Maakuntavero ei ole ongelmaton

Maakuntavero on valmistelussa, silti siitä jo taitetaan peistä. Hallitus on näet luvannut, että veroaste ei nouse, vaikka mahdollinen maakuntavero otettaisiin joskus käyttöön.

Millä hallitus pystyy tämän lupaamaan? Kunnathan päättävät omista veroistaan ja mahdolliset maakunnat tai hyvinvointialueet maakuntaverosta. Tarkoittaako tämä lupaus sitä, että kuntaverotus ja maakuntaverotus jäädytetään tämän hetken tasoon. (Jatkossa ne nousisivat vain jonkinlaisen indeksin mukaan)?

Eikös tämä vie kunnilta oikeuden itse päättää veroäyristään?

Tai jos valtio päättääkin nostaa jotain verotusta, niin maakuntaveroko se sitten niiaa omaa osuttaan alemmaksi, kun veroaste ei saa muuttua.

Hallituspuolueiden nerot voisivat tätä nyt valaista, miten verotus saadaan pysymään sellaisena, että se ei maakuntaverosta huolimatta nouse, – koskaan, koska muutenhan tämä lupaus on vain korkeintaan vuoden mittainen.

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu