkki Liikanen on osallistunut myös kokoukseen kaksikin kertaa, mutta Mikkelin kumihuuli ei ole saanut likasankoa niskaansa, kuten Jyrki Katainen kokoomus sai. Myös nyt kovasti kehuttu presidenttimme Sauli Niinistö sai osakseen kovaa arvostelua ollessaan valtiovarainministeri 1997, kun osallistui kokoukseen.

Kutsuttujen poliitikkojen puoluejakautuma menee kuitenkin demareiden eduksi, eli Suomen Keskusta 3 poliitikkoa politiikan ansiosta ja Kansallinen Kokoomus 3, mutta Suomen Sosiaalidemokraatit 4 ja nyt Sanna Marin viides. Huomioi, että Martti Ahtisaarta en laskenut demareihin, koska hän kävi kokouksessa presidenttinä vuosina 1994 ja 1996.

Lukumääräisesti demarit johtaa selkeästi eli 9 sdp, 3 kesk. ja kokoomus 5 kertaa. Paavo Lipponen ja Jyrki Katainen ovat Jorma Ollilan kanssa selkeät konkarit näissä karkeloissa.

Nyt sitten taas reilusti toistasataa suurpankkiiria, teollisuuspomoa ja poliittista johtajaa kokoontuu pohtimaan maailman asioita. Siellä sitten vedetään talouden ja politiikan suuria linjoja. Mutta niistä ei sitten hiiskuta. osanottajia suoraan kielletään puhumasta ohi suunsa ja tämä jos mikä saa muutamilla vihan karvat nousemaan pystyyn.

Eli aika tasaisesti kolmesta eri puolueesta on poliitikkoja kokoukseen kutsuttu. Mutta vain kokoomuslaisia on Paavo Lipposen lisäksi moitittu, eli voiko tässä ollakin niin, että keskustalaiset ovatkin kunnostautuneet eniten tuolla likasanko-osastolla? Esko Aho ja Paula Lehtomäki ym. eivät siis ole myöskään joutuneet kohun keskiöön osallistumalla noihin kokouksiin.

Myö Nato ja Bildenberg liitetään usein läheiseen kumppanuuteen, olisko tässä yksi syy siihen historiaan mistä tuo likasanko ryöpytys johtuu. Kukahan vastustaa (vastusti) Natoa tai yleensä pohjoisamerikkalasita ajatteluhegemoniaa?

No minusta kuitenkin tässä maailman tilanteessa on meiltä paras henkilö osallistumaan Bildenberg tapoaamiseen juuri pääministeri Sanna Marin. Toivottavasti hän saa äänensä kuuluviin ja saa tarvittavan myötätunnon puolelleen. Toivotan Sanna Marin (sdp) sinulle oikein hyvää keskustelua ja yhtä hyvää tunnelmaa kuin MM-jääkiekon loppuottelussa Tampereella taannoin.

+2
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu