Kun demarit puhuvat vaalien alla työllisyydestä

Vaalit lähestyy ja yleisönosastot täyttyvät ehdokkaiden mielipidekirjoituksista. Kun joku demari kirjoittaa työllisyydestä se kannattaa ohittaa lukematta. Eihän sellaista tuubaa kukaan jaksa loppuun saakka edes lukea.

Onhan se tietysti ihanaa, kun koulutukseen tutkimukseen luodaan työpaikkoja mielikuvissa. Satsataan sellaiseenkin jonka jo kaikki tietävät, siitäkin huolimatta, että se vain syö rahaa, eikä tuota mitään. Paitsi tietysti korjaa tilastoissa työllisyyttä. Demarit eivät ymmärrä hintakilpailukyvyn vahvistamista. Eihän kukaan halua maksaa tavaroista vain siitä syystä, että työllisyysaste on maassa korkea.Tekemisessä pitää olla järkeä, jotta lopputuotteen hinta on maltillinen. Demarit puhuvat mielellän riistävistä kapitalisteista, mutta turha koulutus riistää yhteiskunnan varoja.

Eivät asiakkaat halua maksaa korkeakoulutuslisää tavaroista, jotka voi nikkaroida kuka tahansa. Mitä me teemme koulutuksella, jos sitä ei voi lisätä tuotteen hintaan?

Me tiedämme, että korkeasti koulutetut harvoin alkavat yrittäjiksi, se on johtanut siihen, että työntekijöitä on, mutta yrittäjiä jotka työllistävät ei niinkään.

Kustannustaso joka nousee milloin mistäkin syystä tietää lisääntyviä konkursseja. Eikä tilannetta auta yhtäöän, että kansa on ylikoulutettua kuluttajien maksukykyä ajatellen.

Työllisyys ja etenkin työllisyyden hoito on muutakin kuin kouluttamista. Voin kokemuksesta sanoa, että ukko kuin ukoo tai akka kuin akka, oppii tehtävät joita yritys tarjoaa hyvinkin helposti pelkän peruskoulutuksen pohjalta. Ei kaikkien tarvitse olla insinöörejä ymmärtääkseen mitä insinöörit neuvovat. Hyvin neuvottu on jo puoliksi opittu ja työ neuvoo loput.

Työllisyyden hoito on jatkuvaa tuotekehitystä. Ei ikääntyvä työtön enää koulunpenkkiä kaipaa, vaan työtä. Monesti hänellä olisi jo vankka pohja ammattiin ja useampaakin tehtävään, mutta eivät työllisty, koska ikärasismi. Heille tulisi antaa sysäys yrittäjyyteen tarjoamalla resursseja yrityksen käynnistämiseen. Koulutuksen sijasta me tarvitsemme takaajia ja vakuuksia alkaville yrittäjille. Yritykset tuottavat sitä mammonaa jota demarit sitten ovat vaalien alla tunkemassa ylikouluttautumiseen työllisyyden nimissä.

Demareista on hyvä, että koulutukseen ja tutkimukseen panostetaan, sellaiseenkin, jonka jo kaikki tietävät, vaikkakin se valitettavan monissa kohtaa menee täysin hukkaan.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu