Merituuli on vain iso huuli – ja kansa maksaa

Sähkön hinta on suuri vitsi tällä erää, eli korotukset hipovat kohtuuttomia prosenttilukuja, mutta kansa nurkumatta maksaa. Tuulella tehty sähkökin on noussut noin 60 % eli Venäjän toimet vaikuttavat tuuleenkin. Myös Ruotsissa tehty vesivoimasähkö on Putinin toimesta kalliimpaa kuin ennen. Samoin sota Ukrainaa vastaan on laittanut Norjan rajaamaan energiaa vain omaan käyttöön.

Hassuinta on, että ministeri Lintiläkin asuu suorasähkölämmitystalossaan ja maksaa lähes viisisataa prosenttia korkeampaa sähkölaskua mukisematta, koska hänelle verorahoistamme maksetaan niin hyvää palkkaa. Kansalle sanotaan se on ammatinvalintakysymys, hakeutukaa kiireellä parempipalkkaisiin hommiiin.

Kaikkia hintoja pyritään nyt nostamaan rajusti ja kaikkia hinnanostoja perustellaan pakolla. Sähköautojen markkinointi on laitettuy hetkeksi jäihin ja nyt kerrotaan, että älä viivy suihkussa pitkään, jotta kaikille riittää sähköä. Sanotaan, että hinnat nousee kun kysyntä on suurempaa kuin saatavilla oleva sähköntuotanto. Mutta samalla sanotaan, että hinnat eivät laskisi vaikka sähköstä olisi ylituotantoa. Meitä popitetaan uskomaan kaikki mitä ministerit sanovat.

Esimerkiksi sellutehtaat parantavat tulostaan myymällä kovaan hintaan ylijäämäsähköään. Heille siis kelpaa myydä kalliilla sitä, mitä me kirkuen haluamme ostaa vaikka maksaisi mitä.

Syy on meissä maksajissa ei vasemmistohallituksessa.

Merituulikin on kertonut tuulevansa muualla jos emme maksa sitä hintaa mitä sähköyhtiöt meiltä ryöstävät. Pahoin pelkään, että energian hintoihin vedoten kaikki hinnat nousevat, jopa wc-paperikin nousee huimasti, kun sellutehtaan ylijäämäsähköä ei enää kannata myydä wc-paperin valmistukseen halvalla.

Pahinta on, että enemistöhallituksen katsoessa sivusta kun hinnat nousee, eikä demarit enää olekaan aina pienemmän puolella? Eivät ole koskaan olleetkaan!

Kokoomusta haukutaan nyt siitä, että he aina ovat leikkaamssa. Nyt hallitus ei sitten uskalla leikata hintoja, jotta eivät todistaisi kokoomuslaisten olleen oikeassa jo pitkäöän. Hintoja pitää leikata ja se tarkoittaa leikkaamista muisssakin asioissa. Suu säkkiä myöten on jotkut viisaat muinoin sanoneet, eikä se totuus ole vieläkään menettänyt voimaansa.

Fortumia tässä nyt pelastetaan, Uniper suoltaa kaasua halvalla saksalaisille, ostaa kalliilla ja myy halvalla ja me suomalaiset maksamme sen erotuksen.

+24
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu