Kuka valehtelee, eli ketä uskoa

Yritys ilmoittaa omilla kotisivuillaan:

– Ihmisemme ovat liiketoimintamme ydin. Olemme ylpeitä meritokraattisesta työympäristöstämme – joka on luotu rehellisyyden, eettisen käyttäytymisen, yhtäläisten mahdollisuuksien ja keskinäisen kunnioituksen ilmapiirissä. Asetamme korkeat vaatimukset itsellemme ja kumppaneillemme päivittäisessä toiminnassamme.

Yle uutisoi:

– Yritys on siirtänyt esimerkiksi useita satoja miljoonia euroja veroparatiisiyhtiöille, joilla ei näytä olevan todellista liiketoimintaa.

No veroparatiisihan on vain verosuunnittelua sanoo joku, joku toinen taas käsittää sen rahanpesuksi tai verokikkailuksi. Kaikki on laillista jos ei jää kiinni, mutta vastaako se yrityksen omia arvoja?

Raha ei haise, vaikka rahaa laitetaan haisemaan.

Vaikka tietojen saaminen veroparatiiseista on usein vaikeaa tai mahdotonta, mikä mahdollistaa myös rahanpesun ja muun talousrikollisuuden. Niin se ei silti tarkoita, että veroparatiisitileillä olisi mitään laitonta. Lakihan on miten se luetaan.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu