Lakkokenraalien lillukanvarret

Minusta on omituista, että lakkolaiset ajattelevat jotenkin niin, että mielenilmauslakolla tulisi olla joku erikoisempikin merkitys kuin mielensä ilmaiseminen. Poliittisen lakon sanotaan ensin olevan puhtaasti oikeus sanoa mielipide. No nyt sitten odotetaan, että hallituksen tulisi myös taipua sen mielipiteen edessä.

Eihän se enää ole oikeus, vaan jonkinlainen harhaluulo asiasta. Jos mielipiteen vapaus tarkoittaakin sitä, että mielipiteen on myös vaikutettava on käsitys mielipiteestä vaihdettava. Kuka tahansa voi esittää mielipiteitä, mutta kukaan ei voi pakottaa omalla mielipiteellään. Mielipiteestä tulee vaatimus, eikä se enää ole mielipde vaan vaatimus.

Nyt siis ei enää puhuta mielipiteen vapaudesta, vaan ay-liikkeellä on vaatimusten- ja määrämisen vapaus. Heillä tuntuu olevan sellainen käsitys poliittisen mielipiteen esittämisestä ja sen mielipiteen tukemisesta lakoilla, että heidän mielipiteensä tulee myös tehota vähintään kompromissiksi saakka. Kun ay-liike esittää että hallitus ei taivu eikä neuvottele, niin samaa voidaan todeta ay-liikkeen taholta. Eivät hekään neuvottele eivätkä taivu.

Jos minä esitän mielipiteeni ja se ei mene perille, voin minäkin lyödä nyrkillä pöytään tai uhata jollain ikävällä asialla. Nyt ay-liikkeelle on käynyt samoin, heidän mielipidettäään ei ole arvostettu, joten he lyövät perseitä penkkiin ja uhkaavat tekevänsä jotain pahempaa. Sehän on kuin pikkulapsen kiukuttelua kaupan kassajonossa. Tarpeeksi kova äläkkä ja vanhemman on muka ”pakko” alistua ostamaan karmelli, jota lapsi tahtoo.

Lapsellaon oikeus esittää mielipiteensä halustaan saada karkkia nyt ja heti. Hän saa siis oikeuden omiin äänihuuliinsa, mutta onko vanhemman pakko ostaa hänelle karkkia on jo aivan eri asia.

Ay-liike lähtee siitä, että aina ennenkin on lakoilla saatu jotain hyvää aikaan. Mutta lakkoase on yleensä se äärimmäinen keino, nyt tämä ääri on vaihtanut paikkaansa ja lakot ovat äärimmäisen aikaisessa vaiheessa nostettu esiin. Kuvitellaan, että hyökkäys on paras puolustus. Jo alkumetreiltä vasemmisto on hyökännyt istuvaa hallitusta vastaan voimakkasti. Ensin vedettiin esiin 7 vuotta vanhoja some-kirjoituksia ja sitten tekstiviestejä, koko hallitustaipaleen ajan on ainoastaan nakerrettu hallituksen selkärankaa. Eilen kuultiin miten Suomessa kuvatut sakset ovat nostattaneet vihaa läpi Euroopan. Olen kuullut puhuttavan, että jokun on tehnyt tikusta asiaa. Nyt on tehty suuri älämölö sakseista.

Tuntuu olevan niin, että ainuttakaan lillukanvartta ei ay-liike jätä nyt kääntämättä hallituksen eteen. Ja tämä kaikki vain sen tähden että Suomessa on mielipiteen vapaus. Ay-väeltä ja vasemmistolta tuntuu unohtuneen kokonaan kaikki muu, eli vapaus tarkoittaa samalla vastuuta.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu