Me lisäämme Hamasiin kohdistuvaa sotilaallista ja poliittista painetta

No me ei lisätä mitään, paitsi inhoa kaikkia sotia kohtaan. Ei ole mitään inhottavampaa kuin sota. Minun mielestäni lakko tai sota kuuluvat samaan kategoriaan. Ne ovat äärikeinoja, silloin kun diplomatia, eli neuvottelutaito eivät ole riittäneet. Sota tai lakko on siis vain neuvottelijoiden heikkoutta.

Hamasin ja Israelin välinen kädenvääntö ei ole mitään poikkeuskamaa tässä. Jostain on löydyttävä ratkaisu ja se ratkaisu ei ole sota, vaan rauha. Eli millä ehdoilla alueelle voi tulla rauha. Kahden itsenäisen valtion mallia on pidetty mahdottomana ja siksi sota. Silloin kun osapuolet pitävät ratkaisua mahdottomana syttyy sota. Asioiden mahdollistaminen on se ainoa ratkaisu.

On vain yksi tie ja se on keskustelu. Keskustelun aikana asiat on pilkottava mahdollisimman pieniin osiin ja sieltä pienten ”kasojen” joukosta on löydettävä ydin, josta on löydettävä sopu. Ei se sen vaikeampaa ole. Kun asian ytimestä löydetään sopu, niin kyllä kaikesta muustakin pystytään sopimaan.

Sota ei johda samaan tulokseen. Sodassa toinen häviää ja joutuu nöyrtymään. Ja toinen osapuoli on voittaja joka tuntee itsensä paremmaksi ja näin viha ja kopeus jatkavat omaa elämäänsä sodan loppumisesta huolimatta.

Hamas ei ole syypää, vaikka tässä sodassa se onkin aloitteen tekijä. Yhtä syyllinen on Israel, joka tavallaan antoi sodalle siunauksen, kun löysästi unohti oman puolustuksensa. Kun myöhemmin Iranin 300 lennokkia ja ohjusta torjuttiin lähes sataprosenttisesti, niin miten ihmeessä Hamas pääsi yllättämään Israelin housut nilkoissa?

Israel tämä ns. Jumalan luvattu kansa, ei siis pystynyt pitämään rajoistaan huolta. Nyt sitten kiukkupäissään kostavat tätä omaa hölmöyttään sodalla, jonka sanovat olevan oikeutettu panttivankien vapauttamiseksi. Ymmärrän tämän pointin, mutta en hyväksy sitä lainkaan.

Yli puoli vuotta on moukaroitu niskottelevaa Hamasia vastaan. Siellä ei taida enää olla edes kuin muutama panttivanki jäljellä. Hamas ei selvästikään tule koskaan niistä vapaaehtoisesti luopumaan. Todennäköisesti israelilaiset loppujen lopuksi pommittavat nämä panttivangit itse hengiltä. Hamas ei ole valtio, se on pelkkä vitsi. Mutta Israel ja Netanjahu ovat tehneet itsestään todellisen pellen ja suuremman vitsin kuin Hamas koskaan. Tämä osoittaa sodan typeryyden. Kukaan ei enää voi voittaa tätä sotaa. Israelin arvo on menetetty. Kosto Irania kohtaan sen hyvin osoitti. Kostaa piti, mutta se kosto oli kuin suhupieru Saharassa. Kolmea sataa ohjusta ja lennokkia vastaan tehty kosto oli kokonaista kolme lennokkia, joita iranilaiset eivät edes pitäneet kostona. Israel olisi voinut aivan hyvin jättää kostamatta.

Israel haluua nyt lisätä Hamasiin kohdistuvaa sotilaallista painetta, mutta Israelin uskottavuus alkaa lähestyä nollaa. Israel on säälittä moukaroinut Espoon kokoista aluetta yli puoli vuotta saamatta tahtoaan läpi, eli kaikkia panttivankeja ei ole vapautettu. Olisiko jo aika vaihtaa taktiikkaa? Minä olen oppinut elämässä, että viisaampi voittaa. Nyt Israel on asettanut itsensä todella noloon tilanteeseen, olemalla hampaaton terrorin edessä. Netanjahu ei ole onnistunut vakuuttamaan minua, miten hän vakuuttaisi sitten oman jumalansa jonka valittuna itseään kaiketi pitää?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu