Lääkärit avaavat kouluja

Tähän on tultu, lääkärit avaavat kouluja ja hallitus on vain tiedottajana tässä. Demokratia on valinnut edustajansa, mutta edustajat ovat antaneet päätösvallan lääkäreille.

Lääkärit tietävät, että kaikki menee hyvin, kun lapset laitetaan kouluissa pieniin ryhmiin, mutta lääkärit eivät tiedä, että niitä tiloja ei kouluissa ole.

Lääkärit myös tietävät, että koulukyydin keräilyssä lapset kerätään kodeistaan ryhmätietojen mukaisesti, eikä heitä kerätä samaan taksiin muiden ryhmäläisten kanssa. Ei vaikka samasta perheestä olisi viisikin lasta ja kaikki eri ryhmiin.

No hallituksen päätös on hyvä, koska se on lääkäreiden ja virkamiesten sanelema. Siksi tarvitaan sisälukutaitoa päätöksistä tiedotettaessa, kun hallituksen omaa sanomaa ei ole. Lääkärit ja virkamiehet puhuvat papereiden kautta.

Suomessa ei ole enää poliittista valtaa, paitsi Päivi Nergin dissaaamisessa. Siellähän poliittista valtaa käyttää eduskunnan varapuhemies Antti Rinne. Jotenkin olen muistavinani, että puhemiehet eivät jotenkin saisi puuttua päivän poltiikkaan. No saaahan puoluejohtaja poliittista valtaa omiensa piirissä käyttää, vaikka se olisikin pelin politiikkaa.

Jotenkin sivusta seuranneena hallitus ja oppositio tukeutuvat samaan virkamieskuntaan, mutta oppositio voi käyttää virkamiestietoa nopeammassa tahdissa, kun hallituksen esitystä vielä oikoluetaan. Niin silloin on jo Orpo räkyttämässä, että missä viivytellään.

Tästä johtuen jää monille sellainen kuva, että hallitus olisi jotenkin myöhässä.

Nyt hallitus päätti olla ajoissa ja aloittaa lähiopetuksen sujuvasti, mutta niin, että kaikki operatiivinen vastuu siirtyy kunnille ja opettajille.

Lääkärit tekivät päätöksen, virkamiehet kirjoittivat pääministerin puheen ja opettajat sekä kuntapäättäjät kantavat vastuun. Hallitukselle ei ole viime viikkoina jäänyt muuta tehtävää kuin tulla päivittäin meille kertomaan, mitä lääkärit tai THL:n asiantuntijat ovat kullonkin päättäneet.

Hallituksen päätöksiä ei enää ole on vain viestintää lääkäreiden ja kansan välillä hallituksen kautta.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu