Kyllä autoilu on ihanaa

Autoilu on ihana laji verottajalle. Vain ilmoitus veronkorotuksesta riittää. Ilmastohumppa on myös yksi syy nostaa energiaverotusta, mutta autoilu on Suomessa ollut jo pitkään kallista. Itse vanhempana herrasmiehenä, en enää rällää p***urallia kartsalla, enkä muutenkaan ajele huvikseni.

Auto kuitenkin on, koska lähimpään kauppaan on matkaa 18,6 km. Matkaa muistisairaan appeni luo on noin 39 km ja hänen luonaan on hyvä käydä edes kerran viikossa. Appi menetti ajokorttinsa muistisairauden takia ja häntä on käytettävä kaupassa ja hänen silmäänsä piikitetään säännöllisesti. Sinne tarvitaan mukaan saattaja, pistoksen jälkeen kun ei muistisairasta ole asiallista jättää yksi hortoilemaan kaupungille.

Eli ajomatkani ovat hyvin niukat, mutta ilmeisen hyödylliset. Jos nyt ilmaston takia menovettä aletaan verotuksellisesti nostaa ylemmäksi, ei se hinnan nosto enää pienennä tai vähenneä kilometreja joita ajamme. Hyöty menee siis kokonaisuudessaan veron kerääjän taskuun. Päästöt eivät yhtään pienene, koska ajoa tulee saman verran, joten missä on tämän haittaverotuksen juju?

Se on siinä, että meidän pitää muuttaa lähemmäksi keskustaa. Ainoa juttu on se, että nykyisestä asunnosta ei saa sitä hintaa mitä pitää keskustassa asunnosta maksaa. Ymmärrän, että ilmasto paranisi jos muuttaisin viiden koiran ja kuuden kissan kanssa Oulun rotuaarille. Appeakin voisi käydä kävellen saattamassa pistoksille ja kauppaan. Mutta mihin silloin unohtuu lause joka politiikon suusta aina kajahtaa, että pidetään koko Suomi asuttuna?

Mielelläni maksan polttoaineet joita kulutan, mutta se hyöty veron korotuksesta menee verottajalle ei ilmaston hyväksi. Se on totuus muuta en voi omalta kohdaltani nähdä. Ilmastohumpan varjolla eläkeläisen menoja lisätään, kun hän hoitaa henkilökohtaisia ja sukulaisten asioita itsenäisesti. Ehkä parasta onkin hakeutua hoitolaitokseen mahdollisimman nopeasti, sillä sinnehän nyt rahaa meiltä hoitajatakuun varjolla lypsetään.

Suomalainen on niin tyhmä että se maksaa mukisematta. Jopa Ruotsissa on käytettyjen autojen hinnat nousseet, kun suomipoika käy niin paljon sieltä vanhoja biilejä. Miksi suomalaisia on niin saamarin helppo poliitikkojen kusettaa? Sanotaan, että autot saastuttavat, sanotaan, että haittavero auttaa maailman pelastumista, mutta samaan aikaan kukaan ei tunnu välittävän eläkeläisistä jotka hoitavat huonompijalkaisia ilman holhousta.

Vappusatanen on pieni raha jos menoveden litrahintaan tulee haittaverojen takia yli 50 centin korotus jakelumittarilla.

Entäpä jos sanomme, että ei huvitakaan ajella autolla passaamassa omia vanhempia , hoitakaa sitten muistisairaat kokonaan yhteiskunnan toimin, unohtakaa vapaaehtoiset omaishoitajat. Myydään autot pois ja aletaan vaatimaan ruokapalveluja tänne viheralueelle. Miten sitten suu pannaan viherpiipertäjäpäättäjät?

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu